Recept - Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry
Recept Afdrukken
Een curry is een lekkere en vooral snelle manier om een smaakvol vegetarisch (of zelfs veganistisch) gerecht te bereiden. Ideaal om je weekmenu van gezonde variatie te voorzien! Met bloemkool in de hoofdrol een minimum aan ingrediënten wordt deze kruidige curry zonder twijfel een favoriet.
Bloemkoolcurry
Recept Afdrukken
Een curry is een lekkere en vooral snelle manier om een smaakvol vegetarisch (of zelfs veganistisch) gerecht te bereiden. Ideaal om je weekmenu van gezonde variatie te voorzien! Met bloemkool in de hoofdrol een minimum aan ingrediënten wordt deze kruidige curry zonder twijfel een favoriet.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd de bloemkool in roosjes. Breng ze aan de kook in een royale portie water, op smaak gebracht met zout en kurkuma.
  2. Haal de bloemkoolroosjes tijdig van het vuur, pocheren volstaat. Giet af en laat afkoelen.
  3. Verhit ondertussen een scheutje olie in een ruime pan. Fruit de fijngesnipperde ui met het geplette teentje knoflook.
  4. Hak de chilipeper fijn (verwijder desgewenst de zaadjes voor een milder resultaat) en voeg samen met de fijngeraspte gember toe.
  5. Voeg de currpasta en het tomatenconcentraat toe. Laat even zweten zodat alle smaken vrijkomen, kruid bij met een snuifje komijn en een beetje zout.
  6. Versnijd de tomaten in stukken en voeg toe. Laat ze even aanbakken en overgiet dan met de kokosmelk.
  7. Breng aan de kook, dek af en laat op een zacht vuur gedurende een kwartier pruttelen.
  8. Voeg de gepocheerde bloemkoolroosjes toe en laat nog even meegaren tot ze helemaal zacht zijn. Roer nu en dan voorzichtig om.
  9. Fris de curry af met enkele druppels vers limoensap. Kruid bij naar wens.
  10. Bestrooi net voor het opdienen met gesnipperde koriander en serveer bij voorkeur met rijst. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*