kruidig? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be kruidig? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - kruidig

Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)

Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)
De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.

Champignonballetjes ‘Provençale’ met wilde rijst (Jeroen Meus)

Champignonballetjes ‘Provençale’ met wilde rijst (Jeroen Meus)
Met dit vegetarische recept van Jeroen Meus kan je zeker bij de jongste eters scoren. De smeuïge balletjes van champignons en Parmezaanse kaas doen gehakt helemaal vergeten. Tel daar de royale Provençaalse saus boordevol groentjes bij en het gezonde feestmaal is compleet.

Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)

Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)
In dit exotische recept vertelt Jeroen Meus hoe hij de wereldberoemde klassieker uit India 'Kip Tikka Masala' klaarmaakt. Er bestaan talloze recepten, maar de basis is eenvoudig: kip in een kruidige saus van yoghurt en kokos, geserveerd met rijst. Ideaal wanneer je zin hebt in iets helemaal anders dan onze West-Europese keuken.

Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)

Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)
Spaghetti bolognese heeft natuurlijk geen introductie nodig, het is een wereldberoemd gerecht dat vaak een favoriete keuze is. Net daardoor bestaan er heel wat varianten waarop je deze klassieker uit Italië kan bereiden. Ook bekende chefs vertellen graag hoe zij het aanpakken. In dit recept onthult chef-kok en meester-patissier Roger Van Damme zijn geheimen!

Rendang van Eieren

Rendang van Eieren
Nog op zoek naar een vegetarisch recept uit Azië voor de paasdagen? Dan heb je het hier gevonden. Dit is een rendang van eieren. Of zoals ze in Indonesie zeggen: rendang telor. De gele, romige kokossaus is gekleurd met geelwortel (koenjit). Een rendang mag best pittig zijn, maar het hoeft niet. Jij bepaalt hoe heet je eet.

Saltimbocca alla Romana (Jamie Oliver)

Saltimbocca alla Romana (Jamie Oliver)
Het succesverhaal van de Italiaanse keuken zit volgens heel wat mensen in de vrijwel unieke balans tussen weinig ingrediënten en toch erg veel smaak. Jamie Oliver presenteert je in dit recept zijn versie van zo'n ultieme klassieker uit Rome: kalfslapjes omwikkeld met rauwe ham, gesmoord in (witte) wijn en op smaak gebracht met salie. Heerlijk!

Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)

Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)
Het fijnste stukje varkensvlees, de varkenshaas, is heel veelzijdig te gebruiken. Het kookteam van Colruyt kiest er in dit recept voor om de fijne en malse smaak van het vlees te combineren met een smakelijke pasta-bereiding. De tomaatjes, stukjes courgette en rucola zorgen voor een instant zomer-gevoel!

Pollo al Marsala

Pollo al Marsala
De ster in dit recept is Marsala, een Italiaanse versterkte wijn uit Sicilië. Het veelzijdige drankje heeft veel karakter en bestaat in droge en zoete varianten. Behalve een uitstekend aperitief, combineert het fantastisch met allerlei kazen. In dit mediterrane gerecht zorgt een royale scheut Marsala voor een eigenzinnig sausje dat heerlijk smaakt bij de malse kipfilets.

Irish stew (Ottolenghi)

Irish stew (Ottolenghi)
Behalve Guinness en Jameson is Irish Stew het meest populaire exportproduct van Ierland. Deze hartverwarmende en comfortabele stoofpot is als een warm dekentje op een gure avond. Het recept is danig bekend dat zelfs Yotam Ottolenghi er een variant op heeft bedacht! Zijn versie is wat avontuurlijker, vraagt voldoende tijd en zit bovenal propvol royale smaken.

Pasta met broccolipesto

Pasta met broccolipesto
Pasta pesto is een verdiende klassieker wanneer we snel en efficiënt willen koken. Dit vegetarische gerecht uit Italië is een topper wanneer je met weinig ingrediënten wil koken. Wanneer het echter iets gezonder en gevarieerder mag zijn, is deze variant met broccoli een niet te versmaden aanrader. Zeker zo gemakkelijk, zeker zo lekker!

Gele curry met scampi

Gele curry met scampi
Kant-en-klare curry's zijn een godsgeschenk om snel en efficiënt een oosterse wind door je gerechten te jagen. De rode variant is heel bekend, maar wist je dat er ook gele curry's te vinden zijn? Deze zijn iets minder uitgesproken van smaak. Zo zorg je in combinatie met een flinke hoeveelheid groentjes en scampi zonder enige moeite voor een heel smaakvol gerecht.

Pizzaiola-kotteleten

Pizzaiola-kotteleten
Fans van pizza zullen ongetwijfeld vertrouwd zijn met de veelzijdige 'pizzaiola'-bereiding. Het concept is lekker eenvoudig: iets bereiden in pizza-stijl. Het is een veelzijdige aanpak waar de typische ingrediënten zoals tomaten, knoflook en oregano voor een volle smaak zorgen. In dit recept krijgen malse varkenskoteletten deze Italiaanse make-over.

Thaise kip (slowcooker)

Thaise kip (slowcooker)
De veelzijdigheid van kip is eindeloos. Wil je graag wat meer variatie op tafel toveren is een exotischer gerecht erg geschikt. In dit recept voor slowcookers krijgt de kip alle tijd van de wereld om te garen met een aantal typische smaken uit Thailand. Het ingrediëntenlijstje is niet kort, maar het malse en sappige resultaat zal je verbazen!

Scampi’s in basilicumroomsaus (Colruyt)

Scampi’s in basilicumroomsaus (Colruyt)
Met dit smaakvolle voorgerecht van Colruyt kan je zonder enige moeite scoren! Het lekkere roomsausje met tomatentapenade past uitstekend bij de volle smaak van scampi. Afgewerkt met basilicum en rucola betekent dat een verfijnd gerechtje die het best geserveerd wordt met brood.

Marokkaanse kipfilets

Marokkaanse kipfilets
Een kipfilet is op zich weinig speciaal, een beetje saai zelfs. Een verfijnde selectie kruiden kan dan een oplossing zijn. In dit recept zorgen exotische smaakmakers zoals koriander, kaneel, kurkuma voor een verrassende smaaksensatie.