Recepten - Aziatisch

Oosterse kalkoenblokjes met pompoen (slowcooker)

Oosterse kalkoenblokjes met pompoen (slowcooker)
Iedereen die al met een slow cooker gewerkt heeft, weet dat stoofpotjes helemaal tot hun recht komen in dit doeltreffend toestel. Door de lange gaartijd hebben alle ingrediënten extra veel tijd om smaak af te geven en lekker mals te worden, zonder dat de structuur verdwijnt. Dit heerlijke gerecht is een ideale kennismaking: zachte pompoenblokjes die perfect passen bij botermalse kalkoen in een oosters sausje.

Japanse zalmtartaar

Japanse zalmtartaar
Een geslaagde amuse blinkt uit in eenvoud én smaak. Dit originele en toch buitengewoon eenvoudige recept slaagt met glans in die opdracht: smeuïge zalm met enkele oosterse smaakmakers die tot een hapklare tartaar wordt bereid.

Pikante kipreepjes met kokosrijst

Pikante kipreepjes met kokosrijst
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.

Pittige zalmtartaar met kokos

Pittige zalmtartaar met kokos
Als je op zoek bent naar een fris en verrassend hapje propvol smaak zou dit recept wel eens bingo kunnen zijn. De volle en vette smaak van een kwaliteitsvol stukje zalm past geweldig goed bij een pittig chilipepertje, romige kokosmelk, frisse munt en knapperige ijsbergsla. Lekker als voorgerecht of hapje.

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)
Voor een lekker Aziatisch gerecht hoef je heus niet naar een wokrestaurant of afhaalchinees. Heel wat typische gerechten - zoals Nasi Goreng - kan je perfect zelf maken. Jeroen Meus demonstreert in dit simpele en snelle recept hoe je deze klassieker zelf klaarmaakt met sappige varkensblokjes.

Herfstcurry

Herfstcurry
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.

Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)

Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)
Wie aan stoofpotjes denkt, denkt vlug aan typische winterkost. Hoewel daar niets mis mee is, kan je het ook in meer exotische oorden gaan zoeken. Dit recept van Colruyt - dat je bij voorkeur een dag op voorhand maakt - gaat de oosterse toer op door mals kalkoenstoofvlees te combineren met kokos, prei en bamboescheuten. Lekker, origineel en absoluut het proberen waard!

Kip teriyaki

Kip teriyaki
Voor liefhebbers van Aziatische kookstijlen is 'teriyaki' waarschijnlijk niet nieuw. Deze Japanse kooktechniek, waarbij stukjes vlees of vis in een marinade van sojasaus worden gebakken, staat garant voor snelle, smakelijke en originele recepten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt is dit recept wat je zocht. Heerlijk en snel klaar!

Aziatische preisoep

Aziatische preisoep
Niks eenvoudiger en plaatselijker dan preisoep, toch? Nochtans kan je er met de juiste smaakmakers zoals koriander en kokos ook een fantastisch lekker Aziatisch soepje van maken.

Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker

Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker
Het allergrootste voordeel van een slowcooker is het ongelooflijke gebruiksgemak. Je kan het bijna moeilijk omschrijven als koken: alle ingrediënten in je slowcooker (crockpot) en afwachten maar. Het resultaat is immer sappig, mals en smaakvol. Met dit oosters getint recept hoef je nooit meer naar de afhaalchinees.

Broccolicurry met linzen en eitjes

Broccolicurry met linzen en eitjes
Als je graag een vegetarisch gerechtje op het weekmenu zet, is dit eentje om in te kaderen. Boordevol lekkers, een feest voor het oog en heerlijk gezond.

Viscurry van zeeduivel met rijst (Jeroen Meus)

Viscurry van zeeduivel met rijst (Jeroen Meus)
Met dit recept laat Jeroen je kennis maken met het beste uit twee werelden: een stukje stevige, smaakvolle vis en een exotische curry propvol lekkers. De rijst is bovendien een heerlijke pilav: een traditionele bereiding waarbij de rijst na het aanstoven verder in de oven mag garen. Heerlijk!

Pad Thai

Pad Thai
Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo'n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!

Oosterse vispapillot met gebakken rijst

Oosterse vispapillot met gebakken rijst
Vispapillots zijn om zo veel redenen het klaarmaken waard! Niet moeilijk, niet echt alledaags, makkelijk om mee te variëren en bovenal heel gezond. Zo'n gestoomd stukje vis met groenten heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren op je bord. Een passende gebakken rijst maakt het maal af!

Exotisch linzenstoofpotje met kalkoen en broccoli

Exotisch linzenstoofpotje met kalkoen en broccoli
Zin om buiten de culinaire landsgrenzen te treden? Mag het zelfs wat exotischer zijn? Hou je van rijke en volle smaken? Kook je graag gezond? Is één pan afwassen al meer dan genoeg werk voor jou? Zoek niet verder, dit recept is helemaal wat je zoekt!