Recepten - kip
Komkommerrol met kip

De kunst van gezond(er) eten bestaat niet zozeer uit minder eten, wel uit anders eten. Meer groentjes is de vanzelfsprekende basis en daar kan dit gerecht alvast bij helpen. Met dunne plakjes komkommer maak je fijne hapjes met kip en een frisse dressing. Perfect op een feestje, als hapje of lunch.
Tagged With: bieslook, dieet, Engelse saus, fris, groene selder, hapje, kip, kipreepjes, knapperig, komkommer, komkommerrol, low carb, lunch, mager, mayonaise, origineel, peterselie, ranch, ranchdressing, restjes kip, selder, sricha, tapa, tussendoor, vermageren, verrassend, voorgerecht, worcestershire, yoghurt, zomers
Orzo stroganoff met kippenballetjes

Wie houdt van een smeuïg pastagerecht zal dol zijn op deze eenvoudige maar smaakvolle bereiding met kippengehaktballetjes waar je maar één pan voor moet vuilmaken. Orzo (rijstvormige pasta) wordt gecombineerd met een klassiek stroganoff-sausje, bestaande uit champignons, zure room en mosterd. Perfecte dagelijkse en toch verrassende kost!
Tagged With: alle seizoenen, champignons, comfort food, éénpansgerecht, gehaktballen, gehaktballetjes, graanmosterd, kids, kindvriendelijk, kip, kippenbouillon, kippengehakt, kippengehaktballetjes, knoflook, mosterd, one pot, orzo, paddenstoelen, pasta, romig, room, smeuïg, stroganoff, stroganov, voor elke dag, witte wijn, zure room
Cocktail met kip Hawaï en rijst (Jeroen Meus)

Heb je restjes kip of ben je op zoek naar een lekker ouderwets voorgerechtje? Dan is deze cocktail met kip Hawaï en rijst van Jeroen Meus een uitstekende keuze.
Tagged With: alle seizoenen, amuse, ananas, andijvie, bezoek, cocktailsaus, ei, eieren, feest, feestdagen, feestelijk, grootmoeders keuken, hapje, het jaar door, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, ketchup, kip, klassiek, mayonaise, ouderwets, overschot, Pasen, restjes, retro, rijst, saus, starter, tomaat, tomaten, typisch, vintage, voorgerecht
Kipfilet met salsa van perzik

Hoewel de combinatie van vlees en fruit voor heel wat verdeeldheid kan zorgen, is vooral kip een populaire en geschikte gezel van fruit. De combinatie met ananas kent iedereen, maar dit recept straalt nog veel meer zomer uit dankzij de sappige salsa van perzik, avocado en zoete paprika. Heerlijk licht en gevarieerd, perfect als lunch of gezond diner!
Tagged With: avocado, basilicum, chilisaus, citroensap, fris, gebakken kip, gegrilde kip, gezond, hete saus, kip, kip met fruit, kipfilet, koolhydraatarm, kruidig, licht, limoensoep, low carb, lunch, mager, makkelijk, munt, paprika, perzik, puntpaprika, rode ui, salsa, vakantie, vlees met fruit, weinig koolhydraten, zoet-zout, zoete paprika, zomer, zomerfruit, zomers, zonnig
Dubbele paprikakip (Jamie Oliver)

Dit snelle recept van Jamie Oliver mag je meteen als je nieuwe favoriet inschalen. Een simpele kipfilet, lekker in alle eenvoud, wordt gecombineerd met kikkererwten in een sausje van zoete paprika en een crunchy paprikasalsa. Weinig ingrediënten, evenmin veel werk, maar een maximum aan smaak en lekker gezond (koolhydraatarm).
Tagged With: balsamico, balsamicoazijn, balsamicocrème, basilicum, gepelde tomaten, gezond, Jamie Oliver, kikkererwten, kip, kipfilet, knoflook, koolydraatarm, look, low carb, origineel, paprika, paprikakip, rode paprika, snel klaar, tomaten, verrassend, weinig ingrediënten, zomers, zonnig, zuiders
Kippengehaktbroodje met paprika

Een gehaktbroodje is ontzettend simpel en toch lekker. Een perfect gerecht om regelmatig op het menu te zetten. Bovendien kan je er makkelijk leuke variaties van maken. Zoals dit recept. Kippengehakt is wat fijner van smaak, aangevuld met fijngesnipperde ui, paprika en olijven levert dat een heerlijk mediterraans resultaat op dat je naar hartenlust kan combineren met groentjes, pasta, puree, rijst, sauzen,...
Tagged With: beginner, broodkruim, chapelure, eenvoudig, ei, gehakt, gehaktbrood, gehaktbroodje, herbes de provence, kindvriendelijk, kip, kippengehakt, makkelijk, mediterraans, olijven, oven, paprika, Proevnçaals, Provençaalse kruiden, rode ui, voor elke dag, weinig werk, zomer, zomers, zuiders, zwarte olijven
Kip met curry, rijst en bimi (Jeroen Meus)

Sommige klassiekers hebben geen introductie nodig. Zoals kip, rijst en currysaus. Ook Jeroen Meus is fan van deze combinatie. Ontdek in dit recept hoe hij de kip rustig laat garen en de currysaus helemaal zelf maakt, aangevuld met bimi (knapperige broccoli-stengels).
Tagged With: basmati, bimi, braadkip, broccoli, citroen, comfort food, curry, currysaus, dagelijkse kost, gebraden kip, Jeroen Meus, kerrie, kindvriendelijk, kip, klassieker, rijst, rozemarijn, slow cooking, tomaat, traaggegaard, typisch, voor elke dag, witte wijn
Kipballetjes met pesto

Het woordje 'pesto' doet talloze mensen lekkerbekken, en terecht. Deze groene, smeuïge saus uit Genua is een eenvoudige smaakbom waar je alle kanten mee uit kan. In dit recept maken we er heerlijke kipballetjes van, top als hapje/apero/tapa!
Tagged With: aperitief, apero, basilicum, bezoek, chapelure, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, hapje, kip, kippengehakt, op een prikker, op een stukje, paneermeel, panko, parmezaanse kaas, pesto, pesto Genovese, receptie, starter, tapa, tapas, uit het vuistje, vlees, voorgerecht
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen (Jeroen Meus)

Dit gerecht van Jeroen Meus met pittige kippenbouten, gepofte aardappelen en rucola is 100% bedacht met het barbecue-seizoen in gedachte. Houtskool of gas, of zelfs binnen in de oven wanneer het regent? Dit recept is lekker zomers en simpel om maken.
Tagged With: aardappel, balsamico, barbecue, bbq, buiten koken, dagelijkse kost, fris, gepfot, gepofte aardappelen, grill, grillen, houtskool, Jeroen Meus, ketjap, ketjap manis, kip, kippenbillen, kippenbouten, kippendijen, lente, mosterd, oosterse invloeden, oven, ovengebakken, paprikapoeder, radijs, radijzen, rucola, simpel, voor elke dag, weinig ingrediënten, zomer, zomers
Pizza kip-pesto

Met pizza kan je nooit iets verkeerd doen. Jong en oud, winter of zomer, middag of avond? Pizza is altijd een succes. Het grootste voordeel is dan ook dat je er quasi alles op kan leggen. Zin in een extra zomerse pizza die op-en-top Italië is? Dan is deze pizza met malse stukjes kip en verse pesto wat je zoekt!
Tagged With: aperitief, basilicum, comfort food, elk seizoen, fastfood, feest, groene pesto, hapje, italiaans, Italië, kindvriendelijk, kip, kipfilet, kipreepjes, knoflook, lunch, mediterraans, middageten, mozzarella, oregano, passata, past altijd, pesto, pesto Genovese, pizza, plaatpizza, puntpaprika, tapa, tapas, tomaat, tomatensaus, voor elke dag
Oosterse salade met kip en rode kool

In Europa kennen we rode kool vooral als winters gerecht dat we lekker lang stoven met appel en zoete smaakmakers. Ontzettend lekker, maar het kan ook anders! Ontdek in dit recept een knapperige en pittige salade van (rauwe) rode kool met oosterse invloeden en malse stukjes kip.
Tagged With: Aziatisch, Azië, azijn, cashew, chili, chilipeper, gezond, kip, kippenbouter, kippenkuiden, komkommer, koriander, licht, low carb, lunch, mager, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rode kool, salade, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, soja, sojasaus, Thailand, Thais, vermageren
Thaïse Laab Gai salade (Sofie Dumont)

Zin in een lekkere salade maar even geen inspiratie meer? Durf dan een beetje te reizen. Dat is exact wat Sofie Dumont doet met deze salade die gebaseerd is op een absolute klassieker uit Thailand. Ster van het recept? Kippengehakt!
Tagged With: Aziatisch, Azië, chili, citroen, citroengras, gezond, honing, kip, kippengehakt, knoflook, koriander, Laab Gai, lente-ui, limoen, look, lunch, mager, munt, Oosters, Orientaals, rode ui, Romeinse sla, salade, sofie dumont, Thailand, Thais, vissaus, voor elke dag
Kipspiesjes met Provençaalse groentjes

Kip en rijst vormen een perfect duo waar je elke dag iets leuks van kan maken. Van oosters tot Europees, het smaakt altijd weer. Deze keer kiezen we voor de Zuid-Franse aanpak van talloze groentjes je kan herkennen van een Provençaalse saus of ratatouille. Lekker gezond, zeker in combinatie met de kruidige kipspiesjes.
Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst

Geen betere combo dan kip en rijst. Hoe je die twee combineert kan op talloze manieren, op z'n Mexicaans bijvoorbeeld! Leer in dit recept hoe je zonder moeite een alledaagse portie comfort food op tafel zet die toch voedzaam en vers is!
Tagged With: avocado, comfort food, kidneybonen, kindvriendelijk, kip, kipfilet, kipreepjes, komijn, koriander, krokant, krokante kip, leuk, maïs, Mexicaans, Mexicaanse rijst, Mexico, oregano, origineel, paprika, rijst, rode bonen, voor elke dag, wereldkeuken
Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)

Wie het allerlekkerste stukje kip wil serveren, doet er goed aan om iets meer te investeren en voor een authentiek, kwaliteitsvol ras te kiezen. In België kom je dan automatisch uit bij de Mechelse koekoek, beroemd vanwege de volle smaak. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe hij deze kip het liefst klaarmaakt: met bier en champignons!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bier, bistro, bloem, blond bier, boerenkost, champignons, citrientijm, gevogelte, grootmoeders keuken, kip, klassiek, klassieker, knoflook, koken met bier, Mechelse koekoek, peterselie, Piet Huysentruyt, rode ui, tijm, trappist