Rozemarijn? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Rozemarijn? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - rozemarijn

Orzo met kerstomatensaus

Orzo met kerstomatensaus
Orzo is een leuk ingrediënt om meer variatie aan te brengen in je gerechten. Deze Griekse pasta lijkt eerder op rijst qua vorm en kan heel wat kookvocht absorberen. Hierdoor wordt de pasta extra zacht en smaakvol. Of je nu een eenvoudige vegetarische pasta zoekt of een lekker bijgerecht, deze kruidige pasta is wat je zoekt.

Gevulde paprika met gehakt en mozzarella (Sofie Dumont)

Gevulde paprika met gehakt en mozzarella (Sofie Dumont)
Sofie Dumont presenteert in dit familierecept een toffe klassieker die altijd past in het weekmenu: gevulde paprika's. Leuk aan haar recept is dat de fijne pasta (orzo) meteen in het gehakt verwerkt wordt. Snel, origineel en bijzonder kindvriendelijk!

Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)

Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)
Spiering is een erg mals stuk varkensvlees dat een beetje ondergewaardeerd is. Daar wil tv-kok Loïc Van Impe verandering in brengen met dit rustieke gerecht met een kruidige bonensaus propvol mediterrane smaken

Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)

Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)
Italianen hebben een goedbewaard geheim over worsten: je hoeft ze niet altijd als een worst klaar te maken. De Britse tv-kok Rick Stein leerde op zijn reizen dat het gehakt van worsten vaak wat anders is dan het gewone gehakt dat je anders zou kopen. In combinatie met selder, rozemarijn, venkelzaadjes, witte wijn en room maakt hij er in dit recept een heerlijk smaakvolle ragout van die je aangenaam zal verrassen. Ondanks het eenvoudige recept, is de smaak buitengewoon vol en rond.

Mediterraanse stoemp met worst

Mediterraanse stoemp met worst
Soms kan het geen kwaad om voluit de kinderkaart te trekken wanneer je kookt. Dat hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je ongezond kookt, wel dat het in de eerste plaats simpel en smakelijk is. De zomerse puree uit dit recept is dan ook lekker én gezond, heerlijk met een worstje.

Ragout van konijn met penne (Jeroen Meus)

Ragout van konijn met penne (Jeroen Meus)
Konijn is de afgelopen decennia langzaam maar zeker uit ons menu verdwenen. Dat is zonde, het vlees is immers mager en smaakvol. Ook Jeroen Meus weet dat, daarom bedacht hij dit kindvriendelijke recept. Deze zuiderse ragout, die je best serveert met pasta, heeft wat weg van een verfijnde bolognese-saus en is bijzonder smaakvol. Het geheim? 3 uur lang traag garen in de oven.

Kalfsgebraad met jagerssaus (Jeroen Meus)

Kalfsgebraad met jagerssaus (Jeroen Meus)
Jeroen Meus garandeert je een uitzonderlijk geslaagd feest met deze klassieker: een heerlijk sappig kalfsgebraad met een royale jagerssaus. Perfect om jong en oud te laten genieten tijdens de feestdagen.

Gelakt spek met puree (Piet Huysentruyt)

Gelakt spek met puree (Piet Huysentruyt)
In dit leuke recept van Piet Huysentruyt staat een volle en rijkelijke smaakbeleving centraal. Door spek van een glinsterend laagje propvol smaak te voorzien, til je het zonder moeite op naar een hoger niveau. Ook leuk aan dit recept: met puree is het een heerlijk wintergerecht, tussen een broodje is het spek een topper op de barbecue!

Witloof met kip uit de oven

Witloof met kip uit de oven
Witloof met hesp in de oven kennen we allemaal als de ultieme winterklassieker. Een beetje variatie kan echter geen kwaad. Zo zal dit al even hartverwarmende recept met malse kipreepjes en Provençaalse kruiden je zeker verrassen en een lepel extra doen opscheppen.

Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)

Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)
Kalfskoteletten zijn een uitstekende keuze wanneer je een extra mals en smaakvol stukje vlees wil gebruiken dat bovendien minder bekend is. Net zoals een varkenskotelet zorgt het been voor extra smaak en kan je het vlot combineren met talloze ingrediënten. Jeroen Meus maakt er in dit recept een kruidige ratatouille en een verfijnd sausje op basis van honing en tijm bij. Lekkere alledaagse kost met net dat beetje meer!

Italiaanse ragout van everzwijn

Italiaanse ragout van everzwijn
Wanneer het wildseizoen is aangebroken, is het ook tijd voor hartverwarmende stoofpotjes. Hoewel dat erg winters klinkt, kan je ook voor een zonnige toets zorgen door inspiratie in de Italiaanse keuken te zoeken. Zo is deze ragout een heerlijk kruidig, krachtig en vol van smaak. Het geheim? Geduld en goede rode wijn!

Panissa rijst (Jamie Oliver)

Panissa rijst (Jamie Oliver)
Panissa is een onbekende (en onbeminde) Italiaanse broertje van de alom gekende klassieker uit Spanje: Paella. Het gerecht is wat rustieker maar heeft wel dezelfde basis wat de bereiding betreft: rijst langzaam laten garen in bouillon. Panissa wordt bovendien als een vollediger gerecht beschouwd omdat je er vrijwel alles in kwijt kan. Jamie Oliver leerde het recept het een echte Italiaanse mama, ontdek hieronder hoe je dit comfortabele eenpansgerecht met pancetta, witte bonen, tomaten en rode wijn klaarmaakt.

Varkenskoteletten met witte bonen in tomatensaus (Jeroen Meus)

Varkenskoteletten met witte bonen in tomatensaus (Jeroen Meus)
Varkenskoteletjes zijn een gevestige waarde in heel wat Belgische en Nederlandse huishoudens. Toch hebben sommigen er een beetje een afkeer van omdat het vaak taai geserveerd wordt. Net om die groep te overtuigen bedacht Jeroen Meus dit recept boordevol groentjes. Door het vlees rustig te laten smoren in de saus mag je zeker zijn van een botermals resultaat!

Mediterraanse chicken ’n chips (Jamie Oliver)

Mediterraanse chicken ’n chips (Jamie Oliver)
Op de Britse eilanden is 'fish 'n chips' een bijzonder populaire snack. In dit recept maakt Jamie Oliver een originele variant die veel gezonder is en heerlijke mediterrane smaken opvoert. Het fijnste aan dit kruidige recept? Al het werk is voor de oven!

Kip uit de oven met geroosterde groenten (Colruyt)

Kip uit de oven met geroosterde groenten (Colruyt)
Recepten die het werk overlaten aan de oven zijn altijd een succes. Zomer of winter, niets zo leuk als en gemakkelijk! Vooral kip is een dankbaar ingrediënt om op deze manier klaar te maken. Aangevuld met een rijke verzameling groentjes en krielpatatjes wordt dat een erg gevarieerd, kleurrijk gerecht waar je iedereen mee kan plezieren.