Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 rode ui
- 4 tenen knoflook
- 1 kleine chilipeper optioneel
- 2 eetlepels tomatenconcentraat
- 2 eetlepels balsamico
- 600 gram kerstomaten
- 1 glas witte wijn
- 1 eetlepel oregano gedroogd
- enkele takjes basilicum
- 4 heilbotfilets 150 gram per persoon
- 1 citroen
- 500 gram tagliatelle
- 200 gram rucola
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de rode ui fijn, de teentjes knoflook in plakjes en (als het gerecht pittiger mag zijn) de chilipeper in fijne ringen.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan (sauteuse). Fruit de ui, knoflook en chili.
- Breng ondertussen een ruime portie gezouten water aan de kook voor de pasta en laat de heilbotfilets op kamertemperatuur komen.
- Roer het tomatenconcentraat door de gefruite ui en knoflook. Laat even aanbakken. Blus dan met de balsamico-azijn en laat kort uitkoken.
- Halveer de kerstomaatjes en voeg, samen met een royale scheut witte wijn, toe. Laat een kwartiertje pruttelen tot een rustieke saus.
- Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Wrijf daarnaast de stukken vis in met olijfolie, peper en zout.
- Breng de kerstomatensaus op smaak met gedroogde oregano, vers gesnipperde basilicum, peper en zout. Roer er de tagliatelle door eenmaal al dente.
- Bak de heilbotfilets net voor het serveren langs elke kant 2 à 3 minuten (afhankelijk van de dikte) aan. Besprenkel daarna met enkele druppels vers citroensap.
- Serveer de pasta in kerstomatensaus, bestrooid met nog wat gesnipperde basilicum, een malse visfilet rechtstreeks uit de pan en een handvol rucola. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind