Simpel? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Simpel? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - simpel

Stoemp van andijvie met boerenworst (Sofie Dumont)

Stoemp van andijvie met boerenworst (Sofie Dumont)
Andijvie kan je stilaan een vergeten groente beginnen noemen. Dat is best jammer. Deze groente is vrijwel het hele jaar verkrijgbaar, barst van de vitaminen en heeft een aangename, licht-bittere smaak. De allerkleinsten kan je er makkelijk van laten eten door de groente te verwerken in een klassieke stoemp. Sofie Dumont serveert er twee andere klassiekers van bij ons bij: boontjes met spek en worst. Authentieke, dagelijkse kost voor jong en oud!

Frisse aardappelsalade met worst

Frisse aardappelsalade met worst
Dit recept is erg polyvalent en zoekt het vooral niet te ver. De frisse aardappelsalade is perfect als lunch of avondmaal. Maar ook op een barbecue of buffet is ie zeer geschikt. In combinatie met een eenvoudige maar lekkere braadworst, serveer je zonder stress een budget- en kindvriendelijk gerecht.

Lamskoteletten met rode curry (Pascale Naessens)

Lamskoteletten met rode curry (Pascale Naessens)
In dit eenvoudige recept combineert Pascale Naessens de uitgesproken smaak van lamskoteletjes met rode curry. Een combinatie die een heel volledige smaak garandeert en prima past bij de fijne snijboontjes en ovengebakken kerstomaatjes. Heerlijk tafelen in alle eenvoud!

Eén-pot-pasta met spek en spinazie

Eén-pot-pasta met spek en spinazie
Om snel en makkelijk eten op tafel te toveren, is het een fijn idee om maar één pot vuil te maken. Het biedt niet alleen overzicht tijdens het koken, de afwas is nadien ook nog eens minimaal. Dit kindvriendelijke éénpansgerecht combineert eenvoudige klassieker: pasta, spek, spinazie en tomaatjes. Perfect als dagdagelijkse hap!

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)
Voor dagelijkse kost met net dat extraatje moet je natuurlijk bij Jeroen Meus. De Vlaamse tv-kok kan onze typische klassiekers als geen ander heruitvinden of uitbreiden waardoor ze verrassend blijven. Zo combineert Jeroen in dit alledaagse recept pensen (altijd lekker!) met zelfgemaakte appelmoes (ook lekker!) en een royale groentestoemp (lekker maar gezond!). Een prima keuze om ook de allerkleinsten hun buikje bolrond te laten eten.

Pasta met bloemkoolsaus

Pasta met bloemkoolsaus
De beste vegetarische recepten blinken uit in eenvoud en respect voor de pure smaak van groentes. Wie houdt van kaas en bloemkool zal dan ook dol zijn op deze snelle pasta waar je elke maag mee gevuld krijgt.

Boerenworst met preistampot (Colruyt)

Boerenworst met preistampot (Colruyt)
Het hoeft zeker niet elke dag iets speciaals of uniek te zijn. Wel integendeel, eenvoudige boerenkost mag regelmatig op het menu omdat het gewoon lekker en lekker gewoon is. De smeuïge stamppot van prei uit dit recept van Colruyt combineert perfect met een kwaliteitsvolle braadworst.

Kip met courgette, yoghurt en rode curry (Pascale Naessens)

Kip met courgette, yoghurt en rode curry (Pascale Naessens)
Wie al eens eerder een recept van Pascale Naessens klaarmaakte weet dat ze de kunst verstaat om met weinig ingrediënten veel te doen. Ook dit recept is daar een uitstekend voorbeeld van: met niet meer dan kippenboutjes, courgette, yoghurt en rode curry zet je een gezonde maar erg smaakvolle maaltijd op tafel.

Citroenrijst met scampi en ei

Citroenrijst met scampi en ei
Wie van een frisse rijstschotel met oosterse toetsen houdt, moet dit snelle recept geprobeerd hebben. Heerlijk met scampi en een roergebakken eitje!

Kikkererwtenstoofpotje met varkensblokjes

Kikkererwtenstoofpotje met varkensblokjes
Om veel groentjes te verwerken is een stoofpotje ideaal. Dit eenvoudige stoofpotje met Mediterrane invloeden is rijk aan smaak en is toch erg eenvoudig om klaar te maken. De sappige varkensblokjes maken het helemaal af, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.

Gehaktbrood met zwarte pens en appelmoes (Jeroen Meus)

Gehaktbrood met zwarte pens en appelmoes (Jeroen Meus)
De lekkerste recepten zijn niet noodzakelijk de meest verfijnde. Met dit toffe recept bewijst Jeroen Meus je zelfs van het tegendeel: met eenvoudige en typische ingrediënten van bij ons maakt hij een comfortabel gerecht waar je op een koude dag naar snakt. Vooral de toevoeging van stukjes zwarte pens aan het gehaktbrood is briljant!

Gewokte kippenblokjes met paprika in kerriesaus (Colruyt)

Gewokte kippenblokjes met paprika in kerriesaus (Colruyt)
Snel klaar, altijd lekker en veel opties om flink wat ingrediënten te combineren? Wokken! In dit vlotte recept van Colruyt wordt er bovendien en lekker kerriesausje bij bereid, zo wordt het een alledaags festijn voor jong en oud.

Spicy rijst met halloumi

Spicy rijst met halloumi
Simpel, snel en vegetarisch. Dit kruidige gerecht met rijst, bloemkool en halloumi is de ideale no-brainer op je weekmenu!

Spruitjessoep met spek

Spruitjessoep met spek
Al wie nooit helemaal overtuigd is geweest over de culinaire kwaliteiten van spruitjes, moet dit soepje zeker eens klaarmaken. De smaak wordt wat milder en de stukjes gerookt spek passen er uitstekend mee. Herfst- en winterkost van de bovenste plank!

Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes
Meubelgigant Ikea maakte dit lekkere gerecht uit Zweden wereldberoemd. Köttbullar betekent letterlijk vleesballen, en kan je op allerlei manieren klaarmaken. Toch zijn er enkele voorwaarden, zo heeft het vlees een kenmerkende smaak door het gebruik van piment en hoort er een smeuïg sausje bij en een flinke schep puree. Met dit recept kan ook jij zonder moeite genieten van deze lekkernij!