Recepten - romig
Spaghetti met gebakken kip, prei en look (Sofie Dumont)

Heb je nog enkele restjes kip en hou je van een smakelijke maar verdomd eenvoudige pasta? Dan wordt dit geweldige recept van Sofie Dumont zonder twijfel een succes. Met niets meer dan kip, spaghetti, prei en knoflook zet je een uiterst betaalbare en toch lekkere maaltijd op tafel.
Tags: België, Belgisch, budget, budgetvriendelijke, Emmentaler, gebakken kip, gebraden kip, gemalen kaas, geraspte kaas, goedkoop, gratinkaas, Gruyère, kids, kidsproof, kindvriendelijk, kip, kippenblokjes, kippenreepjes, knoflook, linguine, look, pasta, peterselie, prei, preistengels, preiwit, romig, room, roomsausje, snel en makkelijk, sofie dumont, spaghetti, stukjes kip, tagliatelli
Romige pasta met bloemkool en boomstammetje (Colruyt)

Voor een snelle, comfortabele hap die ook kidsproof is mag je rekenen op het receptenteam van Colruyt. Dit snelle gerecht combineert pasta in een romig sausje met stukjes bloemkool en kippenboomstammetjes. Perfect om een drukke werkdag zonder moeite af te sluiten.
Tags: beginner, bloemkool, Colruyt, easy, eenvoudig, fusion, kids, kidsproof, kippenboomstam, kippenboomstammetjes, kruidenkaas, kruidig, pasta, penne, rode pesto, romig, room, roomkaas, snel klaar, tapenade, tijm, weinig tijd, werkdag, zo klaar
Scampi’s met broccoli en farfalle (Colruyt)

Het voordeel aan de recepten van supermarkt Colruyt is dat ze haalbaar zijn op alle vlakken: een beperkt ingrediëntenlijstje, niet al te veel werk en bovenal een lekker resultaat zonder moeite. Dit smakelijk recept is daar een prima voorbeeld van. Leuk als voorgerecht, of verdubbel de portie en geniet van een echte portie comfort food!
Tags: alledaags, België, Belgisch, broccoli, Colruyt, comfort food, comfy, doordeweeks, farfalle, gegratineerd, grillen, kids, kinderen, kindvriendelijk, makkelijk, origineel, parmezaanse kaas, pasta, romig, snel en lekker, snel en simpel, snel klaar, strikjes, strikjespasta, tomaat, tomaten, vlinderpasta, voorgerecht
Zalm met romige parelcouscous

Met de verrassende structuur van parelcouscous kan je leuke bereidingen maken. In dit wereldse recept gaan we aan de slag met een waaier aan frisse groentjes en een licht roomsausje, perfect afgewerkt met een smeuïg stukje zalm uit de oven. Prima comfortfood waar je jezelf niet schuldig bij hoeft te voelen!
Tags: broccoli, broccoliroosjes, comfort food, couscous, fris, groentebouillon, kerstomaatjes, kerstomaten, knapperig, komkommer, lente, lente-ui, lichte maaltijd, light, origineel, oven, ovengebakken, parelcousous, romig, room, roomsaus, soja, sojasaus, verfrissend, verrassend, vis, wereld, wereldkeuken, witte wijn, zalm
Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)

De kunst van een smakelijk gerecht dat invloeden uit alle windstreken combineert is, raar maar waar, eenvoud. Het is immers verleidelijk om een hele hoop dingen samen te gooien, terwijl het net een zorgvuldige balans is die voor een geslaagd recept zorgt. Dat heeft het kookteam van Colruyt ook goed begrepen: dit verrassende recept combineert fluwelen parelcouscous met een smeuïg roomsausje, oosterse kruiden en zilte coquilles. Feestelijk en toch eenvoudig! Dit gerecht zet je bij voorkeur in als een voorgerecht.
Tags: champignons, citroengras, Colruyt, coquilles, couscous, fond, fris, fusion, gember, gevogeltefond, kippenbouillon, koriander, limoen, Oosters, Orientaals, origineel, paddenstoelen, paddenstoelenmengeling, parelcouscous, prei, romig, room, roomsaus, roomsausje, Sint-Jakob, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, verrassend, vis, wereld, wereldkeuken, zeevruchten
Snelle pasta met erwtjes en spek (Jamie Oliver)

Elke ouder of drukbezette persoon kent het verhaal: 's avonds moet er eten op tafel verschijnen, maar je hebt weinig tijd. Tegelijkertijd gruwel je van (ongezonde) kant-en-klare maaltijden. Voor dat wekelijkse dilemma bestaan er recepten als dit, een heerlijk snelle pasta van Jamie Oliver met erwtjes en spekjes.
Ierse ribeye met whiskeysaus

Elk land heeft een nationaal gerecht of typisch product. Wat voor België stoofvlees en bier is, is voor Ierland ribeye en whiskey. Dit supermalse rundsvlees wordt tussen de ribben uit gesneden (vandaar, uiteraard, de naam), is mooi gemarmerd met vet en beroemd vanwege de karaktervolle smaak en sappige structuur. Met een simpel sausje op basis van whiskey en room zorg je voor een heus Iers festijn!
Tags: biefstuk, Bourgondisch, Bourgondische keuken, deluxe, entrecote, Ierland, Iers, Irish, klassiek, luxe, luxueus, rib-eye, ribeye, romig, rood vlees, room, roomsaus, rund, runds, rundsvlees, smaakvol, steak, sterke drank, vlees, whiskey, whiskeysaus, whisky, whiskysaus
Pasta met zalm en broccoli

Het succes van een goed recept zit heel vaak in eenvoud en pure smaken. Zo komt een sappig stukje zalm heerlijk tot zijn recht met weinig meer dan smaakvolle broccoli en smeuïge pasta. Lekker én vlug klaargemaakt!
Tags: alledaags, broccoli, easy, elke dag, farfalle, gewoon, linguine, papardelle, pasta, penne, rap, romig, room, roomsaus, simpel, simpele kost, snel klaar, spaghetti, tagliatelle, vis, vlug, witte wijn, zalm, zalm op vel, zalmfilet, zalmhaas, zee
Everzwijn met spruitjes

Spruitjes zijn misschien niet ieders favoriete groente, liefhebbers weten dat de karakteristieke smaak een echte delicatesse is. Zeker in combinatie met andere seizoenssmaken, zoals een karaktervol stukje everzwijn en een romig sausje, kan je zonder veel inspanning een lekker maal klaarmaken dat op en top herfst/winter uitstraalt.
Tags: aardappelen, alledaagse kost, droge sherry, ever, everzwijn, everzwijnfilet, gewoon, herfst, herfstmaanden, jus, klassiek, madeira, patat, patatten, port, porto, puree, romig, room, roomsaus, sherry, spruit, spruiten, spruitenpuree, spruitjes, stoemp, traditioneel, Varken, varkensvlees, voor elke dag, wild, wildfond, wildseizoen, winter, wintermaanden, witte port, witte porto
Ardeens gebraad met romige champignons (Colruyt)

Een sappig gebraad is heerlijke winterkost. De oven doet al het werk terwijl jij je helemaal kan focussen op lekkere garnituren. Colruyt presenteert in dit gerecht een smakelijke manier om naast een Ardeens gebraad (lichtjes gerookt) smeuïge champignons en kroketjes te serveren. Ideale zondagse kost!
Tags: Ardeens gebraad, Ardennen, België, Belgisch, champignon, champignons, Colruyt, feest, feestelijk, gebraad, gedroogde tomaatjes, gedroogde tomaten, grootmoeders keuken, herfst, herfstkost, kroketjes, kroketten, kruidenkaas, romig, roomkaas, roomsaus, tomaatjes, tomaten, verse kaas, winter, winterkost, wintermaanden, winters, zondag, zondagse kost
Portsaus

Een gerecht helemaal tot in de puntjes afwerken doe je in veel gevallen met een uitgelezen sausje. Een klassieker waar je nooit iets mis mee kan doen: portsaus. Dit romig sausje met een zoete smaaktoets dankzij de Porto past bij heel veel stukken vlees. Vooral wild kan je naar een hoger niveau tillen met dit lekkere, feestelijke en makkelijk te maken sausje.
Tags: Belgisch, bij vlees, bijgerecht, Bourgondisch, Bourgondische keuken, chique, feestelijk, Frankrijk, Frans, grootmoeders keuken, herfst, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, knoflook, look, luxe, luxueus, porto, portosaus, portsaus, rode porto, romig, room, roomsaus, royaal, saus, tijm, vlaams, vlees, wild, wildseizoen, winter, winters
Panna cotta

Van alle Italiaanse dessertjes, moet panna cotta wel het beroemdste zijn. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room', en dat dekt de lading prima. Met suiker, gelatine en room maak je een heerlijk lekker en vooral ongelooflijk eenvoudig nagerecht waar heel wat lekkere afwerkingen (fruit, karamel, noten,...) bij passen.
Tags: bosvruchten, comfort food, comfortfood, dessert, dessertje, desserts, easy, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, karamel, makkelijke recepten, nagerecht, nagerechten, panna cotta, romig, rood fruit, room, simpel, suiker, vanille, vanillestok, vanillestokje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetig, zoetigheid
Advocaattaart (Piet Huysentruyt)

Advocaat is tegenwoordig een origineel ingrediënt om mee te werken. Deze eierlikeur bestaat immers al behoorlijk lang, en is wat in de vergetelheid geraakt. Nochtans is de romige smaak een echte delicatesse. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe je er een smeuïge taart mee kan maken die je best de dag op voorhand maakt.
Tags: advocaat, advocaatlikeur, boter, boudoir, boudoirkoekjes, boudoirs, dessert, ei, eieren, eierlikeur, fris, gelatine, koffie, kristalsuiker, nagerecht, Pasen, Piet Huysentruyt, romig, room, smeuïg, suiker, taart, thee, zoet
Linguine met gerookte zalm en venkel

Een smeuïge pasta hoeft niet altijd zwaar te zijn. In dit lekkere recept zorgen gerookte zalm, venkel en een scheutje pastisvoor een heerlijk smaakvolle pasta in een romig sausje. Perfecte comfort food!
Scampi’s met kerrie (Colruyt)

Al wie houdt van lekkere scampi, weet dat je er allerlei bereidingen mee kan bedenken. Dit romige recept van Colruyt is best eenvoudig, met een geslaagde oosterse toets dankzij de kerrie. Lekker als voorgerechtje, lunch of avondmaal met brood. Perfect wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te kokkerellen maar toch lekker wil eten.
Tags: champignon, champignons, cognac, Colruyt, curry, dille, eenvoudig, flamberen, garnaal, garnalen, geflambeerd, gemakkelijk, kerrie, knoflook, look, lunch, Oosters, oosterse toets, paprika, romig, room, scampi, scampi's, schaaldier, schaaldieren, simpel, vis, zeevruchten