Recepten - Sofie Dumont
Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos (Sofie Dumont)
Dit visrecept van Sofie Dumont is snel klaar en barst van smaak. Inspiratie haalde ze in Aziatische keukens met ingrediënten zoals citroengras en kokos. Perfect om smaakvol te variëren zonder veel werk!
Tags: Aziatisch, Azië, chili, chilipeper, citroengras, eenvoudig, gember, knoflook, kokos, kokosroom, kruidig, lente-ui, Oosters, Orientaals, pittig, roodbaars, snel klaar, sofie dumont, tomaat, vis, visfilet, voor elke dag, weinig werk, witte vis, zeebaars, zeebaarsfilet
Gebakken rijst met kip en sojascheuten (Sofie Dumont)
Wokken is altijd een succes: het gaat snel vooruit en levert zonder moeite heerlijke gerechten op. In dit makkelijke recept van Sofie Dumont wordt gebakken rijst met malse stukjes kip, gember en knapperige sojascheuten gecombineerd.
Tags: Aziatisch, five-spice, gebakken rijst, gember, gewokt, honing, kip, kippendijen, knapperig, knapperige groentjes, komkommer, lente-ui, limoen, Oosters, Orientaals, pinda, pindanoten, prei, qoj, rijst, snel klaar, sofie dumont, soja, sojasaus, sojascheuten, ui, veel groentjes, wok, wokken, wortel
Mosselen met Oude Geuze in papillot (Sofie Dumont)
Mosselen blinken uit in eenvoud: eventjes stoven op hoog vuur en klaar. De pure smaak van de fijne zeevruchten heeft weinig extra nodig, al kan dit subtiele maar smaakvolle gerecht van Sofie Dumont de echte fijnproevers ongetwijfeld bekoren: mosselen, venkel, room, mosterd en bovenal Oude Geuze in een papillot. Klinkt perfect, toch?
Tags: barbecue, bbq, bier, koken met bier, ladychef, mosselen, mosterd, noordzee, Oude Geuze, papillot, peterselie, room, roomsaus, selder, snel klaar, sofie dumont, venkel, vis, witte selder, zee, Zeeuwse mosselen, zoete ui, zomer, zomers, zuurdesembrood
Varkenswangetjes met bruin bier (Sofie Dumont)
Op tijd en stond een 'gouwe ouwe' op het menu zitten is een uitstekend idee. De lekkerste gerechten gaan vaak al generaties mee en zijn niet zomaar een succes. Varkenswangetjes, bijvoorbeeld! Sofie Dumont legt in dit recept uit hoe zij deze heerlijk malse specialiteit klaarmaakt met bruin bier, vergezeld van erwtjes met worteltjes en kroketjes.
Tags: authentiek, België, Belgisch, bier, boerenkost, bruin bier, erwtjes, feestelijk, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, koken met bier, kroketjes, kroketten, mayonaise, sofie dumont, stoverij, traag, traag gegaard, traag stoven, Varken, varkensvlees, varkenswangen, varkenswangetjes, winter, wortelen, zondag, zondagse kost
Chili con carne (Sofie Dumont)
Chili con carne is een publiekslieveling die niet moeilijk om klaar te maken is en een grote portie oplevert die je kan invriezen of gebruiken wanneer er veel eters zijn. Ontdek in dit recept hoe Sofie Dumont dit kruidige stoofpotje met gehakt, tomaat en bonen klaarmaakt.
Tags: bonen, chili, chili con carne, gehakt, gemengd gehakt, grote groep, kalfsgehakt, kaneel, kikkererwten, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidig, Mexicaans, Mexico, oregano, paprika, paprikapoeder, pittig, rode bonen, rode wijn, rundsgehakt, sofie dumont, stoofpotje, taco, taco's, tomaat, tomaten, varkensgehakt, veel porties, venkel, venkelzaad, zure room
Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)
Bloedworst is een ietwat vergeten delicatesse van bij ons. Al wie er onterecht de neus voor ophaalt heeft het verfijnde product nog nooit een eerlijke kans gegeven. Dit recept kan ongetwijfeld helpen: een smeuïge puree en zoete appeltjes passen er perfect bij. (h)Eerlijke boerenkost voor elke dag!
Luikse balletjes (Sofie Dumont)
In dit recept vertelt Sofie Dumont hoe zij een typische klassieker uit de Belgische bistro-keuken maakt: gehaktballetjes op Luikse wijze. Dat zijn eerder grote gehaktballen die geserveerd worden in een bruine, ietwat zoete saus. Een fantastische klassieker voor jong en oud.
Tags: ajuinen, België, Belgisch, bistro, bistronomie, boerenkost, bouillon, broodkruim, bruine saus, comfort food, elk seizoen, gehakt, gehaktballen, gemengd gehakt, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, knolselderpuree, Luikse siroop, Luikse stroop, mosterd, peterselie, puree, rundsgehakt, siroop, sofie dumont, ui, varkensgehakt, witloof, witloofsalade
Pasta met tomatenpesto en scampi (Sofie Dumont)
Voor een buikvullend, smaakvol en ietwat verrassend receptje kan je altijd terecht bij Sofie Dumont. Deze ladychef van eigen bodem kiest steevast voor leuke combinaties, zoals pasta met tomatenpesto en scampi. Verfijnd en toch alledaags.
Tags: alledaags, chili, chilipeper, citroen, gekonfijte kerstomaatjes, gezond, hazelnoten, italiaans, kerstomaatjes, knoflook, look, mager, mascarpone, mediterraans, noten, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pesto, rucola, scampi, scampi's, snel klaar, sofie dumont, spinazie, tomaten, tomatenpesto, volkoren pasta, voor elke dag, weinig werk, zomers, zonnig
Volkoren pasta met zalm, citroengras, koriander en pancetta (Sofie Dumont)
Voor een gezond gerecht dat talloze smaken bevat en smaakt als pure comfort food moet je dit recept van Sofie Dumont geprobeerd hebben. De zalmfilets laten zich prima combineren met knapperige stukjes pancetta en talloze oosterse smaken zoals citroengras, kokos en koriander. Een verrassend recept, in alle opzichten!
Tags: chili, citroengras, comfort food, courgette, fusion, gember, gezond, kippenbouillon, kokos, kokosroom, koriander, mager, Oosters, origineel, pancetta, pasta, smaakbom, smaakvol, sofie dumont, speciaal, spinazie, veel smaken, verrassend, volkoren pasta, wereldkeuken, zalm
Vol-au-vent met frietjes (Sofie Dumont)
Dat dit gerecht hoog scoort bij jong en oud is geen wonder. Een smeuïge vol-au-vent smaakt altijd, zeker wanneer je alles zelf hebt klaargemaakt. Sofie Dumont vertelt in dit recept hoe zij deze oerklassieker van A tot Z aanpakt.
Tags: authentiek, balletjes, België, Belgisch, bladerdeeg, bouillon, Bourgondisch, champignons, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, frieten, frietjes, gehaktballetjes, gemengd gehakt, grootmoeders keuken, kip, kippenbouillon, kippenvlees, klassiek, klassieker, Koninginnenhapje, kroketten, met frieten, roux, salade, sla, slaatje, sofie dumont, traditie, traditioneel, typisch, van bij ons, vermouth, vol-au-vent, zelf bouillon maken, zelfgemaakt, zondag, zondagse kost
Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)
Een frisse salade is een uitstekende keuze om licht en gezond te lunchen. Zeker op warme dagen kan zo'n knapperige salade smaken. Sofie Dumont voegt er in dit recept kruidige kippenreepjes en een verrassend lekkere avocadodressing.
Tags: avocado, avocadodressing, basilicum, cayennepeper, curry, currypoeder, dressing, fris, groentjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippenreepjes, knapperig, kruidig, kurkuma, lichte lunch, lunch, olijfolie, postelein, radijzen, rauwkost, salade, sla, slaharten, sofie dumont, tomaten, veel groentjes, voorgerecht, witloof
Stoemp van andijvie met boerenworst (Sofie Dumont)
Andijvie kan je stilaan een vergeten groente beginnen noemen. Dat is best jammer. Deze groente is vrijwel het hele jaar verkrijgbaar, barst van de vitaminen en heeft een aangename, licht-bittere smaak. De allerkleinsten kan je er makkelijk van laten eten door de groente te verwerken in een klassieke stoemp. Sofie Dumont serveert er twee andere klassiekers van bij ons bij: boontjes met spek en worst. Authentieke, dagelijkse kost voor jong en oud!
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, andijvie, authentiek, België, Belgisch, boerenkost, boerenworsten, bonen, boontjes, boter, braadworst, bruine fond, bruine saus, dagelijkse kost, fijne boontjes, gerookt spek, gewoon, grootmoeders keuken, puree, simpel, spek, spekjes, stamppot, stoemp, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, worst, worsten
Gevulde paprika met gehakt en mozzarella (Sofie Dumont)
Sofie Dumont presenteert in dit familierecept een toffe klassieker die altijd past in het weekmenu: gevulde paprika's. Leuk aan haar recept is dat de fijne pasta (orzo) meteen in het gehakt verwerkt wordt. Snel, origineel en bijzonder kindvriendelijk!
Tags: bieslook, gegratineerd, gehakt, gemengd gehakt, gevulde paprika's, gratineren, Griekse pasta, italiaans, kalf, kalfsgehakt, knoflook, look, mediterraans, mozzarella, orzo, paprika, pasta, rozemarijn, rund, rundsgehakt, sofie dumont, tomaten, trostomaatjes, trostomaten, Varken, varkensgehakt, volkoren, volkoren orzo, volkoren pasta, zoete ui, zuiders
Gentse stoverij met frietjes (Sofie Dumont)
Stoofvlees is een Belgische klassieker dat in elk deel van ons land populair is. Dat neemt echter niet weg dat er ook plaatselijke varianten bestaan. Zo is de enige echte Gentse stoverij beroemd vanwege de zoetere aanpak, naast bruin bier wordt ook kriek gebruikt. Sofie Dumont gebruikt daarnaast wat gelei, het verrassende resultaat is om duimen en vingers af te likken.
Tags: alledaags, authentiek, bekend, België, Belgisch, bier, boerenkost, confituur, frieten, frietjes, Gent, gewoon, klassieker, koken met bier, kriek, kruidnagel, laurier, mosterd, paddenstoelen, peterselie, rodebessengelei, rund, runderblokjes, rundsvlees, slow cooking, sofie dumont, stoofvlees, stoverij, traag gegaard, typisch, ui, van bij ons, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, wortel
Vispannetje met sint-jakobsvruchten (Sofie Dumont)
Op feestelijke momenten kan je origineel én gezond uitpakken met allerlei soorten vis. Ingewikkeld hoef je het dan niet noodzakelijk te maken, een klassiek vispannetje waar de stukken vis in een smeuïg sausje met kaas worden gegratineerd is een 'gouwe ouwe'! In dit klassieke recept van Sofie Dumont wordt ook de puree aan de schotel toegevoegd, waardoor je een grote, heerlijke kom feest-eten volledig op voorhand kan klaarmaken.
Tags: aardappelen, armagnac, België, Belgisch, bique, champignons, coquilles, feest, feestelijk, garnalen, gemalen kaas, grootmoeders keuken, Gruyère, kabeljauw, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, kreeftenbisque, mosselen, noordzee, op voorhand, oven, ovengerecht, ovenschotel, Pasen, prei, puree, room, roux, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, sofie dumont, stoemp, tong, typisch, verschillende soorten vis, vis, visbouillon, visfond, vispan, vispannetje, zalm, zee