Zalm op Siciliaanse wijze (Gino D’Acampo)? Het beste recept vind je hier! Zalm op Siciliaanse wijze (Gino D’Acampo)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Zalm op Siciliaanse wijze (Gino D’Acampo)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zalm op Siciliaanse wijze (Gino D'Acampo)
Recept Afdrukken
Een mals stukje zalm is met recht en rede een geliefde keuze wereldwijd. De roze vis heeft een volle, rijke smaak die zich makkelijk laat combineren met ingrediënten uit alle wereldstreken. De Italiaanse tv-kok Gino D'Acampo bereidt in dit recept de vis op Siciliaanse wijze: met geroosterde paddenstoelen, knoflook en broccoli. Uiterst simpel en toch ontzettend efficiënt. Heerlijk zuiders genieten.
Zalm op Siciliaanse wijze (Gino D'Acampo)
Recept Afdrukken
Een mals stukje zalm is met recht en rede een geliefde keuze wereldwijd. De roze vis heeft een volle, rijke smaak die zich makkelijk laat combineren met ingrediënten uit alle wereldstreken. De Italiaanse tv-kok Gino D'Acampo bereidt in dit recept de vis op Siciliaanse wijze: met geroosterde paddenstoelen, knoflook en broccoli. Uiterst simpel en toch ontzettend efficiënt. Heerlijk zuiders genieten.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Wrijf een ovenschotel of bakplaat in met olijfolie. Schik er de zalmfilets op.
  2. Pers de limoenen uit en verdeel het sap, samen met een scheutje olijfolie, over de stukken vis. Besprenkel elke zalmfilet met wat chilivlokken, paprikapoeder, peper en zout.
  3. Schuif de vis in een voorverwarmde oven (180°) en laat 10 minuten bakken.
  4. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een ruime pan. Voeg de champignons toe en roerbak gedurende vijf minuten.
  5. Voeg de broccoli toe en bak verder naar wens (tip: gebakken broccoli heeft enkele minuten nodig, maar is het lekkerst wanneer die niet doorgebakken is maar nog beet heeft).
  6. Voeg eenmaal de broccoli naar wens de geperste knoflook met het merendeel van de peterselie en snuifje peper en zout toe. Laat nog één minuutje doorbakken.
  7. Serveer de warme groentjes met de zalm, afgewerkt met nog wat peterselie. Serveer met brood, pasta, rijst of gewoon zo. Smakelijk!
Recipe Notes

Tip: wens je een voller bord? Bak enkele groene asperges mee in de pan.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*