Recepten - broccoli
Bami Goreng (Piet Huysentruyt)

Bami Goreng kennen we uit Chinese (afhaal)restaurants. Hoewel lekker, sluit dat niet zo goed aan bij het originele, Indonesische gerecht dat 'gebakken noedels' betekent. Er bestaan talloze varianten van dit rijke gerecht, in dit recept doet Piet Huysentruyt ook zijn duit in het zakje met kip, spek en talloze groentjes.
Tags: Aziatisch, Azië, bami, bami goreng, broccoli, chili, chillipeper, China, Chinees, curry, eieren, eiernoedels, exotisch, Indonesië, Indonesisch, kerrie, ketjap, ketjap manis, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenreepjes, koriander, noedels, Oosters, Orientaals, pasta, prei, sambal, soja, sojasaus, sojascheuten, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, veel groentjes, wereldkeuken, wok, wokken, wortel
Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree (Colruyt)

Voor (h)eerlijke boerenkost mag er altijd een plaatsje op het weekmenu voorzien worden, wat het kookteam van Colruyt betreft. In dit recept is eenvoud troef: malse varkenssneden met een pure broccolipuree en een smaakvol uiensausje.
Tags: ajuin, alledaags, Belgisch, boerenkost, broccoli, broccolistoemp, brocolipuree, bruine saus, budgetvriendelijk, Colruyt, grootmoeders keuken, jus, kindvriendelijk, puree, snel klaar, stoemp, uien, uiensaus, van bij ons, Varken, varkenslapjes, varkenssneden, varkensvlees, vlaams, voor elke dag, weinig ingrediënten
Broccoligratin met worst en asperges

Een perfect en snel klaargemaakt gerecht tijdens de herfst en wintermaanden? Gegratineerde puree! Je kan er immers zowat alle denkbare ingrediënten in kwijt en is populair bij jong en oud. In dit gerecht ontdek je een eenvoudige en toch verfijnde versie met broccoli, worst en groene aspergepunten.
Tags: aardappelpuree, asperge, aspergepunten, asperges, boerenworst, broccoli, broccolistoemp, chipolata, comfort food, éénpansgerecht, Emmentaler, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gratin, gratineren, Gruyère, herfst, kaas, kids, kindvriendelijk, kippenworst, merguez, ovengebakken, ovengerecht, pijnboompitjes, pijnboompitten, puree, stoemp, winter, worst
Curry van groene groenten met noedels (Jeroen Meus)

Wie houdt van gerechten met een exotische insteek, zal dol zijn op dit vegetarische recept van Jeroen Meus. Met een flinke portie groene groentjes, groene curry en Japanse noedels zorgt hij voor een alledaags gerecht dat toch weet te verrassen.
Tags: asperges, Aziatisch, Azië, bonen, broccoli, courgette, curry, dagelijkse kost, erwten, exotisch, geen vlees, gember, gezond, groene curry, groene groenten, japan, Japans, Jeroen Meus, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, limoen, noedels, Oosters, Orientaals, pasta, Udon, veel groentes, vegetarisch, veggie, vissaus, vitaminen, voor elke dag, wok, wokken, wokpan
Zalm teriyaki met noedels

Dit recept is perfect om een snelle hap op tafel te toveren die heerlijke oosterse smaken bevat.
Tags: Aziatisch, Azië, broccoli, cashew, cashewnoten, chili, chilipeper, gember, honing, japan, Japans, noedels, Oosters, pinda, pindanoten, rap, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, snel, snel klaar, snelle hap, soja, sojasaus, suiker, teriyaki, vis, vlug, wok, wokken, woknoedels, zalm, zalmfilet, zalmhaas
Risotto met zalm en broccoli

Wie houdt van zuivere basisrecepten, zal smullen van deze risotto. Geen eindeloze lijst met ingrediënten, wel een correcte risotto volgens de regels van de kunst met een mals stukje zalm en knapperige broccoliroosjes.
Tags: arborio, basis, basisbereiding, basisrecept, beginner, boter, bouillon, broccoli, geraspte kaas, italiaans, Italië, klassiek, klassieker, olijfolie, oven, ovengebakken vis, parmezaan, parmezaanse kaas, rijst, risotto, sjalot, smeuïg, vis, visfilet, weinig ingrediënten, witte wijn, zalm, zalmhaas, zlamfilet
Oosters visstoofpotje

Visliefhebbers opgelet: dit heerlijke stoofpotje met vis en oosterse kruiden is niet te versmaden. Behalve een kruidige, volle smaak zal dit recept je verleiden met een flinke portie groentjes waardoor je er zonder zorgen lekker veel van kan smullen.
Tags: Aziatisch, basmati, basmatirijst, bonen, boontjes, broccoli, Chinees, courgette, gember, jasmijnrijst, kabeljauw, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, lente-ui, limoen, look, olie, Oosters, Orientaals, origineel, pittig, rijst, scampi, sesam, sesamolie, sperziebonen, stoofpot, stoofpotje, Thais, vis, visbouillon, visfond, visstoofpotje, witte wijn
Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli

Door aardappelen zorgvuldig in te snijden, kan je ze heerlijk klaarmaken in de oven. De bereidingswijze is bekend onder de term 'hasselback', maar laat heel wat varianten toe. In dit recept met weinig ingrediënten (handig!) gebruiken we smeuïge roomkaas op ze nog verfijnder te maken. De knapperige broccoli en gerookte zalm passen er perfect bij.
Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver)

