Pittig? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Pittig? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - pittig

Zaalouk met halloumi

Zaalouk met halloumi
Eén van de verrassend eenvoudige maar smaakvolle klassiekers uit de Marokkaanse keuken is zaalouk. Deze bereiding houdt het midden tussen een saus en een salade. Het wordt bereid met geroosterde aubergine, tomaat, knoflook, ui en typische kruiden. De salade wordt vaak ingezet als voorgerecht of lunch met wat brood en kan zowel warm als koud gegeten worden. Met geroosterde halloumi erbij maak je er een volwaardig gerecht van.

Pizza Sarda

Pizza Sarda
Wie graag wat authentieke pit op zijn pizza heeft, moet dit recept zeker eens proberen. De naam verwijst naar Sardinië, het schilderachtige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Sardijnen genieten van eenvoudige, traditionele kost. Eén van de plaatselijke toppers is een pittige salami-worst, die heerlijk smaakt op pizza in combinatie met typische Pecorino-kaas.

Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)

Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)
Spiering is een erg mals stuk varkensvlees dat een beetje ondergewaardeerd is. Daar wil tv-kok Loïc Van Impe verandering in brengen met dit rustieke gerecht met een kruidige bonensaus propvol mediterrane smaken

Pappardelle met harissa, olijven en kappertjes (Ottolenghi)

Pappardelle met harissa, olijven en kappertjes (Ottolenghi)
Harissa is een fantastisch ingrediënt waar je heel veel smaak mee in een gerecht kan brengen. Deze hete rode saus uit Noord-Afrika bevat talloze smaakmakers waardoor de je gerecht een volle en rijke smaak krijgt in een handomdraai. Yotam Ottolenghi maakt er een eenvoudige pasta met tomaat, kappertjes en olijven bij. Puur genieten!

Kip met courgette, yoghurt en rode curry (Pascale Naessens)

Kip met courgette, yoghurt en rode curry (Pascale Naessens)
Wie al eens eerder een recept van Pascale Naessens klaarmaakte weet dat ze de kunst verstaat om met weinig ingrediënten veel te doen. Ook dit recept is daar een uitstekend voorbeeld van: met niet meer dan kippenboutjes, courgette, yoghurt en rode curry zet je een gezonde maar erg smaakvolle maaltijd op tafel.

Linguine met scampi’s en chorizo (Colruyt)

Linguine met scampi’s en chorizo (Colruyt)
Vis en vlees is een succesvolle combinatie die we niet zo vaak benutten. Met het juiste recept in de hand kan je er nochtans heel volle en rijke gerechten mee bereiden. Zoek het evenmin te ver, zo gaat het receptenteam van Colruyt voor de makkelijke maar zeer geslaagde combinatie van scampi en chorizo in dit recept. Deze heerlijke pasta met een Spaans accentje is bovendien in een handomdraai klaar!

Chinese citroenkip

Chinese citroenkip
Helemaal dol op afhaalchinees maar ook zin om zelfs eens iets te proberen dat in de buurt komt van die typische smaken en texturen? Dan zit je helemaal goed met dit recept. De malse kipreepjes gaan heerlijk samen met de frisse smaak van citroen en typische Aziatische smaakmakers. Bonus: dit maak je in een handomdraai klaar, zeker als je kan wokken!

Zuid-Indische viscurry (Gordon Ramsay)

Zuid-Indische viscurry (Gordon Ramsay)
Wie naar veel smaak en gezond op zoek is, hoeft niet verder te zoeken. De Britse topchef presenteert in dit recept een gezonde hap op basis van Zuid-Indische specialiteiten: veel kruiden, groentjes en malse stukjes vis. Deze balans tussen zacht en pittig zit nét goed in dit recept. Heerlijk met rijst of brood.

Geroosterde kip met pruim en dragon (Ottolenghi)

Geroosterde kip met pruim en dragon (Ottolenghi)
De smaakvolle en kleurrijke recepten van Yotam Ottolenghi zijn erg fijn om nieuwe combinaties te ontdekken waarvan je misschien dacht dat ze onmogelijk waren. Zo kiest hij in dit mediterraanse gerecht voor een verfrissende combinatie van pittige kip, pruim en dragon. Heerlijk eenvoudig!

Spicy rijst met halloumi

Spicy rijst met halloumi
Simpel, snel en vegetarisch. Dit kruidige gerecht met rijst, bloemkool en halloumi is de ideale no-brainer op je weekmenu!

Runderreepjes Stroganoff (Sandra Bekkari)

Runderreepjes Stroganoff (Sandra Bekkari)
Sandra Bekkari staat bekend om haar gezonde(re) varianten op allerlei gerechten. Door een verstandige keuze van ingrediënten hoef je bovendien nooit in te boeten aan smaak. In dit recept bereidt ze haar interpretatie van het Stroganoff-recept: rundsvlees in een romige maar pittige saus met een flinke scheut sterke drank. Heerlijke comfort food voor elke dag!

Turkse pizza met halloumi en courgette

Turkse pizza met halloumi en courgette
Hoewel we pizza's automatisch associëren met Italië, komt het gerecht ook voor in andere delen van de wereld. Een traditionele Turkse pizza heet İçli Pide, heeft een ovale vorm en bestaat in talloze varianten. In dit recept ontdek je een pittige mediterraanse variant met courgette en halloumi.

Mosselen op Thaise wijze

Mosselen op Thaise wijze
Hoewel 'mosselen natuur' met voorsprong de meest gekozen bereidingswijze is, zijn de smaakvolle weekdieren op talloze manieren klaar te maken. In dit originele recept wordt gewerkt met typische smaakmakers die je in Thaise gerechten zou verwachten, zoals koriander, chili en kokos. Het proberen waard!

Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)

Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)
Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediënten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.

Jambalaya (slowcooker)

Jambalaya (slowcooker)
Jambalaya is een typisch rijstgerecht uit de Creoolse keuken (Louisiana, VSA). Het gerecht vindt zijn oorsprong in een Spaanse paella en kreeg een eigen karakter doordat kolonisten aan de slag gingen met plaatselijke ingrediënten. Het woord 'jambalaya' zou te herleiden zijn tot 'gemixt' of 'gemengd', wat de lading best goed dekt. Er zijn immers talloze recepten met allerlei soorten vlees, vis, groentjes,... De essentie van het stoofpotje is echter: rijst en een pittige kruiding. Door het klaar te maken in een slowcooker zorg je voor een extra smaakdimensie, ontdek hier een eenvoudige versie die absoluut het proberen waard is!