Een mals stukje zalm is met recht en rede een geliefde keuze wereldwijd. De roze vis heeft een volle, rijke smaak die zich makkelijk laat combineren met ingrediënten uit alle wereldstreken. De Italiaanse tv-kok Gino D'Acampo bereidt in dit recept de vis op Siciliaanse wijze: met geroosterde paddenstoelen, knoflook en broccoli. Uiterst simpel en toch ontzettend efficiënt. Heerlijk zuiders genieten.
Een mals stukje zalm is met recht en rede een geliefde keuze wereldwijd. De roze vis heeft een volle, rijke smaak die zich makkelijk laat combineren met ingrediënten uit alle wereldstreken. De Italiaanse tv-kok Gino D'Acampo bereidt in dit recept de vis op Siciliaanse wijze: met geroosterde paddenstoelen, knoflook en broccoli. Uiterst simpel en toch ontzettend efficiënt. Heerlijk zuiders genieten.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- Zalm op Siciliaanse wijze
- 4 zalmfilets
- 4 limoenen
- 1 koffielepel chilivlokken
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
- olijfolie
- peper en zout
- Gebakken champignons en broccoli
- 400 gram champignons in plakjes
- 400 gram broccoli versneden
- 4 tenen knoflook geperst
- 4 eetlepels gesnipperde peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Wrijf een ovenschotel of bakplaat in met olijfolie. Schik er de zalmfilets op.
- Pers de limoenen uit en verdeel het sap, samen met een scheutje olijfolie, over de stukken vis. Besprenkel elke zalmfilet met wat chilivlokken, paprikapoeder, peper en zout.
- Schuif de vis in een voorverwarmde oven (180°) en laat 10 minuten bakken.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een ruime pan. Voeg de champignons toe en roerbak gedurende vijf minuten.
- Voeg de broccoli toe en bak verder naar wens (tip: gebakken broccoli heeft enkele minuten nodig, maar is het lekkerst wanneer die niet doorgebakken is maar nog beet heeft).
- Voeg eenmaal de broccoli naar wens de geperste knoflook met het merendeel van de peterselie en snuifje peper en zout toe. Laat nog één minuutje doorbakken.
- Serveer de warme groentjes met de zalm, afgewerkt met nog wat peterselie. Serveer met brood, pasta, rijst of gewoon zo. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: wens je een voller bord? Bak enkele groene asperges mee in de pan.
Share this Recipe
Speak Your Mind