Aziatisch? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Aziatisch? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - Aziatisch

Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)

Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Wokken is een topidee wanneer je weinig tijd hebt en toch een volledige maaltijd wil klaarmaken. Door alles snel op hoog vuur te roerbakken, blijft er veel smaak en structuur intact. Het is een bereidingswijze waar je werkelijk alle kanten mee op kan, al houdt Piet Huysentruyt het graag simpel in dit oosters getinte recept.

Yakitori

Yakitori
Yakitori is een heerlijke lekkernij uit Japan die vooral populair is als snelle snack op straat en op allerlei manieren bereid wordt. De regels zijn simpel: gespiesd kippenvlees. Welke soort kippenvlees, de kruiding en de bakwijze kunnen allemaal sterk verschillen. In dit makkelijke basisrecept kiezen we voor de typische zoet-zure en licht-pikante smaak die we doorgaans associëren met oosterse gerechten. De sappige spiesjes doen het goed als aperitief of bijgerecht.

Gado gado

Gado gado
Gado-gado werd recent verkozen tot één van de zes nationale gerechten in Indonesië. Het is een erg veelzijdig gerecht dat je op talloze manieren kan klaarmaken. Het betreft een luxueuze salade waar vaak restjes in verwerkt worden. Typische ingrediënten zijn groentjes (rauw of voorgegaard), hardgekookte eieren, gebakken aardappel, tofu,... Deze kleurrijke combinatie werk je af met een smaakvolle dressing op basis van pindakaas. Ontdek hieronder een recept om deze verrassende exotische schotel klaar te maken zodat ie niet kan teleurstellen!

Oosterse runderreepjes

Oosterse runderreepjes
Deze spicy runderreepjes zijn een leuke troef om achter de hand te hebben. Snel klaar, weinig werk en makkelijk te combineren met allerlei gestoomde groentjes en rijst of noedels.

Rendang van Eieren

Rendang van Eieren
Nog op zoek naar een vegetarisch recept uit Azië voor de paasdagen? Dan heb je het hier gevonden. Dit is een rendang van eieren. Of zoals ze in Indonesie zeggen: rendang telor. De gele, romige kokossaus is gekleurd met geelwortel (koenjit). Een rendang mag best pittig zijn, maar het hoeft niet. Jij bepaalt hoe heet je eet.

Kip met rijst en curry (Piet Huysentruyt)

Kip met rijst en curry (Piet Huysentruyt)
Het mag dan wel een gerecht met Aziatische roots zijn, ondertussen is kip met curry en rijst een ingeburgerd gerecht bij ons. Je zou het zelfs een klassieker kunnen noemen. In dat geval is het altijd leuk om de aanpak van verschillende chefs te bestuderen. In dit recept vertelt Piet Huysentruyt hoe hij dit alledaagse gerecht klaarmaakt.

Gele curry met scampi

Gele curry met scampi
Kant-en-klare curry's zijn een godsgeschenk om snel en efficiënt een oosterse wind door je gerechten te jagen. De rode variant is heel bekend, maar wist je dat er ook gele curry's te vinden zijn? Deze zijn iets minder uitgesproken van smaak. Zo zorg je in combinatie met een flinke hoeveelheid groentjes en scampi zonder enige moeite voor een heel smaakvol gerecht.

Oosterse kalkoenblokjes met pompoen (slowcooker)

Oosterse kalkoenblokjes met pompoen (slowcooker)
Iedereen die al met een slow cooker gewerkt heeft, weet dat stoofpotjes helemaal tot hun recht komen in dit doeltreffend toestel. Door de lange gaartijd hebben alle ingrediënten extra veel tijd om smaak af te geven en lekker mals te worden, zonder dat de structuur verdwijnt. Dit heerlijke gerecht is een ideale kennismaking: zachte pompoenblokjes die perfect passen bij botermalse kalkoen in een oosters sausje.

Japanse zalmtartaar

Japanse zalmtartaar
Een geslaagde amuse blinkt uit in eenvoud én smaak. Dit originele en toch buitengewoon eenvoudige recept slaagt met glans in die opdracht: smeuïge zalm met enkele oosterse smaakmakers die tot een hapklare tartaar wordt bereid.

Pikante kipreepjes met kokosrijst

Pikante kipreepjes met kokosrijst
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.

Pittige zalmtartaar met kokos

Pittige zalmtartaar met kokos
Als je op zoek bent naar een fris en verrassend hapje propvol smaak zou dit recept wel eens bingo kunnen zijn. De volle en vette smaak van een kwaliteitsvol stukje zalm past geweldig goed bij een pittig chilipepertje, romige kokosmelk, frisse munt en knapperige ijsbergsla. Lekker als voorgerecht of hapje.

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)
Voor een lekker Aziatisch gerecht hoef je heus niet naar een wokrestaurant of afhaalchinees. Heel wat typische gerechten - zoals Nasi Goreng - kan je perfect zelf maken. Jeroen Meus demonstreert in dit simpele en snelle recept hoe je deze klassieker zelf klaarmaakt met sappige varkensblokjes.

Herfstcurry

Herfstcurry
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.

Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)

Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)
Wie aan stoofpotjes denkt, denkt vlug aan typische winterkost. Hoewel daar niets mis mee is, kan je het ook in meer exotische oorden gaan zoeken. Dit recept van Colruyt - dat je bij voorkeur een dag op voorhand maakt - gaat de oosterse toer op door mals kalkoenstoofvlees te combineren met kokos, prei en bamboescheuten. Lekker, origineel en absoluut het proberen waard!

Kip teriyaki

Kip teriyaki
Voor liefhebbers van Aziatische kookstijlen is 'teriyaki' waarschijnlijk niet nieuw. Deze Japanse kooktechniek, waarbij stukjes vlees of vis in een marinade van sojasaus worden gebakken, staat garant voor snelle, smakelijke en originele recepten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt is dit recept wat je zocht. Heerlijk en snel klaar!