Recepten - kerstomaatjes
Vispan met rijst en tapenade (Jamie Oliver)

Jamie Oliver noemt dit snelle éénpansgerecht zijn 'One-pan faboulous fish'! Het omschrijft prima waar dit gerecht om draai: weinig afwas en toch een verrassend smaakvol resultaat. Met niet meer dan rijst, vis, tapenade, kerstomaten en basilicum heb je zonder enige moeite het perfecte doordeweeks gerecht klaargemaakt dat gezond én lekker is.
Pasta pesto met spek en broccoli

Pasta pesto is de ideale maaltijd wanneer je kooktijd beperkt is. Dat wil echter niet zeggen dat je het moet houden bij pasta koken en er saus uit een potje door draaien. Verse pesto maken duurt niet heus niet lang. Daarnaast kan je er een rijke maaltijd van maken met enkele extra's. Ontdek hieronder het recept voor een lauwe pasta pesto met spekjes en broccoli die zo klaar is!
Tags: basilicum, express, gerookt spek, groene pasta, groene pesto, kerstomaatjes, kerstomaten, kindvriendelijk, lauw, olijfolie, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastasalade, penne, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, rigatoni, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, vlug, voor elke dag, weinig tijd
Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus

Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.
Tags: balsamico, basilicum, België, Belgisch, chili, chilipeper, garnalen, grijze garnalen, italiaans, Italië, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, linguine, luxe, noordzee, olijfolie, oregano, pasta, peterselie, romantisch, scampi, snel klaar, valentijn, voor elke dag, weinig werk, witte wijn, zee
Scampi met tomatensaus (Pascale Naessens)

De elegante smaak van scampi kan ook Pascale Naessens bekoren. Een bijzonder verfijnde en smaakvolle saus is al wat ze erbij serveert in dit gerecht. Perfect als eenvoudig hoofdgerecht of royaal voorgerecht voor al wie gezond(er) eten voorop stelt.
Tags: citroentijm, dieet, eenvoudig, geen koolhydraten, gestoomd, gezond, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, keto, low carb, mager, Pascale Naessens, pittig, provençaals, Provençaalse kruiden, scampi, stomen, szechuan, tomaten, tomatensaus, trostomaatjes, vermageren, vis, weinig ingrediënten, zee, zongedroogde tomaten, zuiders
Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo (Colruyt)

Bij gebrek aan tijd is een ovenschotel, die je eventueel op voorhand al klaarmaakt, een godsgeschenk. Het receptenteam van Colruyt combineert de zachte smaak van kip, met de pittige smaak van chorizo. Aangevuld met rijst, een kaaskorstje en een tomatensausje met erwten en broccoli, levert dat onvervalste comfortfood op voor jong en oud!
Tags: broccoli, cayennepeper, chorizo, chorizoworst, Colruyt, comfort food, comfortfood, dag op voorhand, Emmentaler, erwten, erwtjes, gegratineerd, gratin, kaas, kerstomaatjes, kerstomaten, kids, kindvriendelijk, kip, kipblokjes, kipfilet, kippenhaasjes, kippenstukjes, makkelijk, ovengebakken, ovenschotel, pasta, peterselie, rijst, rijstschotel, tomatenblokjes, tomatensaus, Varken, varkensvlees, voor elke dag
Zalmfilets met zuiderse spinazieroom

Een smeuïge zalmfilet kan je met talloze dingen combineren, ook mediterraanse gerechten gaan er prima bij. Dit heerlijk eenvoudige gerecht presenteert de filets met een smeuïg roomsausje op basis van kerstomaten, spinazie en Parmezaanse kaas.
Tags: alledaags, basilicum, brood, comfort food, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, knoflook, mediterraans, Mediterraanse saus, parmezaanse kaas, pasta, rijst, romig, room, roomsaus, saus, spinazie, vid, voor elke dag, zalm, zalmfilet
Kotelet met bloemkoolstoemp en mosterdsaus (Loïc Van Impe)

Met doodgewone boerenkost van eigen bodem is niets mis. Ook tv-kok Loïc Van Impe is daar van overtuigd. Daarom presenteert hij in dit klassieke gerecht heerlijke, traditionele kost: een varkenskotelet met bloemkoolstoemp en een smeuïg mosterdsausje.
Tags: alledaags, België, Belgisch, bloemkool, bloemkoolpuree, bloemkoolstoemp, boerenkost, dragon, gewoon, graanmosterd, grootmoeders keuken, kerstomaatjes, kerstomaten, kotelet, koteletten, mosterdsaus, puree, romig, roomsaus, saus, stoemp, trostomaatjes, van bij ons, Varken, varkenskotelet, varkenskoteletten, varkensvlees, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag
Orzo met scampi, harissa en dille

Voor een verrassend gerecht dat toch alledaags is, volstaat het om met minder gebruikelijke ingrediënten aan de slag te gaan. Dit smakelijke eenpansgerecht combineert een erg fijne pasta (orzo) met scampi en boerenkool in een pittige en kruidige bereiding dankzij flink wat harissa en dille. Verrassend heerlijk, beloofd!
Pasta met tomatenpesto en scampi (Sofie Dumont)

Voor een buikvullend, smaakvol en ietwat verrassend receptje kan je altijd terecht bij Sofie Dumont. Deze ladychef van eigen bodem kiest steevast voor leuke combinaties, zoals pasta met tomatenpesto en scampi. Verfijnd en toch alledaags.
Tags: alledaags, chili, chilipeper, citroen, gekonfijte kerstomaatjes, gezond, hazelnoten, italiaans, kerstomaatjes, knoflook, look, mager, mascarpone, mediterraans, noten, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pesto, rucola, scampi, scampi's, snel klaar, sofie dumont, spinazie, tomaten, tomatenpesto, volkoren pasta, voor elke dag, weinig werk, zomers, zonnig
Capellini met gehakt, paddenstoelen en minitomaten (Jeroen Meus)

Wanneer het vooruit moet gaan in de keuken is dit recept van Jeroen Meus een perfecte keuze. Niet alleen maak je deze pasra met gehakt snel klaar, je lepelt het daarnaast ongetwijfeld vlot binnen. Lekker en simpel, meer moet dat soms niet zijn.
Tags: budget, budgetvriendelijk, capellini, champignons, chilipeper, comfort food, Dagelijke kost, één, één pot, éénpansgerecht, gebakken gehakt, gehakt, Jeroen Meus, kerstomaatjes, kerstomaten, kindvriendelijk, look, minitomaten, oregano, paddenstoelen, pasta, rode chili, rucola, snel klaar, spaghtti, tv-kok, vlot, vlug, vrt, weinig werk
Geroosterde kippenbouten met krieltjes en boontjes

Geroosterde kippenbouten, dat is een keuze die je vaak kan laten terug komen op je weekmenu. De oven doet al het werk en het resultaat smaakt altijd. Daarnaast laat gebraden kip zich heel makkelijk combineren met talloze ingrediënten. In dit recept kiezen we voor knapperige krieltjes en malse boontjes. Perfect in de lente, maar net zo lekker doorheen het hele jaar.
Tags: aardappelen, alle dagen, bonen, boontjes, doordeweeks, dragon, gebarden kip, geroosterde aardappelen, geroosterde kip, kerstomaatjes, kindvriendelijk, kip, kippenbouten, kippenboutjes, knoflook, krielpatatjes, krieltjes, lente, oiven, ovengebakken, ovenschaal, ovenschotel, Pasen, peterselie, prinsessenboontjes, tuinkruiden
Pasta met halloumi en kerstomaatjes

Kaasliefhebbers weten al langer dan vandaag dat halloumi een heerlijke en veelzijdige kaas is die de lekkerste vegetarische gerechten mogelijk maakt. Deze kinderlijk eenvoudige maar smaakvolle pasta met kerstomaatjes is daar een topvoorbeeld van.
Tags: alledaags, beginner, comfort food, doordeweeks, eenvoudig, geen vlees, grillkaas, halloumi, italiaans, Italië, kaas, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, knoflook, laurier, look, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, snel klaar, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegetarisch, zuiders
Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)

Een frisse salade is een uitstekende keuze om licht en gezond te lunchen. Zeker op warme dagen kan zo'n knapperige salade smaken. Sofie Dumont voegt er in dit recept kruidige kippenreepjes en een verrassend lekkere avocadodressing.
Tags: avocado, avocadodressing, basilicum, cayennepeper, curry, currypoeder, dressing, fris, groentjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippenreepjes, knapperig, kruidig, kurkuma, lichte lunch, lunch, olijfolie, postelein, radijzen, rauwkost, salade, sla, slaharten, sofie dumont, tomaten, veel groentjes, voorgerecht, witloof
Kabeljauw op Vlaamse wijze

Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen. De makkelijkste manier om tot een geslaagd resultaat te komen is de oven. Minimum werk, maximum smaak! In dit recept kan je een originele bereiding ontdekken met een knapperig, typisch Vlaams kruidenkorstje.
Tags: België, Belgisch, boter, botersaus, citroen, dragon, eenvoudig, groene kruiden, grootmoeders keuken, kabeljauw, kabeljauwfilet, kerstomaatjes, klassiek, knapperig, met puree, olijfolie, op grootmoeders wijze, op Vlaamse wijze, panko, peterselie, puur, trostomaatjes, vis, visfilet, vlaams, witte vis, witte wijn, zuiver
Orzo met kerstomatensaus

Orzo is een leuk ingrediënt om meer variatie aan te brengen in je gerechten. Deze Griekse pasta lijkt eerder op rijst qua vorm en kan heel wat kookvocht absorberen. Hierdoor wordt de pasta extra zacht en smaakvol. Of je nu een eenvoudige vegetarische pasta zoekt of een lekker bijgerecht, deze kruidige pasta is wat je zoekt.
Tags: barbecue, bbq, bijgerecht, chili, chilipeper, Griekse orzo, groene kruiden, groentebouillon, italiaans, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, komijn, kristalsuiker, look, oregano, orzo, paprikapoeder, pasta, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, tomaten, tomatenconcentraat, tuinkruiden, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, witte wijn