Recepten - wortelen
Varkenswangetjes met bruin bier (Sofie Dumont)
![Varkenswangetjes met bruin bier (Sofie Dumont) Varkenswangetjes met bruin bier (Sofie Dumont)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenswangetjes-met-bruin-bier-Sofie-Dumont.jpg)
Op tijd en stond een 'gouwe ouwe' op het menu zitten is een uitstekend idee. De lekkerste gerechten gaan vaak al generaties mee en zijn niet zomaar een succes. Varkenswangetjes, bijvoorbeeld! Sofie Dumont legt in dit recept uit hoe zij deze heerlijk malse specialiteit klaarmaakt met bruin bier, vergezeld van erwtjes met worteltjes en kroketjes.
Tags: authentiek, België, Belgisch, bier, boerenkost, bruin bier, erwtjes, feestelijk, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, koken met bier, kroketjes, kroketten, mayonaise, sofie dumont, stoverij, traag, traag gegaard, traag stoven, Varken, varkensvlees, varkenswangen, varkenswangetjes, winter, wortelen, zondag, zondagse kost
Varkenscurry met kokosmelk
![Varkenscurry met kokosmelk Varkenscurry met kokosmelk](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenscurry-met-kokosmelk.jpg)
Een traag gegaarde curry kan ten alle tijden ontzettend smaken. Behalve een royale kruiding is er niks anders nodig wat geduld. In dit recept krijgen stukjes varkensvlees alle tijd van de wereld om botermals te worden in een simpele maar doeltreffende curry met kokos, wortel en rode paprika. Comfortfood van de bovenste plank!
Coq au vin (Sandra Bekkari)
![Coq au vin (Sandra Bekkari) Coq au vin (Sandra Bekkari)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Coq-au-vin-Sandra-Bekkari.jpg)
Deze klassieker uit Frankrijk is smullen geblazen. Sandra werkt enkel met kippenboutjes waardoor het gerecht minder lang moet pruttelen. Daarnaast voegt ze, zoals je van haar mag verwachten, een royale portie groentjes toe.
Tags: aardappelen, arrowroot, bimi, broccoli, champignons, coq-au-vin, culinair, feestelijk, Frankrijk, Frans, geroosterde krieltjes, gezonde variant, herbes des provence, kip, kippenbillen, kippenbouten, klassieker, krieltjes, kruidig, laurier, low carb, mager, Provençaalse kruiden, rode wijn, sana, Sandra Bekkari, slow cooking, tijm, traag gegaard, wortelen, zilveruitjes
Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel (Jeroen Meus)
![Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel (Jeroen Meus) Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Kalkoengebraad-met-krieltjes-selder-en-venkel-Jeroen-Meus.jpg)
Heel klassiek, best gezond en toch feestelijk. Dat is hoe je dit smakelijke recept van Jeroen Meus het best kan omschrijven. Zowel op een alledaagse dag als een gezellig kerstfeest misstaat deze bereiding niet: een sappig kalkoengebraad met geroosterde krieltjes, groentjes en een snelle mosterdsaus is al wat je nodig hebt om heerlijk te tafelen.
Tags: bezoek, dagelijkse kost, feest, feestelijk, gebraden vlees, gerookt spek, herfst, Jeroen Meus, kalkoen, kalkoengebraad, kerst, kerstmis, krielpatatjes, krieltjes, oven, ovengebakken, ovengebakken groentjes, rozemarijn, selder, snelle mosterdsaus, spek, tijm, veel groentes, venkel, winter, wortelen, zondagse kost
Eend met sinaasappelsaus (Jeroen Meus)
![Eend met sinaasappelsaus (Jeroen Meus) Eend met sinaasappelsaus (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Eend-met-sinaasappelsaus-Jeroen-Meus.jpg)
Dit gerecht is een echte klassieker uit de Franse keuken (Canard à l'Orange) waar Jeroen Meus warme herinneringen aan hoeft. Het kenmerkende aspect van dit recept is de combinatie van zoet en zout tot een meesterlijk, zelfs feestelijk, geheel.
Tags: aardappelnootjes, appelsien, appelsienen, balsamico, bezoek, canard à l'orange, chique, dagelijkse kost, eendenborst, feest, feestdagen, feestelijk, fond, Frankrijk, Frans, Grand Marnier, honing, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, luxe, oud en nieuw, rode wijnazijn, runderfond, sinaas, sinaasappelen, Sinaasappellikeur, sojasaus, tijm, waterkers, wortelen, zoet en zout, zondag
Visstoofpotje met dille
![Visstoofpotje met dille Visstoofpotje met dille](https://recepten.be/wp-content/uploads/Visstoofpotje-met-dille.jpg)
Dille is een uitgesproken maar zacht kruid dat vooral bij vis een succes is. In dit volwaardige stoofpotje vol groentjes en stukjes vis geeft speelt het groene kruid een subtiele hoofdrol. Heerlijke, alledaagse kost die je heerlijk doet opwarmen na een kille dag aan zee.
Tags: aardappel, aardappelblokjes, aardappelen, champignons, comfort food, dille, éénpansgerecht, gerookt spek, graanmosterd, kabeljauw, kappertjes, koolrabi, koolvis, kruidig, noordzee, prei, room, roux, scampi, schelvis, spek, spekjes, spinazie, stoofpot, stoofpotje, vis, visbouillon, visstoofpotje, wijting, witte wijn, wortel, wortelen, zalm, zee
Tagliatelle met kip in parmezaansaus
![Tagliatelle met kip in parmezaansaus Tagliatelle met kip in parmezaansaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Tagliatelle-met-kip-in-parmezaansaus.jpg)
Deze romige pasta met Parmezaanse kaas en malse stukjes kip is een prima keuze voor jong en oud. Het eenvoudige recept bevat evenmin moeilijke technieken waardoor het een perfecte keuze is om je weekmenu extra smaak te geven.
Tags: comfort food, curry, kerrie, kikkererwten, kindvriendelijk, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenbouten, kruidig, look, paprikapoeder, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, peterselie, pijnboompitjes, room, roomsaus, sjalot, smaakvol, tagliatelle, voor elke dag, voor jong en oud, wortel, wortelen
Bretoens stoofpotje
![Bretoens stoofpotje Bretoens stoofpotje](https://recepten.be/wp-content/uploads/Bretoens-stoofpotje.jpg)
Het Franse departement Bretagne is bekend vanwege de rijke, culinaire tradities die eeuwenoud zijn. Het bij momenten kille noordzeeklimaat maakt dat hartverwarmende, gestoofde gerechtjes een essentieel onderdeel zijn van de plaatselijke keuken. Dit stoofpotje heeft wat weg van stoofvlees, de groentjes en cider maken er echter een eigenzinnig gerechtje van.
Pangasius met groentepuree (Colruyt)
![Pangasius met groentepuree (Colruyt) Pangasius met groentepuree (Colruyt)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Pangasius-met-groentepuree-Colruyt.jpg)
Nu en dan hoef je het niet ver te zoeken in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een gouden klassieker die bijna altijd past: vis met puree! Het receptenteam van Colruyt kiest in dit recept voor een democratische pangasiusfilet, wortelpuree met erwtjes en een verfijnd dillesausje.
Tags: aardappelen, aardappelpuree, aardappelstoemp, alledaags, België, Belgisch, Colruyt, dille, doordeweeks, erwten, erwtjes, groentepuree, kids, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, nootmuskaat, Pangasius, pangasiusfilet, puree, stoemp, tijm, vis, visfilet, wortelen, zee
Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)
![Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt) Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Zalm-met-broccoli-en-parelcouscous-Colruyt.jpg)
De receptenmakers van supermarktketen Colruyt zorgen voor gevarieerde, betaalbare en niet al te moeilijke recepten. Dit is daar een prima voorbeeld van: een mals en gezond stukje zalm dat heerlijk en makkelijk gecombineerd wordt met parelcouscous, broccoli en mosseltjes in een (kant-en-klare) bearnaisesaus. Of hoe je snel en toch verrassend culinair kan koken op een gewone weekdag.
Tags: bearnaise, bearnaisesaus, broccoli, couscous, culinair, gezond, graan, kant-en-klaar, mosselen, mosseltjes, olijfolie, parelcouscous, pasta, saus, snel klaar, tarwe, verrassend, vis, voor elke dag, wortel, wortelen, zalm, zalmfilet, zalmhaas
Vegetarische paaspasta
![Vegetarische paaspasta Vegetarische paaspasta](https://recepten.be/wp-content/uploads/Vegetarische-paaspasta.jpg)
Wens je een vegetarische gerecht te serveren rond Pasen? Of ben je gewoon op zoek naar een pasta die op-en-top lente is? Dan is dit wat he zoekt. Met fijne seizoensgroentjes zoals asperge, en smeuïge saus van verse roomkaas en een zachtgekookt eitje wordt deze vlotte en makkelijke bereiding een nieuwe favoriet!
Tags: asperges, basis, budgetvriendelijk, eenvoudig, ei, eieren, erwt, erwten, erwtjes, geen vlees, kaas, kaassaus, kindvriendelijk, lente, maïs, Pasen, pasta, peterselie, romig, roomkaas, simpel, smeuïg, veel groentjes, vegetarisch, veggie, verse kaas, voor elke dag, witte asperges, wortel, wortelen, zachtgekookt ei
Boomstammetjes met wintergroenten
![Boomstammetjes met wintergroenten Boomstammetjes met wintergroenten](https://recepten.be/wp-content/uploads/Boomstammetjes-met-wintergroenten.jpg)
Fanaten van seizoensgroenten zullen smikkelen van dit alledaags recept. Door met groentjes te werken die in seizoen zijn, werk je gegarandeerd met kwaliteitsproducten en is het makkelijker budgetteren. Een eenvoudig boomstammetje en een lekje mosterd is alles wat je nog nodig hebt voor dit snelle recept.
Tags: aardappelblokjes, aardappelen, alledaags, Belgisch, boomstammetjes, eenvoudig, grootmoeders keuken, herfst, knolselder, mosterd, peterselie, plaatselijk, seizoensgebonden, snel klaar, spruiten, spruitjes, van bij ons, veel groentjes, verschillende groentes, voor elke dag, weinig tijd, winter, wintergroenten, wintergroentes, wintergroentjes, wortel, wortelen
Couscous met halloumi
![Couscous met halloumi Couscous met halloumi](https://recepten.be/wp-content/uploads/Couscous-met-halloumi.jpg)
Couscous is een tof ingrediënt om wat meer afwisseling in je weekmenu te brengen. Zowel de smaak als textuur geven een originele toets aan talloze bereidingen. Wil je het echter eenvoudig houden, is dit recept perfect. Met enkele typische mediterrane ingrediënten, zoals halloumi en ras-el-hanout, stoom je een gezond, vegetarisch gerecht klaar dat op elk moment van de week past.
Tags: arabisch, bieslook, couscous, gegrilde kaas, gezond, grillkaas, groenten, groentjes, halloumi, halloumikaas, kikkererwten, knoflook, koriander, kruiden, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, paprika, peterselie, ras el hanout, rode paprika, simpel, sjalot, sjalotten, vegetarisch, veggie, witte wijn, wortel, wortelen, zomer, zomers, zonnig
Kippensoep met shiitake (Sandra Bekkari)
![Kippensoep met shiitake (Sandra Bekkari) Kippensoep met shiitake (Sandra Bekkari)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Kippensoep-met-shiitake-Sandra-Bekkari.jpg)
Dat een gezonde kippensoepje een echte opkikker is tijdens kille maanden is geen geheim. Integendeel, deze oude wijsheid uit grootmoeders keuken is actueler dan ooit dankzij koks zoals Sandra Bekkari die ons veel bewuster leren eten. Ontdek hier wat haar recept is voor zo'n zalig kippensoepje met talloze groentjes.
Tags: aardpeer, aardperen, boerenkool, bouillon, comfort food, dieet, gezond, grootmoeders keuken, herfst, kille dagen, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippensoep, koude maanden, kurkuma, low-carb, lunch, mager, rapen, Sandra Bekkari, shiitake, soep, vermageren, voorgerecht, winter, wortel, wortelen, ziek
Ragout met wortelen, bonen en gehaktballetjes (Sandra Bekkari)
![Ragout met wortelen, bonen en gehaktballetjes (Sandra Bekkari) Ragout met wortelen, bonen en gehaktballetjes (Sandra Bekkari)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Ragout-met-wortelen-bonen-en-gehaktballetjes-Sandra-Bekkari.jpg)
Dit gerecht van Sandra Bekkari is een heerlijk gezond stoofpotje met veel groentjes en fijne gehaktballen voor het hele gezin. Ook wanneer je bezoek ontvangt is het een uitstekende keuze: al het werk kan je netjes op voorhand doen zodat het stoofpotje al staat de pruttelen wanneer je de deur opent.
Tags: aardappelen, boontjes, champignons, éénpansgerecht, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gezond, groene kruiden, groentebouillon, groenterijk, kalfsgehakt, krielaardappelen, krieltjes, kruiden, mager, op voorhand, peterselie, ragout, room, Sandra Bekkari, sjalot, sojaroom, sperziebonen, stoofpotje, stoverij, tuinkruiden, veel groenten, verse kruiden, wortel, wortelen