Recepten - knoflook
Italiaanse gehaktballen met tagliolini (Gennaro Contaldo)
Wie houdt van een eenvoudige, authentieke pasta met weinig poespas en liefde voor de pure, Italiaanse keuken zal dol zijn op deze pasta van Gennaro Contaldo. Het geheim? Malse gehaktballetjes die niet gebakken maar gestoomd worden!
Tagged With: authentiek, eenvoudig, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, Gennaro Contaldo, gestoomd, italiaans, Italië, kalfsgehakt, kerstomaatjes, kindvriendelijk, knoflook, linguine, pasta, peterselie, rundsgehakt, rustiek, spaghetti, stomen, tagliatelle, tagliolini, voor elke dag, weinig ingrediënten
Pastinaakpuree met jagerssaus
Zin in onvervalste comfortfood dat toch best chique is en met kwaliteitsvolle ingrediënten gemaakt wordt? Zoek niet verdere, deze herfstige en winterse combinatie van jagerssaus met pastinaakpuree is het perfecte kostje om buik en hart op te warmen op een kille avond.
Tagged With: aardappelen, bruine fond, champignons, comfort food, gerookt spek, herfst, jagerssaus, kastanjechampignons, knoflook, kruiden, kruidig, look, pastinaak, pastinaakpuree, peterselie, puree, rode wijn, saus, smeuïg, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stoemp, ui, winter
Gevulde tomaten met varkensgehakt (Piet Huysentruyt)
Groentes vullen is een leuke en comfortabele manier om wat originaliteit door je bereidingen te jagen. In dit recept presenteert Piet Huysentruyt een mooi voorbeeld van zomerse comfortfood. Hij vult tomaten met varkensgehakt, aangevuld met stukjes mozzarella en pasta. Lekker, eenvoudig en kindvriendelijk!
Tagged With: alledaags, basilicum, comfort food, eenvoudig, gehakt, gevuld, gevulde tomaten, Italiaanse kruiden, kids, kindvriendelijk, knoflook, look, macaroni, mozzarella, oven, ovengerecht, pasta, peterselie, Piet Huysentruyt, tomaat, tomaten, varkensgehakt, voor elke dag, zomer, zomers, zon, zonnig
Spaghetti met kip en erwtenpesto (Colruyt)
Pesto kennen we dan wel het allerbeste als een groene saus op basis van basilicum, je kan het principe perfect toepassen met andere ingrediënten. Het kookteam van Colruyt maakt in dit recept een zachter smakende maar even smeuïge erwtenpesto. Heerlijk met gebakken kip, champignons en lekker veel spaghetti!
Tagged With: basilicum, champignons, Colruyt, comfort food, erwt, erwten, erwtenpesto, geen gluten, glutenvrij, glutenvrij koken, italiaans, Italië, kindvriendelijk, kip, kipfilet, knoflook, kruidig, mediterraans, met een twist, munt, olijfolie, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, snel klaar, spaghetti, variant, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zon, zonnig
Risotto met venkel en gehakt
Het comfortabele van een risotto laat zich makkelijk samenvatten: weinig werk, niet zo moeilijk, vrijwel alles kan er in en je maakt slechts één pan vuil. In dit recept combineren we het smaakvolle karakter van gehakt met de verfijnde karakter van venkel. Eenvoudige maar heerlijke comfort food!
Tagged With: beginner, comfort food, droge witte wijn, easy, éénpansgerecht, gehakt, gemakkelijk, gemengd gehakt, italiaans, Italië, kaas, kalf, kippenbouillon, knoflook, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, rijst, risotto, rund, selder, Varken, venkel, venkelknol, venkelzaad, venkelzaadjes, weinig afwas, witte wijn
Mosselen met chorizo en cider
Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.
Tagged With: appelcider, chili, chilipeper, chorizo, cider, droge cider, fusion, Ierland, Iers, knoflook, kruidig, look, met brood, mosselen, noordzee, peterselie, pikant, pittig, room, sjalot, smaakvol, snel klaar, surf and turf, surf en turf, Varken, varkensvlees, vis, worst, zee
Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)
Een gezonde lunch of licht avondmaal dat propvol gezond lekkers zit? Deze quinoasalade met kikkererwten, granaatappelpitjes en avocado van Colruyts receptenteam is wat je zoekt!
Tagged With: avocado, citroen, dieet, failproof, fris, gezond, granaatappel, granaatappelpitjes, kikkererwten, knoflook, licht, light, low carb, lunch, lunchsalade, maaltijdsalade, mager, makkelijk, powerfood, quinoa, salade, superfood, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, zonder gluten, zonder lactose
Piripiri kip met rijst en koolsla
Wie alle windstreken wil laten waaien door de keuken en houdt van pittige, erg smaakvolle gerechten zal van dit recept houden. Malse stukjes kip met Piripiri-saus (swahili voor chilipeper) worden immers heerlijk gecombineerde met een zogenaamde 'dirty rice', een rijstschotel uit de Creoolse keuken propvol smaakmakers en kruiden. Een frisse koolsla om de pittige smaken te compenseren maakt dit alledaagse festijn helemaal af.
