Zalm? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Zalm? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - zalm

Wraps met zalm, ei en mosterdmayo

Wraps met zalm, ei en mosterdmayo
Leuk als lunch of op een picnic: wraps! Je kan er heerlijk mee variëren en talloze ingrediënten in kwijt. Dit recept is ideaal wanneer je nog wat gerookte zalm over hebt. Gecombineerd met hardgekookte eitjes, spinazie en een verrassende mosterdmayonaise heb je in geen tijd een lekkere hap klaar!

Gebakken zalm met lauwe aardappelsla (Jeroen Meus)

Gebakken zalm met lauwe aardappelsla (Jeroen Meus)
Wanneer Jeroen Meus met vis kookt, is dat vaak met zalm. Geen wonder, deze populaire vis heeft een typische smaak en combineert vlot met allerlei bereidingen. In dit frisse recept kiest hij voor een lauwe aardappelsalade met knapperige stukjes selder en komkommer in een kruidige marinade.

Zalmgratin met spinazie

Zalmgratin met spinazie
Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.

Speltwraps met ricotta en gerookte zalm (Sandra Bekkari)

Speltwraps met ricotta en gerookte zalm (Sandra Bekkari)
Wie graag een beetje origineler luncht, kan rekenen op dit gezonde recept van Sandra Bekkari. Wraps zijn immers snel klaargemaakt en je kan er alle kanten mee uit. Sandra leert je in dit recept hoe je eenvoudig zelf (spelt)wraps kan maken. Tot slot kiest ze voor een eenvoudige maar lekkere vulling met ricotta en gerookte zalm.

Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli

Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli
Door aardappelen zorgvuldig in te snijden, kan je ze heerlijk klaarmaken in de oven. De bereidingswijze is bekend onder de term 'hasselback', maar laat heel wat varianten toe. In dit recept met weinig ingrediënten (handig!) gebruiken we smeuïge roomkaas op ze nog verfijnder te maken. De knapperige broccoli en gerookte zalm passen er perfect bij.

Gerookte zalmsalade

Gerookte zalmsalade
Een smeuïg slaatje op een verse snede brood kan erg smaken. Jammer dat slaatjes doorgaans niet zo gezond zijn omdat ze veel mayonaise en andere weinig voedzame middelen bevatten. De oplossing is echter simpel: maak je slaatjes zelf! In dit recept leer je een heerlijk frisse zalmsalade te maken op basis van zure room.

Zuiderse groentestoofpot met zalmfilet (Jeroen Meus)

Zuiderse groentestoofpot met zalmfilet (Jeroen Meus)
Zalm is een heel populaire vissoort in talloze gezinnen. Dat is geen toeval, het is smaakvolle vissoort die je heel veelzijdig kan gebruiken. In dit recept kiest Jeroen, bijvoorbeeld, voor een zuiderse groentestoofpot die lekker vol smaakt en heerlijk gezond is. De zalmfilets bakt/stoomt hij in de oven zodat ze heerlijk mals en sappig blijven.

Zalm met geroosterde krieltjes

Zalm met geroosterde krieltjes
Snel en vlot gezond koken op een doordeweekse dag is makkelijk te realiseren met een eenvoudige ovenschotel. Op wat na snijwerk na, kan je al het werk overlaten aan je oven. Heerlijk! In dit recept schittert de eenvoudige combinatie van geroosterde krieltjes met malse stukken zalm.

Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver)

Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver)
Snel en toch royaal van smaak. Dat is een prima omschrijving van dit recept uit Jamie Olivers rijke verzameling. Door wat verse pesto genovese door de gegaarde groentjes met krieltjes te mengen, til je eenvoudige ingrediënten naar een opvallend hoger niveau. De smeuïge zalmfilets maken het feest compleet.

Zalmfilets met mangosaus

Zalmfilets met mangosaus
Door toevoeging van een exotisch ingrediënt kan je een bekend verhaal, zoals een malse ovengebakken zalmfilet, naar een heel ander niveau tillen. Met dat idee voorop bereiden we in dit verrassend recept een mangosausje dat er heerlijk bij past. Lekker met gestoomde groentjes.

Geroosterde zalm en krieltjessalade met avocado (Colruyt)

Geroosterde zalm en krieltjessalade met avocado (Colruyt)
Een smeuïge zalmfilet laat zich makkelijk combineren met allerlei ingrediënten. Wie van een fris gerecht houdt dat vooral in de lente past, is dit recept van Colruyt perfect. De stukken zalm worden met een kruidige topping geroosterd, wat heerlijk past bij een verfijnde salade met krieltjes, tomaten en avocado. Smullen geblazen!

Parelcouscous met zalm en broccoli

Parelcouscous met zalm en broccoli
Wie het wekelijkse menu van een gezin beheert, kent die typische strijd: hoe zorg ik voor een gezonde avondmaaltijd waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan en waar iedereen van smult? Dit vlotte recept biedt daar een perfect antwoord op: smeuïge zalm met parelcouscous en broccoli. Heerlijk gewoon, gewoon heerlijk.

Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)

Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)
Dit oosterse recept van Sandra Bekkari met zalm, noedels en allerlei groentjes is een gezonde smaakbom waar je weinig werk mee hebt. Ideaal om op een doordeweekse dag een snelle en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten.

Vispannetje met sint-jakobsvruchten (Sofie Dumont)

Vispannetje met sint-jakobsvruchten (Sofie Dumont)
Op feestelijke momenten kan je origineel én gezond uitpakken met allerlei soorten vis. Ingewikkeld hoef je het dan niet noodzakelijk te maken, een klassiek vispannetje waar de stukken vis in een smeuïg sausje met kaas worden gegratineerd is een 'gouwe ouwe'! In dit klassieke recept van Sofie Dumont wordt ook de puree aan de schotel toegevoegd, waardoor je een grote, heerlijke kom feest-eten volledig op voorhand kan klaarmaken.

Gebakken zalm in gekruide kokosmelk (Pascale Naessens)

Gebakken zalm in gekruide kokosmelk (Pascale Naessens)
De veelzijdigheid van een kwaliteitsvol stukje zalm kent geen grenzen. Deze volle en uitgesproken smaak van deze populaire vis past bijvoorbeeld ook goed bij gerechten met oosterse invloeden. Zo kiest Pascale Naessens in dit gezonde én snelle recept voor een smeuïge bereiding met kokos, spinazie en zongedroogde tomaten.