Dit snelle recept van Jamie Oliver mag je meteen als je nieuwe favoriet inschalen. Een simpele kipfilet, lekker in alle eenvoud, wordt gecombineerd met kikkererwten in een sausje van zoete paprika en een crunchy paprikasalsa. Weinig ingrediënten, evenmin veel werk, maar een maximum aan smaak en lekker gezond (koolhydraatarm).
Dit snelle recept van Jamie Oliver mag je meteen als je nieuwe favoriet inschalen. Een simpele kipfilet, lekker in alle eenvoud, wordt gecombineerd met kikkererwten in een sausje van zoete paprika en een crunchy paprikasalsa. Weinig ingrediënten, evenmin veel werk, maar een maximum aan smaak en lekker gezond (koolhydraatarm).
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 3 rode paprika's
- 1 rode ui
- 6 teentjes knoflook
- 0,5 bosje basilicum
- 400 gram gepelde tomaten (blik)
- 800 gram kikkererwten (blik)
- 4 kipfilets ca. 150 gram per persoon
- balsamico-crème
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de paprika's en rode ui in fijne stukjes. Pel de teentjes en versnijd de helft in dunne plakjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak drie vierde van de ui, de helft van de gesnipperde paprika en de plakjes knoflook aan. Laat 10 minuutjes stoven, roer regelmatig.
- Maak ondertussen de salsa: hak de basilicumblaadjes (bewaar er enkele voor de afwerking) en meng met de rest van de rauwe paprikastukjes, rode ui, een scheutje olijfolie en balsamico. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg één eetlepel rodewijnazijn toe aan de gestoofde paprika. Doe samen met de tomaten in een blender en mix tot een gladde saus.
- Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze samen met de paprikasaus terug in de pan. Laat nog een kwartiertje pruttelen en breng op smaak naar wens met peper/zout.
- Bereid tot slot de kipfilets: maak kruiselings enkele inkervingen in de filets. Kruid met peper en zout.
- Verhit een royale scheut olijfolie in een pan. Doe er de andere tenen knoflook in en bak er vervolgens de kipfilets goudbruin in. Let er op dat ze nog sappig zijn en zeker niet taai worden.
- Serveer de kikkererwten met paprikasaus in een diep bord. Schik daar de kipfilets (in dikke plakken versneden) op, gevolgd door wat salsa en enkele takjes of blaadjes basilicum. Werk af met nog wat balsamico-crème. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind