Het zalige aan een ovenschotel is dat het meeste werk voor de oven is en je niet met verschillende bereidingen of een mooie presentatie hoeft bezig te zijn. Jamie Oliver is ook een liefhebber van rechttoe-rechtaan gerechten die toch barsten van smaak. Pure comfort food, zoals deze schotel met stukjes worst, focaccia, tomaten en bonen. Weinig werk of ingrediënten, veel smaak!
Het zalige aan een ovenschotel is dat het meeste werk voor de oven is en je niet met verschillende bereidingen of een mooie presentatie hoeft bezig te zijn. Jamie Oliver is ook een liefhebber van rechttoe-rechtaan gerechten die toch barsten van smaak. Pure comfort food, zoals deze schotel met stukjes worst, focaccia, tomaten en bonen. Weinig werk of ingrediënten, veel smaak!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 50minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
50minuten |
Ingredients
- 600 gram kerstomaatjes mix
- 4 tenen knoflook
- 200 gram focaccia met rozemarijn
- 660 gram witte bonen (blik)
- 12 chipolata's of andere fijne worstjes
- olijfolie
- balsamico
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Halveer de kerstomaatjes, versnijd de tenen knoflook in dunne plakjes en scheur het focaccia-brood in hapklare stukken.
- Doe alles in een ovenschotel. Voeg de bonen (met het sap) toe, samen met een scheutje water, olijfolie en balsamico. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar.
- Knijp de worstjes in twee drie mini-worstjes en verdeel ze over de ovenschotel. Duw ze zachtjes in de andere ingrediënten.
- Schuif in een voorverwarmde oven (180°) en laat 45 à 50 minuten roosteren, tot alles goudbruin borrelt en gaar is. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind