Stoemp? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Stoemp? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - stoemp

Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)

Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)
Stoemp is voor Jeroen Meus de ideale manier om heel wat voedzame groenten makkelijk binnen te lepelen. Ook perfect voor de allerkleinsten, met andere woorden. Dit alledaagse recept combineert een frisse selderstoemp met malse stukken zalm en een verfijnd sausje op basis van boter en lavas. Smullen!

Pangasius met groentepuree (Colruyt)

Pangasius met groentepuree (Colruyt)
Nu en dan hoef je het niet ver te zoeken in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een gouden klassieker die bijna altijd past: vis met puree! Het receptenteam van Colruyt kiest in dit recept voor een democratische pangasiusfilet, wortelpuree met erwtjes en een verfijnd dillesausje.

Boerenkoolstamppot met spek en preiroom

Boerenkoolstamppot met spek en preiroom
De basis van dit gerecht is typisch voor Nederlands: een stamppot! Het concept is kinderlijk eenvoudig: aardappelen met een groente aanstoven en grof pureren. Boerenkool is een populaire keuze in dit soort democratische gerechten: lekker, goedkoop en gezond! Aangevuld met knapperige spekjes en een romig preisausje wordt dit een alledaags maar overheerlijk gerecht!

Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons

Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons
De malse en licht gerookte smaak van een Ardeense varkenshaas laat zich uitmuntend combineren met de notige smaak van aardpeer. Deze vergeten groente is fantastisch in een aardappelpuree. Gecombineerd met opgebakken champignons levert dit een verfijnd en zelfs ietwat feestelijk gerecht op dat je weinig moeite kost.

Fishsticks met tartaar en erwtenpuree

Fishsticks met tartaar en erwtenpuree
Om lekker eten op tafel te zetten hoef je niet altijd het warme water opnieuw uit te vinden. Beproefde klassiekers hebben die status met een reden bereikt. Zo gaan we in dit toffe en kindvriendelijke recept aan de slag met fishsticks, een smeuïge puree met knapperige erwtjes en bovenal een op-en-top zelfgemaakte tartaarsaus. Comfort food voor alle leeftijden!

Preistoemp met gehaktbrood (Roger Van Damme)

Preistoemp met gehaktbrood (Roger Van Damme)
Heerlijke klassiekers doen het altijd goed wanneer je een weekmenu samenstelt. Het is geen toeval dat dit soort gerechten klassiekers worden, ze blinken uit in smaak en eenvoud. Hoewel Roger Van Damme een top-patissier is, houdt hij nog steeds van klassieke, alledaagse kost zoals een gehaktbroodje met preistoemp.

Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree (Colruyt)

Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree (Colruyt)
Voor (h)eerlijke boerenkost mag er altijd een plaatsje op het weekmenu voorzien worden, wat het kookteam van Colruyt betreft. In dit recept is eenvoud troef: malse varkenssneden met een pure broccolipuree en een smaakvol uiensausje.

Kotelet met bloemkoolstoemp en mosterdsaus (Loïc Van Impe)

Kotelet met bloemkoolstoemp en mosterdsaus (Loïc Van Impe)
Met doodgewone boerenkost van eigen bodem is niets mis. Ook tv-kok Loïc Van Impe is daar van overtuigd. Daarom presenteert hij in dit klassieke gerecht heerlijke, traditionele kost: een varkenskotelet met bloemkoolstoemp en een smeuïg mosterdsausje.

Broccoligratin met worst en asperges

Broccoligratin met worst en asperges
Een perfect en snel klaargemaakt gerecht tijdens de herfst en wintermaanden? Gegratineerde puree! Je kan er immers zowat alle denkbare ingrediënten in kwijt en is populair bij jong en oud. In dit gerecht ontdek je een eenvoudige en toch verfijnde versie met broccoli, worst en groene aspergepunten.

Gegratineerd witloof met ham en kaas

Gegratineerd witloof met ham en kaas
Die deze klassieker niet kan appreciëren, weet niet wat hij/zij mist! Dit op-en-top Belgische gerecht is een geliefde keuze tijdens koude maanden omdat het fantastisch, hartverwarmend recept is met typische ingrediënten van bij ons: hesp, witloof en kaas. Een smeuïge puree maakt deze traditionele topper af.

Gegratineerde schelvis met bloemkoolstoemp en garnalen (Jeroen Meus)

Gegratineerde schelvis met bloemkoolstoemp en garnalen (Jeroen Meus)
Schelvis is niet alleen een lekkere vis, het is ook redelijk democratische en plaatselijke soort. Perfect voor Jeroen Meus om er een lekker en toch eenvoudig gerecht mee klaar te maken. Behalve een eenvoudige bloemkoolstoemp, serveert Jeroen er garnaaltjes en een typische kaassaus bij die lichtjes gegratineerd wordt.

Stoemp van andijvie met boerenworst (Sofie Dumont)

Stoemp van andijvie met boerenworst (Sofie Dumont)
Andijvie kan je stilaan een vergeten groente beginnen noemen. Dat is best jammer. Deze groente is vrijwel het hele jaar verkrijgbaar, barst van de vitaminen en heeft een aangename, licht-bittere smaak. De allerkleinsten kan je er makkelijk van laten eten door de groente te verwerken in een klassieke stoemp. Sofie Dumont serveert er twee andere klassiekers van bij ons bij: boontjes met spek en worst. Authentieke, dagelijkse kost voor jong en oud!

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)
Voor dagelijkse kost met net dat extraatje moet je natuurlijk bij Jeroen Meus. De Vlaamse tv-kok kan onze typische klassiekers als geen ander heruitvinden of uitbreiden waardoor ze verrassend blijven. Zo combineert Jeroen in dit alledaagse recept pensen (altijd lekker!) met zelfgemaakte appelmoes (ook lekker!) en een royale groentestoemp (lekker maar gezond!). Een prima keuze om ook de allerkleinsten hun buikje bolrond te laten eten.

Boerenworst met preistampot (Colruyt)

Boerenworst met preistampot (Colruyt)
Het hoeft zeker niet elke dag iets speciaals of uniek te zijn. Wel integendeel, eenvoudige boerenkost mag regelmatig op het menu omdat het gewoon lekker en lekker gewoon is. De smeuïge stamppot van prei uit dit recept van Colruyt combineert perfect met een kwaliteitsvolle braadworst.

Hachis parmentier met zwarte pens en groene kool (Jeroen Meus)

Hachis parmentier met zwarte pens en groene kool (Jeroen Meus)
De typische 'hachis parmentier' uit Frankrijk is een prima gerecht om hartverwarmend en efficiënt te koken op kille dagen. Traditioneel bestaat het gegratineerde gerecht uit een laagje gehakt rundsvlees en een laag puree, al dan niet aangevuld met een laagje groentes of kruiden. Jeroen geeft een echte wintertwist aan deze ovenschotel door voor zwarte pens en savooikool te kiezen.