Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 2 preistengels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 appel friszuur (Granny Smith, bijvoorbeeld)
- 1 stengel citroengras
- 1,5 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
- 2 dl kokosmelk
- olijfolie
- 1 bosje koriander
- 1 stukje gember
- chilipoeder
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de preistengels, ui en knoflook grof. Schil de appel en snijd in stukjes. Schil ook het stukje gember en rasp fijn. Kneus tot slot de stengel citroengras.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime kookpot. Fruit de ui, knoflook, prei, appel, gember en stengel citroengras even aan.
- Kruid met peper, zout en chilipoeder. Voeg daarna het water en de bouillonblokjes toe. Laat een klein half uur pruttelen.
- Het het citroengras uit de soep en mix fijn. Voeg dan de kokosmelk toe en laat nog heel even doorkoken. Serveer met gesnipperde koriander. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind