Mager? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Mager? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - mager

Pastasalade met mozzarella en tonijn

Pastasalade met mozzarella en tonijn
Deze pastasalade laat de zomer door je keuken waaien op een gezonde, smaakvolle manier. Volkoren penne, tonijn, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, olijven,... Alles om je een zonnig mediterraan gevoel te bezorgen zit in recept verwerkt. Perfect als lunch, lichte maaltijd of royaal bijgerecht.

Ceasarsalade (Sandra Bekkari)

Ceasarsalade (Sandra Bekkari)
De Ceasarsalade (die niets te maken heeft met Julius Caesar) is een klassieker die vooral in Noord-Amerika tot het culinaire erfgoed behoort. De uiterst eenvoudige salade bestaat in heel wat varianten, en in dit recept leer je hoe Sandra Bekkari het aanpakt.

Blanquette van kalkoen, prei en pastinaak (Sandra Bekkari)

Blanquette van kalkoen, prei en pastinaak (Sandra Bekkari)
Blanquette is de fraaie Franse benaming voor een blanke ragout. Traditioneel wordt gewerkt met kalfsvlees, Sandra Bekkari maakt er in dit recept een verrassende variant van met kalkoen, pastinaak en prei. Behalve heerlijk variëren garandeert het ook extra groentjes en minder koolhydraten op je menu!

Coq au vin (Sandra Bekkari)

Coq au vin (Sandra Bekkari)
Deze klassieker uit Frankrijk is smullen geblazen. Sandra werkt enkel met kippenboutjes waardoor het gerecht minder lang moet pruttelen. Daarnaast voegt ze, zoals je van haar mag verwachten, een royale portie groentjes toe.

Skrei met sojawok

Skrei met sojawok
Skrei, beter bekend als love-fish, is een typische delicatesse rond Valentijn. Dan zijn deze jonge kabeljauwen immers helemaal op smaak. De delicate smaak laat zich uitstekend combineren met de oosterse toetsen die je in dit gerecht ontdekt.

Ananas-currysoep met scampi (Sandra Bekkari)

Ananas-currysoep met scampi (Sandra Bekkari)
Liefhebbers van een exotische maaltijdsoep zullen dol zijn op deze gezonde soep van Sandra Bekkari. De zoete smaak van ananas combineert prima met de pittige kruidenmix. Scampi en flink groentjes maken het gerecht helemaal compleet.

Gerookte zalm met chili en limoen

Gerookte zalm met chili en limoen
Gerookte zalm kan je ondanks de eenvoud van het product gerust als een delicatesse beschouwen. Vooral als voorgerecht is het een dankbaar ingrediënt. Ben je op zoek naar een origineel hapje dat toch de smaak van zalm centraal houdt? Zoek niet verder; aangevuld met avocado, komkommer en een simpele maar pittige dressing is dit het recept dat je zocht.

Gerookte zalm met scampi en mierikswortel

Gerookte zalm met scampi en mierikswortel
Wie wil genieten van het beste uit de zee, zal verlekkerd zijn op dit betrekkelijk eenvoudige maar desalniettemin erg lekkere en feestelijke voorgerechtje met gerookte zalm en scampi. De pittige en uitgesproken smaak van mierikswortel zorgt in combinatie met een frisse vinaigrette van limoen voor een erg compleet pallet aan smaken.

Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)

Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)
Een stukje varkensvlees op het menu wordt wel eens onderschat omdat het relatief goedkoop vlees is. Niets is minder waar, mignonettes zijn bijvoorbeeld erg mager en verfijnd. In combinatie met een smeuïge pastinaakcrème, champignons, een mosterdsausje en kroketjes levert dat een alledaags en toch feestelijk gerecht op voor een zachte prijs.

Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)

Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)
Jamie Oliver mag dan wel een Britse chef zijn, hij is dol op de mediterrane keuken en weet precies hoe je met een handvol zuiderse ingrediënten een buitengewoon smaakvol gerecht op tafel tovert. Zo combineert hij in dit magere, low-carb recept een fijn stukje vis met een eenvoudige tomatensaus én is al het werk voor de oven.

Kalkoengyros met rijst (Sandra Bekkari)

Kalkoengyros met rijst (Sandra Bekkari)
Fans van Sandra Bekkari zullen opnieuw vrolijk worden van dit heel volledige en voedzame recept: met magere kalkoen- en paprikareepjes maakt ze een klassieke gyros, aangevuld met zilverrijst en erwtjes. Het resultaat is, zoals je van Sandra mag verwachten, enorm smaakvol en compleet zonder ongezond te worden.

Vispan met rijst en tapenade (Jamie Oliver)

Vispan met rijst en tapenade (Jamie Oliver)
Jamie Oliver noemt dit snelle éénpansgerecht zijn 'One-pan faboulous fish'! Het omschrijft prima waar dit gerecht om draai: weinig afwas en toch een verrassend smaakvol resultaat. Met niet meer dan rijst, vis, tapenade, kerstomaten en basilicum heb je zonder enige moeite het perfecte doordeweeks gerecht klaargemaakt dat gezond én lekker is.

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)
Licht en gezond lunchen? Reken dan op Sandra Bekkari? Deze heerlijke maaltijdsalade met quinoa is gebaseerd op een wereldwijd geliefde klassieker uit Napoli: tomaat en mozzarella. Ontdek in dit recept Sandra's originele aanpak!

Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)

Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)
Een gezonde lunch of licht avondmaal dat propvol gezond lekkers zit? Deze quinoasalade met kikkererwten, granaatappelpitjes en avocado van Colruyts receptenteam is wat je zoekt!

Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)

Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)
Iedereen is stiekem (of niet zo stiekem) dol op gehaktballen. In al hun eenvoud zijn het typische lekkernijen van bij ons die je op ontzettend veel manieren kan klaarmaken. Sandra Bekkari toont je in dit mediterrane recept hoe je ze gezonder kan maken. Door toevoeging van quinoa aan het gehakt zorg je voor gezondere én voedzamere balletjes die in combinatie met lekker veel groentjes in een royale, gegartineerde tomatensaus een waar festijn garanderen.