Snel en toch royaal van smaak. Dat is een prima omschrijving van dit recept uit Jamie Olivers rijke verzameling. Door wat verse pesto genovese door de gegaarde groentjes met krieltjes te mengen, til je eenvoudige ingrediënten naar een opvallend hoger niveau. De smeuïge zalmfilets maken het feest compleet.
Tags: aardappel, aardappelen, basilicum, bimi, boontjes, broccoli, gebakken vis, gebakken zalm, gezond, gezonde vetten, groene pesto, Jamie Oliver, krieltjes, nieuwe patatjes, olijfolie, omega 3, parmezaanse kaas, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, pijnboompitten, smeuïg, The Naked Chef, vis, voor elke dag, zalm, zalmfilets
Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)

In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.
Tags: afslanken, afvallen, asperges, bakplaat, bezoek, broccoli, chili, chilivlokken, dieet, diëten, fris, groene asperges, knoflook, lente, limoen, low carb, mager, makkelijk, oven, ovengerecht, ovenschaal, rijst, sana, Sandra Bekkari, scampi, scampi's, sesamzaadjes, slank, snel klaar, soja, sojasaus, vermageren, vis, weinig werk, zee
Parelcouscous met zalm en broccoli

Wie het wekelijkse menu van een gezin beheert, kent die typische strijd: hoe zorg ik voor een gezonde avondmaaltijd waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan en waar iedereen van smult? Dit vlotte recept biedt daar een perfect antwoord op: smeuïge zalm met parelcouscous en broccoli. Heerlijk gewoon, gewoon heerlijk.
Tags: alledaags, broccoli, citroen, comfort food, couscous, doordeweeks, gezond, groentebouillon, halfgedroogde kerstomaatjes, halfgedroogde tomaatjes, halfgedroogde tomaten, kindvriendelijk, kippenbouillon, paprikapoeder, parelcouscous, peterselie, pijnboompitjes, pijnboompitten, snel klaar, vis, voor elke dag, voor het gezin, weinig ingrediënten, weinig werk, zalm, zalmfilet, zomers, zonnig
Mediterraanse stoemp met worst

Soms kan het geen kwaad om voluit de kinderkaart te trekken wanneer je kookt. Dat hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je ongezond kookt, wel dat het in de eerste plaats simpel en smakelijk is. De zomerse puree uit dit recept is dan ook lekker én gezond, heerlijk met een worstje.
Tags: aardappelen, alle seizoen, broccoli, chipolata, halfgedroogde kerstomaatjes, halfgedroogde tomaatjes, kerstomaatjes, kids, kinderen, kindvriendelijk, kippenchipolata, kippenworst, mediterraans, Provençaalse kruiden, puree, rozemarijn, simpel en gewoon, snel klaar, stoemp, tijm, tomaat, tomaatjes, worst, worsten, worstjes, zomers, zuiders
Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)

Rode poon is een smakelijke, kleine vissoorten die je heel breed kan inzetten. Jeroen Meus kiest in dit recept voor veel groentjes en volle smaken zoals koolrabi, broccoli, rucola, amandel, dragon, saffraan,... die uitstekend gecombineerd worden met een beetje zure room. Heerlijk in combinatie met orzo, Italiaanse pasta die lijkt op rijst.
Tags: amandel, amandelschilfers, België, Belgisch, broccoli, dagelijkse kost, diepvrieserwtjes, dragon, één, erwten, erwtjes, italiaans, Italië, Jeroen Meus, koolrabi, orzo, pasta, poon, rijk, rijk aan groenten, risoni, rode poon, rucola, saffraan, smaakvol, veel groenten, veel groentjes, vis, vol, zure room
Gebakken zalm en pasta met broccoli en artisjok (Colruyt)

Met een mals stukje zalmfilet kan je in de keuken alle kanten op. In dit recept kiest het kookteam van Colruyt voor een zonnige bereiding met kerstomaatjes, broccoli, gemarineerde artisjok, mozzarella en pasta. Een heerlijk licht gerecht dat snel klaar is en het uitstekend doet op een warme zomerdag.
Tags: artisjok, artisjokharten, beginner, broccoli, Colruyt, gebakken zalm, gemakkelijk, gezond, kerstomaatjes, kerstomaten, kleurrijk, lente-ui, lente-uitjes, lichte maaltijd, lunch, mozzarella, mozzarellabolletjes, pasta, penne, rap, simpel, snel klaar, vis, vlug, volkoren pasta, volkoren penne, weinig tijd, zalm, zalmfilet, zomer, zomers, zon, zonnig
Kabeljauwhaasje met amandelkorst en wortelpuree (Sandra Bekkari)

Eens te meer toont Sandra Bekkari dat ze de geheime combinatie van lekker en toch gezond helemaal meester is. Smaakvolle kabeljauwhaasjes combineert ze met een pittige korts op basis van amandel en mosterd. Een eenvoudige maar verrassende wortelpuree en broccoli maken het gezonde feestmaal compleet.
Tags: alledaags, amandel, amandelmeel, amandelschilfers, broccoli, citroen, dieet, diëten, elke dag, geen gluten, gezond, groentepuree, kabeljauw, kabeljauwhaas, kabeljauwhaasje, korstje, kruidig, kurkuma, low carb, mager, mosterd, noordzee, oveb, puree, ras el hanout, sana, Sandra Bekkari, snel klaar, snel klaargemaakt, vermageren, vis, wereldkeuken, werelds, wortel, wortelen, wortelpuree