Recepten - tomaat
Steak chimichurri (Gordon Ramsay)

Dit snelle gerecht van Gordon Ramsay kan je, mits wat oefening, in amper 10 minuten klaarmaken. Desondanks ziet en proeft het allesbehalve als een banale, snelle hap. Je beste vriend voor dit recept is een degelijke, grote grillpan. Klaar? Start!
Tags: aardappelen, Argentijns, Argentinië, basilicum, biefstuk, champignons, chili, chilipeper, chimichurri, entrecote, gebakken aardappelen, gegrild, gegrilde steak, Gordon Ramsay, grillen, krieltjes, kruiden, kruidig, munt, peterselie, rode ui, rund, rundsvlees, steak, tomaat, tomaatjes, trostomaatjes, trostomaten, verse kruiden, vlees
Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)

Licht en gezond lunchen? Reken dan op Sandra Bekkari? Deze heerlijke maaltijdsalade met quinoa is gebaseerd op een wereldwijd geliefde klassieker uit Napoli: tomaat en mozzarella. Ontdek in dit recept Sandra's originele aanpak!
Tags: balsamico, basilicum, dieet, gezond, groentebouillon, italiaans, Italië, kaas, kerstomaten, licht, lichte maaltijd, lunch, maaltijdsalade, mager, mozzarella, Napoli, Napolitaans, olijfolie, pijnboompitjes, quinoa, rucola, Sandra Bekkari, tomaat, tomatenschijfjes, veel groentjes, vegetarisch, veggie, vermageren
Piripiri kip met rijst en koolsla

Wie alle windstreken wil laten waaien door de keuken en houdt van pittige, erg smaakvolle gerechten zal van dit recept houden. Malse stukjes kip met Piripiri-saus (swahili voor chilipeper) worden immers heerlijk gecombineerde met een zogenaamde 'dirty rice', een rijstschotel uit de Creoolse keuken propvol smaakmakers en kruiden. Een frisse koolsla om de pittige smaken te compenseren maakt dit alledaagse festijn helemaal af.
Tags: afrika, amerika, bruine rijst, chili, chilipeper, chilipoeder, coleslaw, creools, dirty rice, feestelijk, fusion, gebakken rijst, gerookt, gevarieerd, Griekse yoghurt, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenbovenbouten, knoflook, komijn, kool, koolsla, kruiden, kruidig, look, mayonaise, oregano, paprika, paprikapoeder, peri peri, peterselie, pikant, piripiri, pittig, puntpaprika, rijkelijk, rijst, royaal, saffraan, smokey, tomaat, tomaten, tomatenpasta, tomatenpuree, variatie, voor elke dag, wereldkeuken, witte kool, witte wijnazijn, wortel
Mexicaanse rijst met kippenhaasjes

Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.
Tags: avocado, cheddar, chili, chilipeper, gegratineerde kaas, geraspte kaas, gratin, kaas, kip, kippenhaasjes, komijn, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexicaanse, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, puntpaprika, rijst, tiomatenblokjes, tomaat, wereldkeuken
Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes

Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!
Tags: aubergine, chili, chilipeper pittig, courgette, Frankrijk, Frans, gebakken aardappel, gebakken patatjes, groene kruiden, groentesaus, herbes des provence, kruidig, mediterraans, middellandse zee, paprika, patatjes, provençaals, Provençaalse wijze, provence, ratatouille, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatensaus, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, wortel, zomer, zomers, zuiders, zwarte olijven
Worstjesstoofpot met bloemkool (Colruyt)

Kindvriendelijk en toch gezond koken? Het kookteam van supermarktketen Colruyt to the rescue! Met twee soorten worstjes, graantjes, bloemkool, tomaatjes en lekkere kruiden maak je een leuk éénpansgerecht waar jong en oud van zal smullen.
Tags: alle leeftijden, basilicum, bloemkool, budget, chipolata, Colruyt, comfort food, éénpansgerecht, graantjes, kinderen, kindvriendelijk, kruidig, merguez, origineel, paprikapoeder, provençaals, Provençaalse kruiden, rozemarijn, tarwe, tarwegraantjes, tomaat, tomaten, weinig afwas, worst, worstjes, zuiders
Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)

Wie houdt van een vegetarisch gerecht dat barstensvol smaak zit, moet deze rokerige pasta van Yotam Ottolenghi een keer proberen. Door de aubergines te roosteren creëer je een explosie aan smaken die zich fantastisch laat combineren met tahini. Het resultaat is een eenvoudige maar verfijnde pasta die zomer en zon uitstraalt.
Tags: aubergine, chili, citroen, geen vlees, gegrilld, gerookt, geroosterd, grillen, knoflook, mediterraans, Ottolenghi, pasta, peterselie, rokerig, roosteren, spicy, tahini, tomaat, tomaten, tomatenpasta, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voor elke dag, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Rundsgehakt met bonen en pasta (Nigella Lawson)

Nigella tovert dit recept uit haar lijstje speciaal voor kinderen. Het is een heerlijk eenvoudige (en budgetvriendelijke) pasta met gehakt en bonen waar je iedereen van kan laten smullen, zonder dat het een ongezonde of vettige hap is.
Tags: bonen, budget, budgetvriendelijk, eenvoudig, gehakt, kids, kindergerecht, kindvriendelijk, knoflook, look, macaroni, mager gehakt, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rode wijn, rundergehakt, rundsbouillon, rundsgehakt, simpel, tomaat, tomatenblokjes, ui, vermout, weinig ingrediënten, witte bonen, wortel
Geroosterde bloemkool met linzen en bonen (Jamie Oliver)

Zelfs notoire vleeseters zullen deze heerlijke vegetarische bereiding van Jamie Oliver lusten. Door een bloemkool in te wrijven met een pittige curry en die in z'n geheel klaar te maken in de oven, gaat er een volledig nieuwe wereld van smaken open. Het stoofpotje met linzen en zwarte bonen maakt het vegetarische festijn compleet!
Tags: bloemkool, bonen, chutney, curry, exotisch, geen vlees, gerookte paprika, gestoofd, Indië, Indisch, Jamie Oliver, koriander, linzen, madras, madrascurry, mango, mango chutney, oven, ovengebakken, ovengebakken bloemkool, rode curry, selder, stoofpotje, tomaat, tomatenblokjes, veel groentjes, veganistisch, vegetarisch, wereldkeuken, wortel, zwarte bonen
Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)

Pasta is in heel wat huishoudens een populaire keuze. Het is snel klaar en je kan er alle kanten mee uit. Het hoeft bovendien niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Deze pasta met parmaham en smeuïge ricottasaus van Colruyts receptenteam zal je zeker en vast overtuigen met pure smaken.
Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver)

Deze vegetarische pasta met de meest authentieke mediterraanse vibes is een echte klassieker. Eenvoud is het sleutelwoord, met een hoofdrol voor de volle, romige smaak van aubergine. Jamie Oliver combineert de Siciliaanse saus met volkoren spaghetti, wat nog net iets meer smaak aan het geheel toevoegt.
Tags: alla Norma, aubergine, azijn, basilicum, geen vlees, gezond, groentesaus, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kappertjes, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, Siciliaans, Sicilië, snel klaar, spaghetti, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, tomatenstukjes, vegetarisch, veggie, volkoren, voor elke dag, zonder vlees
Pasta met halloumi en kerstomaatjes

Kaasliefhebbers weten al langer dan vandaag dat halloumi een heerlijke en veelzijdige kaas is die de lekkerste vegetarische gerechten mogelijk maakt. Deze kinderlijk eenvoudige maar smaakvolle pasta met kerstomaatjes is daar een topvoorbeeld van.
Tags: alledaags, beginner, comfort food, doordeweeks, eenvoudig, geen vlees, grillkaas, halloumi, italiaans, Italië, kaas, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, knoflook, laurier, look, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, snel klaar, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegetarisch, zuiders
Spaghetti Margherita (Colruyt)

Een pizza margherita hoef je niemand uit te leggen, de pure smaken van tomaat, kaas en basilicum zijn niet te versmaden. Daarom bedacht het receptenteam van Colruyt een variant op basis van spaghetti. Deze smeuïge en vegetarische pasta vormt een perfect avondmaal na een goedgevulde (werk)dag.
Tags: alledaags, basilicum, buffelmozzarella, Colruyt, doordeweeks, Grana Padano, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kaas, kindvriendelijk, kippenbouillon, knoflook, kruidig, look, margherita, mediterraans, mozzarella, oregano, pasta, peterselie, romig, room, roomsaus, roux, smeuïg, spaghtti, tomaat, tomaten, trsotomaten, vegetarisch, veggie, volkoren, volkorenspaghetti
Jambalaya (Loïc Van Impe)

Jambalaya kan je gerust als een soort paella omschrijven. Deze Creoolse klassieker maak je immers door rijst traag te laten garen in een ruime pan. Perfect om een groot gezelschap van lekkers te voorzien. Loïc toont in dit recept zijn versie met merguez en varkensspiering en lekker veel cajunkruiden!
Tags: Afrikaans, amerika, amerikaans, cajun, chorizo, creools, Creoolse keuken, groene paprika, groentebouillon, jambalaya, knoflook, kruidig, langkorrelrijst, Loïc Van Impe, merguez, Paella, paprika, peterselie, pittig, rijst, rijstschotel, rode paprika, selder, smaakvol, spiering, tomaat, tomatenblokjes, ui, Varken, varkensspiering, varkensvlees, voor een grote groep, wereldkeuken
Pasta caponata

Caponata mag je gerust als het nationale gerecht van Sicilië beschouwen. Deze salade/dikke saus van gekookte groentjes, met een hoofdrol voor aubergine, is er enorm populair. Er bestaan flink wat varianten, van uiterst eenvoudig tot behoorlijk uitgebreid. In dit recept kiezen we voor een eenvoudige, maar typische en smaakvolle, basisbereiding die heerlijk combineert met pasta.
Tags: ajuin, aubergine, authentiek, basilicum, caponata, courgette, eenvoudig, groentesaus, italiaans, Italië, kappertjes, knoflook, look, makkelijk, mediterraans, olijfolie, ook koud, paprika, parmezaanse kaas, pasta, penne, peterselie, rigatoni, rozijnen, rustiek, salade, saus, Sicilië, snel klaar, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voor elke dag, zomer, zomers, zomerse pasta, zuiders