Recepten - kalf
Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)

Met deze alledaagse pastabereiding bewijst Jeroen Meus eens te meer dat dit niet noodzakelijk in een banaal gerecht moet resulteren. Dit recept maak je in geen tijd klaar en bevat eenvoudige, betaalbare ingrediënten die toch heerlijk samenkomen. Enkel het lepeltje truffelpasta maakt dit gerecht tot een verdoken feestmaal!
Tags: cayenne, cayennepeper, champignon, champignons, comfort food, dagelijkse kost, één, gehakt, gemengd gehakt, grotchampignons, Jeroen Meus, kalf, kids, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, linguine, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rozemarijn, rucola, rund, salie, spaghetti, truffel, truffelpasta, Varken, venkelzaad, voor elke dag, zuiders
Albondigas

Wanneer je ooit in Spanje bent in de heerlijk zomerse term 'Albondogas' op een menukaart ziet staan, is het zinvol om te weten dat dit gewoon gehaktballetjes in een (soms pittig) tomatensausje zijn. Deze Belgische klassieker kom je dus ook tegen aan de andere kant van Europa! Met dit makkelijke recept kan ook jij deze Spaanse variant bereiden. Lekker met brood of pasta.
Tags: albondigas, beginner, cayenne, eenvoudig, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, hapje, kalf, kids, kinderen, kindvriendelijk, klassieker, knoflook, kruidig, look, mediterraans, met brood, met pasta, oregano, paprikapoeder, peterselie, pittig, rund, Spaans, Spanje, stokbrood, tapa, tapas, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, varkensgehakt, voor elke dag, voorgerecht
Gevulde paprika met gehakt en mozzarella (Sofie Dumont)

Sofie Dumont presenteert in dit familierecept een toffe klassieker die altijd past in het weekmenu: gevulde paprika's. Leuk aan haar recept is dat de fijne pasta (orzo) meteen in het gehakt verwerkt wordt. Snel, origineel en bijzonder kindvriendelijk!
Tags: bieslook, gegratineerd, gehakt, gemengd gehakt, gevulde paprika's, gratineren, Griekse pasta, italiaans, kalf, kalfsgehakt, knoflook, look, mediterraans, mozzarella, orzo, paprika, pasta, rozemarijn, rund, rundsgehakt, sofie dumont, tomaten, trostomaatjes, trostomaten, Varken, varkensgehakt, volkoren, volkoren orzo, volkoren pasta, zoete ui, zuiders
Gegratineerde gehaktballen in tomatensaus

Dit Italiaans getint recept is er eentje om goed te bewaren. Het bevat immers alles waar groot en klein van zullen smullen: heerlijke gehaktballen in een kruidige tomatensaus met een gegrild korstje van mozzarella. Met pasta of brood er bij wordt dit een zalig festijn!
Tags: alle seizoenen, basilicum, chili, favoriet, gegartineerd, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gehaktballetjes, gratin, grote groep, italiaans, Italië, kalf, kids, kindvriendelijk, klassieker, knoflook, lievelingsgerecht, look, mediterraans, met kinderen, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, ovenschool, ovenschotel, rund, sjalot, tomaat, tomatenconcentraat, tomatenpassata, tomatensaus, tomatenstukjes, Varken, voor klein en groot
Kalfsgebraad met jagerssaus (Jeroen Meus)

Jeroen Meus garandeert je een uitzonderlijk geslaagd feest met deze klassieker: een heerlijk sappig kalfsgebraad met een royale jagerssaus. Perfect om jong en oud te laten genieten tijdens de feestdagen.
Tags: bruine fond, champignons, dagelijkse kost, één, feestdagen, feestelijk, gebraad, gerookt spek, grootmoeders keuken, grote groep, jagerssaus, Jeroen Meus, kalf, kalfs, kalfsvlees, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, rode wijn, rozemarijn, rund, rundsvlees, speciaal, spek, spekjes, tijm, traditioneel, zondagse kost
Kip Piccata

De term 'Piccata' komt uit de Italiaanse keuken en staat voor het dun versnijden van vlees, in bloem wentelen, goudbruin aanbakken en serveren met een saus op basis van boter, kappertjes en citroensap. Traditioneel wordt kalfsvlees gebruikt, maar het eenvoudige recept is minstens zo lekker met kip.
Tags: alledaags, basilicum, bloem, botersaus, citroen, citroensap, courgette, italiaans, Italië, kalf, kalfsvlees, kappertjes, kip, kip piccata, kipfilet, kippenlapjes, kruidig, makkelijk, mediterraans, middellandse zee, oregano, oven, pasta, piccata, pijnboompitjes, pijnboompitten, rucola, sjalot, snel klaar
Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)

Kalfskoteletten zijn een uitstekende keuze wanneer je een extra mals en smaakvol stukje vlees wil gebruiken dat bovendien minder bekend is. Net zoals een varkenskotelet zorgt het been voor extra smaak en kan je het vlot combineren met talloze ingrediënten. Jeroen Meus maakt er in dit recept een kruidige ratatouille en een verfijnd sausje op basis van honing en tijm bij. Lekkere alledaagse kost met net dat beetje meer!
Tags: alledaags, aubergine, België, Belgisch, bruine fond, courgette, dagelijkse kost, één, Frankrijk, Frans, honing, Jeroen Meus, kalf, kalfskotelet, kalfskoteletten, kalfsvlees, knoflook, kotelet, koteletten, kruidig, look, olijfolie, paprika, Porvençaals, Proevnçaalse kruiden, puree, rode porto, rozemarijn, rund, rundsvlees, saus, sausje, stoemp, tijm, tomaat, tv, ui, veel groenten, veel groentjes, venkel, vlees, wortel, zuiders
Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine (Colruyt)

Een lekkere ovenschotel is ideaal om voor een grotere groep te koken. Bovendien kan je het meeste werk op voorhand doen. Dit recept van Colruyt bevat flink wat Griekse invloeden zoals feta en aubergine, waardoor je flink wat variatie in je weekmenu kan brengen!
Tags: aubergine, België, Belgisch, comfort food, courgette, feta, gegratineerd, gehakt, gemengd gehakt, gesmolten kaas, gratineren, Griekenland, grieks, Griekse pasta, groentebouillon, grote groep, Italiaanse kruiden, kaas, kalf, kerstomaat, kerstomaten, kerstomatensalsa, knoflook, kruidig, look, op voorhand, orzo, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, pasta, rund, tomaten, Varken
Saltimbocca alla Romana (Jamie Oliver)

Het succesverhaal van de Italiaanse keuken zit volgens heel wat mensen in de vrijwel unieke balans tussen weinig ingrediënten en toch erg veel smaak. Jamie Oliver presenteert je in dit recept zijn versie van zo'n ultieme klassieker uit Rome: kalfslapjes omwikkeld met rauwe ham, gesmoord in (witte) wijn en op smaak gebracht met salie. Heerlijk!
Tags: eenvoudig, italiaans, Italiaanse keuken, Italiaanse klassieker, Italië, Jamie Oliver, kalf, kalfslapjes, kalfsvlees, klassieker, kruiden, kruidenwijn, kruidig, Marsala, mediterraans, prosciutto crudo, rauwe ham, Rome, Romeins, salie, Saltimbocca, Saltimbocca alla Romana, Varken, varkenvlees, vlees, weinig ingrediënten
Vitello tonnato burgers

Vitello tonnato is een beroemd gerecht uit de Italiaanse keuken dat twee verrassende ingrediënten combineert: kalfsvlees met tonijn. Het concept achter dit verfijnde (voor)gerecht wordt in dit verrassende recept omgetoverd tot smakelijke hamburgers? Perfect om zonder enorme inspanningen verrassend en bovenal lekker te koken!
Tags: ajuin, amerika, amerikaans, appelkappertjes, artisjok, artisjokharten, augurk, balsamico, basilicum, brood, broodjes, fusion, gastrique, hamburger, hamburgers, italiaans, Italië, kalf, kalfsburgers, kalfsvlees, kappertjes, kids, kinderen, kruiden, kruidig, leuk, mayonaise, oregano, origineel, pistolet, pistolets, rucola, speciaal, tonijn, tonijnsaus, tuinkruiden, ui, uitzonderlijk, uniek, vakantie, verrassend, vitello tonnato, wereldkeuken, witte wijn, zuiders
Jamie’s gehaktbrood (Jamie Oliver)

Een ultiem voorbeeld van comfort food is een echte klassieker: gehaktbrood! Snel klaar, weinig werk en verdomd lekker. De basis van een gehaktbroodje mag dan wel heel eenvoudig zijn, je kan er wel wat meer smaak en variatie in kwijt dan je zou denken. In dit toffe recept presenteert Jamie Oliver zijn ultieme versie, vergezeld van een pittig tomatensausje. Maximum smaak, minimum werk!
Tags: bacon, comfort food, gehakt, gehaktbrood, gemengd gehakt, gerookt spek, Jamie Oliver, kalf, kalfsgehakt, kikkererwten, komijn, koriander, kruiden, kruidig, makkelijk, Meatloaf, mediterraans, met brood, met pasta, met rijst, op voorhand, oven, ovenschotel, pancetta, pittig, rozemarijn, rund, rundsgehakt, spek, tomaten, tomatensaus, Varken, varkensgehakt, vlees
Selder met gehaktballen

Hoewel we selder vooral kennen als soepgroente, kan ze ook de hoofdrol spelen in een gerecht. De ultieme klassieker: selder met gehaktballen! Dit eenvoudige gerecht kan op heel veel manieren bereid worden. In dit recept staan eenvoud en smaak centraal.
Tags: aardappelen, alledaags, België, Belgisch, bleekselder, boulet, budget, budgetvriendelijk, dagelijkse kost, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gekookte aardappelen, gemengd gehakt, goedkoop, groene selder, grootmoeders keuken, kalf, kerstomaatjes, klassiek, niet duur, selder, selderstengels, simpel, tomaatjes, Varken, voor elke dag, witte selder
Kalfsgebraad met lentegroenten

Het aanbreken van de lente is voor groente-liefhebbers een feest. Absoluut niets tegen wintergroenten, maar de frisse veelzijdigheid van de eerste lente-groentjes is echt iets om naar uit te kijken. Gecombineerd met een mals kalfsgebraad en kroketjes serveer je een feestelijk maal dat op elk paasfeest of zondagse familiebijeenkomst past. Mag het vlees echt mals en smaakvol zijn? Laat het dan één nacht marineren.
Tags: asperges, België, Belgisch, boerenkost, boontjes, courgette, feestelijk, gewoon, groene asperges, groentekrans, grootmoeders keuken, kalf, kalfs, kalfsfond, kalfsgebraad, kalfsvlees, klassiek, knolselder, kroketten, lente, lente-groenten, lentegroenten, paprikapoeder, Pasen, peultjes, rode wijn, room, sugar snaps, tuinkruiden, typisch, veel groenten, verse kruiden, vlaams, Vlaanderen, witte wijn, wortel, wortelen, zondag, zondagse kost
Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)

Liefhebbers van gerechten met een Italiaanse toets zullen genieten van dit toffe recept van Colruyt: een sappig kalfslapje gecombineerd met een kruidig tomatensausje en gegrilde krieltjes en courgette. Heel lekker en helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. Perfect voor de beginnende hobbykok!
Tags: alledaags, balsamico, balsamicoazijn, Colruyt, courgette, escalope, gegrild, gevarieerd, grillen, italiaans, Italië, kalf, kalfslapje, kalfsvlees, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensalsa, knoflook, kruidig, mediterraans, oregano, origineel, oven, rozemarijn, rund, rundsvlees, salie, salsa, smaakvol, tomaten, tomatensaus, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)

Pascale Naessens haar succesvolle recepten draaien doorgaans rond een heerlijke overdaad aan groentjes. Dat wil echter niet zeggen dat vlees taboe is, integendeel. In dit fantastisch eenvoudige recept (slechts een handvol ingrediënten!) komen enkele doodgewone ingrediënten samen tot een simpel en toch verrassend smaakvol resultaat.