Recepten - kerstomatensaus
Penne met kip en gebakken bloemkool
Niks lekkerder dan een simpele maar smaakvolle pasta om heel regelmatig op het menu te zetten. In dit recept combineren we de beet van penne met malse stukjes kip, een eenvoudig kerstomatensausje en vooral gebakken stukjes bloemkool. Steviger, knapperiger en een meer uitgesproken smaak zijn de ontegensprekelijke voordelen.
Tags: beginner, bloemkool, comfort food, Engelse saus, gebakken bloemkool, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaten, kerstomatensaus, kip, kippenblokjes, kippenreepjes, knoflook, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, peterselie, tomaat, tomatensaus, ui, voor elke dag, worcestershire, Worcestershire sauce
Tomatenvenkelsaus met pasta en scampi
Zeg niet te snel 'tomatensaus' tegen een rode saus waar hoofdzakelijk tomaten in zitten. Die term kan immers wat misleiden aangezien je veel dan enkel tomaten kan gebruiken. Voor deze magnifieke saus gaan we aan de slag met tomaten en venkel die alle tijd van de wereld krijgen om traag te roosteren. Heerlijk met pasta en scampi, al kan je de saus ook voor andere bereidingen zonder enig probleem gebruiken.
Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus
Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.
Tags: balsamico, basilicum, België, Belgisch, chili, chilipeper, garnalen, grijze garnalen, italiaans, Italië, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, linguine, luxe, noordzee, olijfolie, oregano, pasta, peterselie, romantisch, scampi, snel klaar, valentijn, voor elke dag, weinig werk, witte wijn, zee
Scampi met tomatensaus (Pascale Naessens)
De elegante smaak van scampi kan ook Pascale Naessens bekoren. Een bijzonder verfijnde en smaakvolle saus is al wat ze erbij serveert in dit gerecht. Perfect als eenvoudig hoofdgerecht of royaal voorgerecht voor al wie gezond(er) eten voorop stelt.
Tags: citroentijm, dieet, eenvoudig, geen koolhydraten, gestoomd, gezond, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, keto, low carb, mager, Pascale Naessens, pittig, provençaals, Provençaalse kruiden, scampi, stomen, szechuan, tomaten, tomatensaus, trostomaatjes, vermageren, vis, weinig ingrediënten, zee, zongedroogde tomaten, zuiders
Orzo met scampi, harissa en dille
Voor een verrassend gerecht dat toch alledaags is, volstaat het om met minder gebruikelijke ingrediënten aan de slag te gaan. Dit smakelijke eenpansgerecht combineert een erg fijne pasta (orzo) met scampi en boerenkool in een pittige en kruidige bereiding dankzij flink wat harissa en dille. Verrassend heerlijk, beloofd!
Orzo met kerstomatensaus
Orzo is een leuk ingrediënt om meer variatie aan te brengen in je gerechten. Deze Griekse pasta lijkt eerder op rijst qua vorm en kan heel wat kookvocht absorberen. Hierdoor wordt de pasta extra zacht en smaakvol. Of je nu een eenvoudige vegetarische pasta zoekt of een lekker bijgerecht, deze kruidige pasta is wat je zoekt.
Tags: barbecue, bbq, bijgerecht, chili, chilipeper, Griekse orzo, groene kruiden, groentebouillon, italiaans, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, komijn, kristalsuiker, look, oregano, orzo, paprikapoeder, pasta, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, tomaten, tomatenconcentraat, tuinkruiden, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, witte wijn
Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)
Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediënten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.
Tags: ancho cbhili, basilicum, chilipeper, geen vlees, grote portie, italiaans, Italië, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, kruiden, linguine, look, mediterraans, middellandse zee, Otolenghi, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pittig, spaghetti, tagliatelle, tomaten, vegetarisch, veggie, weinig ingrediënten, Yotam Ottolenghi
Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus
Aaaah, pasta! Altijd lekker, nooit moeilijk en zo plezierig om mee te variëren. Vlees, vis of vegetarisch, er bestaan recepten zat. De echte uitschieters vinden is dan weer lastig, niet elk recept is even origineel of lekker. Met deze linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus ben je zeker van een heerlijk diner, beloofd!
Tags: alledaags, dille, gemakkelijk, gerookt, gerookte zalm, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, linguine, makkelijk, pasta, simpel, sjalot, smeuïg, snel klaar, tomaat, tomaten, tomatensaus, venkel, vis, vlug, zalm, zomer, zomers, zonnig