Wie houdt van een smeuïg pastagerecht zal dol zijn op deze eenvoudige maar smaakvolle bereiding met kippengehaktballetjes waar je maar één pan voor moet vuilmaken. Orzo (rijstvormige pasta) wordt gecombineerd met een klassiek stroganoff-sausje, bestaande uit champignons, zure room en mosterd. Perfecte dagelijkse en toch verrassende kost!
Wie houdt van een smeuïg pastagerecht zal dol zijn op deze eenvoudige maar smaakvolle bereiding met kippengehaktballetjes waar je maar één pan voor moet vuilmaken. Orzo (rijstvormige pasta) wordt gecombineerd met een klassiek stroganoff-sausje, bestaande uit champignons, zure room en mosterd. Perfecte dagelijkse en toch verrassende kost!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- Kippengehaktballetjes
- 500 gram kippengehakt
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel vers gesnipperde peterselie
- peper en zout
- boter
- olijfolie
- Pasta stroganoff
- 500 gram champignons al dan niet gemengd
- 4 tenen knoflook
- 125 ml droge witte wijn
- 1,25 liter kippenbouillon
- 300 gram orzo
- 1 eetlepel graanmosterd
- 150 ml zure room
- enkele takjes peterselie
- peper en zout
- boter
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Meng het kippengehakt met het paneermeel, het ei, paprikapoeder, peterselie, peper en zout. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
- Bak de balletjes rondom goudbruin in een ruime pan in bruisende boter met een scheutje olijfolie.
- Versnijd ondertussen de champignons in plakjes of kwartjes. Hak de teentjes knoflook fijn.
- Haal de balletjes uit de pan (ze hoeven zeker niet doorbakken te zijn) en zet ze even opzij. Voeg een vers klontje boter aan de pan toe.
- Stoof de champignons met de knoflook aan.
- Blus met de witte wijn, schraap alle aanbaksels goed los en laat de wijn grotendeels verdampen. Voeg dan de orzo toe en roer alles goed om.
- Zet onder met kippenbouillon en laat zachtjes pruttelen zonder deksel. Roer nu en dan om tot de orzo beetgaar is en alle bouillon geabsorbeerd heeft. Voeg indien nodig meer bouillon toe.
- Voeg op het einde de kippenballetjes toe en laat nog even mee pruttelen zodat ze zeker helemaal gaar zijn.
- Roer, eenmaal de pasta gaar, de zure room, mosterd en een handvol gesnipperde peterselie door de pasta. Kruid naar smaak bij met peper/zout en serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind