Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 4 kalfslapjes
- 2 tenen knoflook
- 2 chilipepertjes
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels ketjap
- 4 stengels lente-ui
- 4 cm gember
- 300 gram rijst
- 500 gram sojabonen (edamame)
- enkele takjes koriander
- neutrale olie arachide
- 1 scheutje sesamolie
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de kalfslapjes in reepjes en doe ze in een mengkom.
- Hak de knoflook en chilipepers fijn. Snipper de lente-uitjes in fijne ringen. Schil het stukjes gember en rasp fijn. Doe alles bij het vlees.
- Overgiet de kalfsreepjes met sojasaus en ketjap. Roer om en laat even marineren.
- Breng de rijst aan de kook en laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een scheutje neutrale olie in een ruime (wokpan).
- Roerbak de runderreepjes kort maar krachtig.
- Voeg de gekookte, uitgelekte rijst en sojabonen toe. Laat nog even bakken op hoog vuur, schud goed op.
- Werk af met een scheutje sesamolie en, naar smaak, sojasaus of ketjap. Bestrooi net voor het opdienen met wat gesnipperde koriander. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind