Orzo stroganoff met kippenballetjes? Het beste recept vind je hier! Orzo stroganoff met kippenballetjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Orzo stroganoff met kippenballetjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Orzo stroganoff met kippenballetjes
Recept Afdrukken
Wie houdt van een smeuïg pastagerecht zal dol zijn op deze eenvoudige maar smaakvolle bereiding met kippengehaktballetjes waar je maar één pan voor moet vuilmaken. Orzo (rijstvormige pasta) wordt gecombineerd met een klassiek stroganoff-sausje, bestaande uit champignons, zure room en mosterd. Perfecte dagelijkse en toch verrassende kost!
Orzo stroganoff met kippenballetjes
Recept Afdrukken
Wie houdt van een smeuïg pastagerecht zal dol zijn op deze eenvoudige maar smaakvolle bereiding met kippengehaktballetjes waar je maar één pan voor moet vuilmaken. Orzo (rijstvormige pasta) wordt gecombineerd met een klassiek stroganoff-sausje, bestaande uit champignons, zure room en mosterd. Perfecte dagelijkse en toch verrassende kost!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 15minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Meng het kippengehakt met het paneermeel, het ei, paprikapoeder, peterselie, peper en zout. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
  2. Bak de balletjes rondom goudbruin in een ruime pan in bruisende boter met een scheutje olijfolie.
  3. Versnijd ondertussen de champignons in plakjes of kwartjes. Hak de teentjes knoflook fijn.
  4. Haal de balletjes uit de pan (ze hoeven zeker niet doorbakken te zijn) en zet ze even opzij. Voeg een vers klontje boter aan de pan toe.
  5. Stoof de champignons met de knoflook aan.
  6. Blus met de witte wijn, schraap alle aanbaksels goed los en laat de wijn grotendeels verdampen. Voeg dan de orzo toe en roer alles goed om.
  7. Zet onder met kippenbouillon en laat zachtjes pruttelen zonder deksel. Roer nu en dan om tot de orzo beetgaar is en alle bouillon geabsorbeerd heeft. Voeg indien nodig meer bouillon toe.
  8. Voeg op het einde de kippenballetjes toe en laat nog even mee pruttelen zodat ze zeker helemaal gaar zijn.
  9. Roer, eenmaal de pasta gaar, de zure room, mosterd en een handvol gesnipperde peterselie door de pasta. Kruid naar smaak bij met peper/zout en serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*