Recepten - kerstomaten

Italiaans pastaslaatje met aardbeien (Colruyt)

Italiaans pastaslaatje met aardbeien (Colruyt)
Het geheim van een lekkere salade zit 'm in een zorgvuldige variatie van smaken. Dat weet het kookteam van Colruyt ook, zoals deze smaakvolle salade met typische Italiaanse ingrediënten (pasta! pesto! prosciutto! mozzarella! tomaatjes!) en heerlijk zoete aardbeien bewijst. Deze zomerse smaakbom is heerlijk als lunch of licht avondmaal.

Zalm met romige parelcouscous

Zalm met romige parelcouscous
Met de verrassende structuur van parelcouscous kan je leuke bereidingen maken. In dit wereldse recept gaan we aan de slag met een waaier aan frisse groentjes en een licht roomsausje, perfect afgewerkt met een smeuïg stukje zalm uit de oven. Prima comfortfood waar je jezelf niet schuldig bij hoeft te voelen!

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)
Sandra Bekkari is een absolute fan van quinoa. De kleine bolletjes uit Zuid-Amerika hebben uitstekende voedingswaardes en zijn in een handomdraai klaar. Perfect voor al wie graag lekker tafelt maar ook aan zijn of haar lijn wil denken. In dit toffe recept combineert quinoa met een typische ingrediëntengroep uit Italië: mozzarella, tomaatjes en basilicum. Lekker zomers!

Capellini met scampi (Gordon Ramsay)

Capellini met scampi (Gordon Ramsay)
Capellini is een Italiaanse pastasoort die nog fijner dan spaghetti is. Deze erg fijne slierten, ook liefkozend bekend als 'engelenhaar', lenen zich tot heel elegante bereidingen. Dat weet ook Gordon Ramsay, de Britse chef die niet verlegen is om een straffe uitspraak. Gelukkig kan hij net zo straf koken, de uiterst smakelijke en frisse saus op basis van knoflook, witte wijn, kappertjes, kerstomaatjes en citroen uit dit recept is werkelijk fantastisch bij scampi en pasta.

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)
De beste gerechten staan voor een maximum aan smaak en een minimum aan inspanning, weet Jamie Oliver. Geen wonder dat ovenschotels tot zijn favoriete recepten behoren, de oven doet alle werk en je kan er alle kanten mee op. In dit recept worden lekker sappige kippenboutjes gecombineerd met knapperige stukken brood en mediterraanse smaakmakers. Fantastisch lekker, geweldig simpel.

Prei met spek en kerstomaatjes

Prei met spek en kerstomaatjes
Wanneer het eten redelijk snel op tafel moet staan en je iets heel gewoon wil serveren dat toch niet aanvoelt als diezelfde dagelijkse kost, is dit recept goed bij de lente past een winner. Prei aangevuld met knapperige spekjes, zoete kerstomaatjes en gebakken patatjes: heerlijk simpel, verfrissend anders en lekker voor het hele gezin.

Spaghetti Frutti di Mare

Spaghetti Frutti di Mare
Elke lekkerbek weet dat zeevruchten de ware sterren zijn van zilte gerechten. Hun rijke en gevarieerde smaak heeft weinig nodig om te schitteren. Dat weten ze als geen ander langs de kusten van de Middellandse Zee, waar dit gerecht haar inspiratie haalde. De truc van dit simpele maar verrassend lekkere en pittige recept? Spaanse chorizo! Benieuwd? Probeer dan vlug deze zalig lekkere Spaghetti Frutti di Mare met dit recept.

Steak met tomatensaus en krielpatatfrietjes (Sandra Bekkari)

Steak met tomatensaus en krielpatatfrietjes (Sandra Bekkari)
Dat biefstuk-friet niet bepaald het gezondste gerecht ter wereld is, is geen geheim. Gelukkig is Sandra Bekkari er in geslaagd om deze smakelijke klassieker gevoelig gezonder te maken door de verse frietjes in de oven klaar te maken. Met een kruidig tomatensausje dat zon en zomer uitstraalt zorg je voor een stevige portie groentjes en zorg je voor een heerlijke maaltijd.

Spinazie-tagliatelle met rucolapesto en halloumi

Spinazie-tagliatelle met rucolapesto en halloumi
Voor lekkere zomerse gerechtjes met heel wat groentjes hoef je het echt niet ver te zoeken. Zo kan je in heel wat supermarkten tagliatelle met spinazie kopen. Twee vliegen in één klap! Aangevuld met smeuïge halloumi, smaakvolle rucolapesto en sappige trostomaatjes heb je snel en efficiënt een zonnige maaltijd voor elkaar.

Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)

Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)
Salades saai? Niet als je deze originele en smaakvolle salade van Jeroen Meus probeert. Met een waaier aan knapperige groentjes, stevige patatjes en kruidige stukjes merguez zorg je voor een heerlijk maal voor jong en oud. Dit recept is perfect aan het begin van de zomer, maar past altijd.

Courgetterolletjes met gerookte zalm (Sandra Bekkari)

Courgetterolletjes met gerookte zalm (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari combineren alles wat je zoekt: veel smaak, helemaal niet moeilijk en bovenal heel gezond. Dit lekkere, snelle hapje met gerookte zalm is een perfect voorbeeld.

Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)

Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)
Liefhebbers van gerechten met een Italiaanse toets zullen genieten van dit toffe recept van Colruyt: een sappig kalfslapje gecombineerd met een kruidig tomatensausje en gegrilde krieltjes en courgette. Heel lekker en helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. Perfect voor de beginnende hobbykok!

Couscous met zeven groenten

Couscous met zeven groenten
Couscous met zeven groenten is een heel populair gerecht in Noord-Afrika. Het wordt vaak beschouwd als een gerecht dat geluk brengt. Heel leuk aan dit vegetarische/veganistische recept is dat je er heerlijk mee kan variëren naargelang smaak of seizoen. Er is slechts één regel: een overdaad aan groentjes!

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)
Wanneer je op zoek bent naar simpele en kindvriendelijke recepten, is pasta altijd een prima keuze. Met een minimum aan moeite en ingrediënten heb je immers iets lekker op tafel getoverd waar jong en oud van kan genieten. Dit toffe recept van Colruyt past helemaal binnen die filosofie!

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze
Wie graag het zonnetje laat schijnen in de keuken, moet dit smaakvolle recept geprobeerd hebben. Halloumi, een Cypriotische kaas die niet smelt, kan je heerlijk grillen en past perfect bij een Mediterraans gekruid groentestoofpotje. Simpel maar smaakvol, snel klaar en veggie: geweldig, toch?