Recepten - zuiver
Gebakken scampi met cashewnoten en broccolini (Pascale Naessens)

Low-carb, ofte koolhydraatarm, eten is een verstandige manier om gezonder te eten. Je beperkt of vermijd koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, brood,...) waar we vaak te veel van binnen krijgen. Ik ruil focus je op groentjes, noten, zaden en vis of vlees. Pascale Naessens levert al jaren de beste recepten af om te bewijzen dat deze visie perfect smaakvol kan zijn en geen lege maag oplevert. Dit recept met scampi en broccolini heeft een oosterse vibe is simpel, snel en toch ontzettend smaakvol.
Tagged With: bimi, broccoli, broccolini, cashew, cashewnoten, dieet, diëten, éénpansgerecht, fris, geen koolhydraten, gemarineerd, honing, knoflook, koolhydraatarm, lente-ui, look, low carb, mager, marinade, Oosters, Pascale Naessens, scampi, sesam, sesamolie, snel klaar, soja, sojasaus, tomaten, tomatenconcentraat, vermageren, zoet-zout, zuiver
Heilbot op mediterraanse wijze

Heilbot is een vis die tegenwoordig door overbevissing minder vaak te vinden is in de Atlantische Oceaan. Jammer, want het is een erg lekker stukje vis dat op allerlei manieren bereid kan worden. Wanneer je deze vis op tafel tovert, is het dan ook zinvol om met een heel zuiver recept aan de slag te gaan. En dat is exact wat we hieronder doen: met slechts een handvol mediterrane ingrediënten zoals aardappelen, tomaten, olijven en basilicum bereiden we de vis op de meest zuivere en daardoor extra lekkere manier.
Tagged With: aardappelen, aardappelschijfjes, basilicum, beginner, eenvoudig, heilbot, kerstomaten, ovengebakken, ovenschotel, rozemarijn, simpel, smaakvol, tomaat, tomaten, vis, visfilet, weinig werk, witte vis, zuiver, zwarte olijven
Gegrilde dorade (Pascale Naessens)

Dorade, ofwel Goudbrasem, is een populaire vis in talloze restaurants. Vooral ronde de Middellandse Zee wordt de vis regelmatig klaargemaakt. Ook Pascale Naessens is er de dol op. De vis is niet alleen erg smaakvol, het volstaat om de vis te grillen om een mooi en lekker gerecht op tafel te toveren. Pascale houdt het erg puur met niks meer dan kruiden en gegrilde groentjes. Perfect op de barbecue of gewoon in de oven.
Tagged With: citroen, courgette, dieet, diëten, dorade, dorade royale, gegrild, goudbrasem, grillen, groentespies, groentespiesjes, knoflook, laurier, low carb, mager, paprika, Pascale Naessens, puur, rozemarijn, simpel, vermageren, vis, zuiver
Bloemkoolcouscous met staartvis

Op zoek naar een extra gezonde maaltijd? Dan zijn er enkele logische vuistregels waar dit recept dankbaar gebruik van maakt: kies voor extra veel groentjes, vermijd koolhydraten en kies liever voor vis dan vlees. De fijne bloemkoolcouscous uit dit recept is daar een fraai voorbeeld van, waar een stukje staartvis (ook wel Zeeduivel of Lotte) perfect bij past.
Tagged With: bloemkool, bloemkoolcouscous, couscous, dieet, fris, geen koolhydraten, geen vlees, gezond, groentebereiding, groentecouscous, koriander, kurkuma, lente-ui, low carb, mager, paprika, simpel, staartvis, tomaat, vegetarisch, vegie, vermageren, vis, weinig ingrediënten, witte vis, zuiver
Zalm op Siciliaanse wijze (Gino D’Acampo)

Een mals stukje zalm is met recht en rede een geliefde keuze wereldwijd. De roze vis heeft een volle, rijke smaak die zich makkelijk laat combineren met ingrediënten uit alle wereldstreken. De Italiaanse tv-kok Gino D'Acampo bereidt in dit recept de vis op Siciliaanse wijze: met geroosterde paddenstoelen, knoflook en broccoli. Uiterst simpel en toch ontzettend efficiënt. Heerlijk zuiders genieten.
Tagged With: broccoli, chili, citroen, gezond, Gino d'Acampo, italiaans, Italië, knoflook, low carb, mager, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, puur, roze vis, Siciliaans, Sicilië, simpel, vis, weinig ingrediënten, zalm, zuiver
Geroosterde zalm met tomatensalsa

Meer vis op het menu zetten is altijd een goed idee. Vis is mager, gezond en gewoon lekker. Een geroosterd stukje zalmfilet is bijvoorbeeld fantastisch zonder al te veel poespas. In dit leuke, gezonde recept (dat perfect is als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd) combineren we de sappige vis met een frisse salsa van tomaat. Heerlijk én mager.
Tagged With: basilicum, citroen, dieet, eenvoudig, geen koolhydraten, geroosterde vis, granaatappelpitjes, low carb, lunch, mager, makkelijk, puur, rode ui, roosteren, snel klaar, tomatensalsa, trostomaatjes, trostomaten, vermageren, vis, voorgerecht, zalm, zalm op vel, zalmfilet, zuiver
Stoofpotje van kip met champignons (Antonio Carluccio)

Dit stoofpotje met kip en champignons van Antonio Carluccio combineert alle typische elementen uit de Italiaanse keuken: eenvoud, pure ingrediënten en rijke smaken. Serveer er geheel naar wens pasta, aardappelen of rijst bij.
Tagged With: alle seizoenen, Antonio Carluccio, authentiek, Carluccio, champignons, comfort food, eenvoud, herfst, italiaans, Italië, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippendijen, nootmuskaat, paddenstoelen, peterselie, puur, selder, simpel, stoofpotje, stoven, veelzijdig, winter, witte wijn, wortel, zuiver
Spaghetti alla vongole

Elke zichzelf respecterende fan van de Italiaanse keuken begint te watertanden van deze fantastische klassieker! De venusschelpjes garanderen een heerlijk verfijnde smaak waar je, behalve knoflook, relatief weinig aan hoeft toe te voegen. Het gerecht vraagt bovendien erg weinig werk. Haal de zomer in huis met dit authentieke recept!
Tagged With: authentiek, basisrecept, eenvoudig, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, klassieker, knoflook, linguine, look, mediterraans, middellandse zee, pasta, pasta alla vongole, peterselie, puur, schelpdieren, simpel, snel klaar, spaghetti, spaghetti alla vongole, tagliatelle, venus, venusschelpen, vongole, witte wijn, zuiver
Gehaktballetjes van kip met prei en curry (Pascale Naessens)

Gehaktballetjes doen het altijd goed, jong en oud smult er van. Nu en dan past het zelfs binnen de gezonde receptjes van Pascale Naessens. Met een pure en eenvoudige saus met prei, curry en kokos wordt het een heerlijk, alledaags én koolhydraatarm maal!
Tagged With: curry, currypasta, dieet, diëten, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gehaktballetjes, gevogelte, gezond, groene curry, keto, kip, kippengehakt, kokos, kokosmelk, kokosroom, kruidig, low carb, mager, Pascale Naessens, pittig, prei, puur, vermageren, zuiver
Kip met citroen, olijven en tomaten (Pascale Naessens)

Wie vaker een recept van Pascale Naessens klaarmaakt, weet dat ze uitblinkt in pure gerechten met veel smaak die tegelijkertijd erg weinig ingrediënten bevatten. Kippenbillen, bijvoorveeld! Heerlijk simpel en met niets meer dan een vleugje citroen zijn er helemaal top! Tomaten, olijven en sojasaus maken dit fijne gerecht compleet.
Tagged With: citroen, groene olijven, kip, kippenbillen, kippenbouten, low carb, mediterraans, olijven, oven, ovengebakken, ovenschotel, Pascale Naessens, puur, soja, sojasaus, tomaatjes, tomaten, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zuiver, zwarte olijven
Boerenkool met koolrabi en chorizo (Pascale Naessens)

Dit recept is een fraai voorbeeld van de typische kookstijl van Pascale Naessens: een minimum aan ingrediënten, een maximum aan smaak! Tegelijkertijd is het een uitzondering, wat worst zal ze niet snel gebruiken in haar recepten omdat ze doorgaans te weinig gezonde bestanddelen bevatten. Voor chorizo, die typische pittige worst uit Spanje, maakt ze echter graag een uitzondering.
Tagged With: avondmaal, boerenkoel, chorizo, dagdagelijks, dieet, diëten, éénpansgerecht, geen koolhydraten, geen moeite, gezond, koolrabi, low carb, lunch, mager, Pascale Naessens, pikant, pittig, puur, Spaans, Spanje, spicy, superfood, Varken, vermageren, weinig werk, worst, zuiver, zuivere smaken
Oesters natuur

Oesters reserveren we graag voor feestelijke momenten. Deze uitzonderlijke lekkernij is immers wat prijziger en heeft een verfijnde smaak. Dit absolute basisrecept helpt je om ze op de meest pure en eerlijke manier klaar te maken.
Tagged With: amuse, aperitief, apero, chique, feest, feestelijk, fijnproever, fijnproeverij, hapje, kerst, kerstmis, nieuwjaar, oesters, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, peper, puur, voorgerecht, zee, zeevruchten, zout, zuiver
Scampi met geroosterde artisjok

De populariteit van scampi is eenvoudig te verklaren: een verfijnde, karakteristieke smaak die zich buitengewoon goed laat combineren met talloze ingrediënten. Eenvoud siert echter, denk maar aan die heerlijke klassiekers zoals scampi met look of diabolique. Dit eenvoudige recept (dat je best inzet als voorgerecht) kiest voor geroosterde artisjok: een ware delicatesse!
Tagged With: artisjok, artisjokken, bijgerecht, dille, elegant, italiaans, Italië, knoflook, look, lunch, Marsala, mediterraans, met brood, met pasta, scampi, scampi's, snel klaar, tussengerecht, verfijnd, voorgerecht, weinig ingrediënten, weinig werk, witte wijn, zuiver
Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)

Pasta is in heel wat huishoudens een populaire keuze. Het is snel klaar en je kan er alle kanten mee uit. Het hoeft bovendien niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Deze pasta met parmaham en smeuïge ricottasaus van Colruyts receptenteam zal je zeker en vast overtuigen met pure smaken.
Tagged With: authentiek, Colruyt, eenvoudig, geen moeite, ham, italiaans, Italiaanse hauw, Italië, niet moeilijk, olijfolie, pappardelle, parmaham, pasta, peterselie, puur, rauwe ham, ricotta, ricottasaus, rustiek, snel klaar, tagliatelle, tomaat, tomaten, weinig ingrediënten, weinig werk, zuiver
Sint-Jakobsvruchten met Thaise erwtenpuree (Nigella Lawson)

Lekker koken hoeft niet gelijk te staan aan een resem ingrediënten gebruiken. Meer zelfs, soms is het net een voordeel om pure smaken te laten primeren. Dat is precies wat Nigella Lawson doet in dit stijlvolle gerecht met een Thais randje: heerlijke Sint-Jakobsnootjes zonder poespas, wel met een magere en pittige erwtenpuree.
Tagged With: afvallen, coquilles, dieet, diepvries, erwetenpuree, erwtjes, exotisch, fris, gezond, groene curry, koriander, limoen, mager, makkelijk, Nigella Lawson, puree, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, snel klaar, Thai, Thailand, Thais, vermageren, zeevruchten, zuiver