Tagged With: afrika, amerika, bruine rijst, chili, chilipeper, chilipoeder, coleslaw, creools, dirty rice, feestelijk, fusion, gebakken rijst, gerookt, gevarieerd, Griekse yoghurt, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenbovenbouten, knoflook, komijn, kool, koolsla, kruiden, kruidig, look, mayonaise, oregano, paprika, paprikapoeder, peri peri, peterselie, pikant, piripiri, pittig, puntpaprika, rijkelijk, rijst, royaal, saffraan, smokey, tomaat, tomaten, tomatenpasta, tomatenpuree, variatie, voor elke dag, wereldkeuken, witte kool, witte wijnazijn, wortel
Babi tempra
Dit makkelijke en snelle recept is losjes gebaseerd op een typische, Chinese bereiding: reepjes varkensvlees die gewokt worden met ui, sojasaus en suiker. Perfect als alledaags gerecht dat voor flink wat variatie in je weekmenu kan zorgen.
Tagged With: chili, chilipeper, China, Chinees, knoflook, limoen, limoensap, makkelijk, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, sesamolie, snel klaar, sojasaus, spiering, suiker, ui, Varken, varkensvlees, vlug, voor elke dag, wok, wokken
Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)
Iedereen is stiekem (of niet zo stiekem) dol op gehaktballen. In al hun eenvoud zijn het typische lekkernijen van bij ons die je op ontzettend veel manieren kan klaarmaken. Sandra Bekkari toont je in dit mediterrane recept hoe je ze gezonder kan maken. Door toevoeging van quinoa aan het gehakt zorg je voor gezondere én voedzamere balletjes die in combinatie met lekker veel groentjes in een royale, gegartineerde tomatensaus een waar festijn garanderen.
Tagged With: basilicum, courgette, dieet, gartineren, gegrild, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gezond, gezonde variant, gratin, grillen, Harissa, Italiaanse kruiden, Italië, kaas, kalf, kalfsgehakt, kindvriendelijk, knoflook, kruidig, look, mager, mediterraans, middellandse zee, oven, ovenschotel, passata, pecorino, pittig, prei, quinoa, ras el hanout, rund, Sandra Bekkari, sjalot, tomaten, tomatensaus, vermageren, zomer, zonnig, zuiders
Kippenstoofpotje met Griekse pasta (Colruyt)
Gegrilde kippenboutjes zijn altijd een succes. Je kan ze op talloze manieren kruiden en combineren naar hartenlust. Het receptenteam van Colruyt bedacht een pittig gerecht met Griekse pasta: klein, smeuïg en ter grootte van een rijstkorrel. Aangevuld met stukjes courgette en flink wat kruiden levert dat een heerlijk alledaags gerechtje op.
Tagged With: alledaags, Colruyt, comfort food, courgette, éénpansgerecht, Griekse pasta, kip, kippenbillen, kippenbouten, knoflook, koriander, kruiden, kruidig, kurkuma, mediterraans, munt, orzo, pasta, pikant, piment d'espelette, pittig, saffraan, smaakvol, tomaten, tomatenpuree, voor elke dag, wereldkeuken, zuiders
Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus
Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.
Tagged With: balsamico, basilicum, België, Belgisch, chili, chilipeper, garnalen, grijze garnalen, italiaans, Italië, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, linguine, luxe, noordzee, olijfolie, oregano, pasta, peterselie, romantisch, scampi, snel klaar, valentijn, voor elke dag, weinig werk, witte wijn, zee
Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)
Voor dit recept liet Jeroen Meus zich inspireren door de Japanse keuken. Eenvoudige maar volle smaken zorgen voor een alledaagse hap die lekker varieert: gebakken runderreepjes op teriyaki-wijze met champignons en rijst. Snel en lekker koken!
Tagged With: alledaags, Aziatisch, Azië, champignons, chili, chilipeper, dagelijkse kost, gebakken rijst, gember, japan, Japans, Jeroen Meus, knoflook, lente-ui, mirin, Oosters, oosterse keuken, Orientaals, rijst, rund, runderreepjes, rundsvlees, sake, shiitake, soja, sojasaus, teriyaki, voor elke dag, wok, wokken
Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)
Saltimbocca is een typisch Italiaans gerecht: een kalfslapje verpakt met rauwe ham, enkele blaadjes salie en eventueel wat mozzarella. Ook Piet Huysentruyt is dol op deze klassieker. In dit gerecht geeft hij er een bescheiden Belgische draai aan door met spek en peterselie te werken.
Tagged With: Belgisch, Belgische variant, gerookt spek, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kalf, kalfslapjes, kalfsvlees, knoflook, kruidig, mediterraans, mozzarella, olijfolie, pasta, peterselie, Piet Huysentruyt, rozemarijn, runderbouillon, rundsbouillon, Saltimbocca, sos piet, spek, spekreepjes, tagliatelle, zon, zonnig, zuiders
Pasta met knolseldersaus en gehakt
Knolselder is een typisch ingrediënt in winterse gerechten. Stoofpotjes, soepen, bij wild,... Nochtans is de typische groente van bij ons veelzijdiger dan je denkt. Ontdek ik dit gerecht een verrassende pastabereiding met gehakt, heel wat groentjes en bovenal een saus op basis van kaas en knolselder!
Tagged With: België, Belgisch, comfort food, courgette, emmental, Emmentaler, erwtjes, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gevarieerd, gezonde variant, gezonder, groentesaus, Gruyère, kindvriendelijk, knoflook, knolselder, laurier, look, melk, Nederland, Nederlands, oregano, origineel, pasta, peterselie, rucola, rund, rundsvlees, selder, selderie, selderij, ui, Varken, varkensvlees, veel variatie, verrassend, witte wijn