Basilicum? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Basilicum? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - basilicum

Skrei in papillot met courgette en spinazie

Skrei in papillot met courgette en spinazie
Rond Valentijn is Skrei, een jonge kabeljauw met extra veel smaak, net in seizoen. Perfect om verzorgde gerechten mee te maken waar je al wie je lief hebt mee kan verrassen. Voor wie angst heeft dit mals stukje vis te verknoeien; 'en papillote' is dan de perfecte kooktechniek. Alle ingrediënten worden netjes samen klaargestoomd in dit verfijnde, zelfs feestelijke recept met spinazie en courgette.

Spaghetti met gehaktballen

Spaghetti met gehaktballen
De beroemde Disney-film 'Lady en de vagebond' maakte dit gerecht onsterfelijk: spaghetti met gehaktballen. Het is geen authentiek Italiaans gerecht, het ontstond toen migranten in de Verenigde Staten verschillende keukens mengen. Dat neemt niet weg dat het een heerlijke portie comfort food is waar je ook de allerkleinsten dolgelukkig mee maakt!

Zalmfilets met zuiderse spinazieroom

Zalmfilets met zuiderse spinazieroom
Een smeuïge zalmfilet kan je met talloze dingen combineren, ook mediterraanse gerechten gaan er prima bij. Dit heerlijk eenvoudige gerecht presenteert de filets met een smeuïg roomsausje op basis van kerstomaten, spinazie en Parmezaanse kaas.

Orzo met tuinbonen (Jamie Oliver)

Orzo met tuinbonen (Jamie Oliver)
In dit recept van Jamie Oliver de essentie van een geslaagd vegetarisch recept perfect samen: smeuïge orzo (fijne pasta in de vorm van rijstkorrels), knapperige tuinbonen en een rokerig sausje met geroosterde kerstomaten en harissa.

Kerstpizza

Kerstpizza
Geen zin in al die luxueuze (en dure) gerechten met Kerstmis? Of zoek je nog iets leuks om ook de allerkleinsten te plezieren? Dan is een kerstpizza wat je zoekt!

Italiaanse aperitiefkrans

Italiaanse aperitiefkrans
Ben je de typische potjes met chips, nootjes en blokjes kaas een beetje beu bij het aperitieven? Dan biedt deze Italiaanse krans met zonovergoten ingrediënten een uitweg. Met de meest verfijnde ingrediënten uit het mediterraanse schiereiland, verras je je gasten en laat je ze heerlijk smikkelen. Ook leuk als ontbijt of lichte lunch met knapperig brood.

Spaghetti met verse tomaten en avocadopesto (Colruyt)

Spaghetti met verse tomaten en avocadopesto (Colruyt)
Snel klaar, vegetarisch en lekker hip? Colruyt weet naar welk recept jij op zoek bent: ontdek hieronder de bereidingswijze voor een vlotte spaghetti met een pesto op basis van avocado.

Scampi met paprika en roomsaus (Piet Huysentruyt)

Scampi met paprika en roomsaus (Piet Huysentruyt)
Door enkele lekkere ingrediënten in een wok te kieperen maak je in geen tijd een lekker en gezond maal klaar. Piet Huysentruyt kan dat beamen. In dit wokrecept met scampi en paprika van zijn hand, is de hoofdrol weggelegd voor een lekker roomsausje.

Linzenbolognese (slowcooker)

Linzenbolognese (slowcooker)
Desondanks dat een bolognese-saus helemaal gericht is op vlees, kan je er met linzen een volwaardige en bijzonder lekkere vegetarische variant op maken. Door de saus klaar te maken met een slowcooker, geef je bovendien tijd aan alle ingrediënten om hun smaak helemaal en in alle rust te ontwikkelen.

Tomaten-gehaktbrood

Tomaten-gehaktbrood
Met dit recept kan je heel wat tafelgenoten aangenaam verrassen. Iedereen kent een klassiek gehaktbroodje, dat je er een verfijnde tomatenvariant van kan maken is dan weer minder bekend. Gecombineerd met een tomaten-groentesausje en pasta, maak je zo een origineel Italiaans festijn!

Provençaalse mosselen met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)

Provençaalse mosselen met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)
Leve het mosselseizoen! Deze plaatselijke lekkernij is buitengewoon lekker wanneer ze naturel worden klaargemaakt, maar omdat variëren én een extra portie groentjes nooit kwaad kan, presenteert Sandra Bekkari in dit recept haar variant met een Provençaal sausje, zelfgemaakte frietjes én homemade mayonaise.

Steak chimichurri (Gordon Ramsay)

Steak chimichurri (Gordon Ramsay)
Dit snelle gerecht van Gordon Ramsay kan je, mits wat oefening, in amper 10 minuten klaarmaken. Desondanks ziet en proeft het allesbehalve als een banale, snelle hap. Je beste vriend voor dit recept is een degelijke, grote grillpan. Klaar? Start!

Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver)

Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver)
Deze vegetarische pasta met de meest authentieke mediterraanse vibes is een echte klassieker. Eenvoud is het sleutelwoord, met een hoofdrol voor de volle, romige smaak van aubergine. Jamie Oliver combineert de Siciliaanse saus met volkoren spaghetti, wat nog net iets meer smaak aan het geheel toevoegt.

Zalmgratin met spinazie

Zalmgratin met spinazie
Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.

Spaghetti Margherita (Colruyt)

Spaghetti Margherita (Colruyt)
Een pizza margherita hoef je niemand uit te leggen, de pure smaken van tomaat, kaas en basilicum zijn niet te versmaden. Daarom bedacht het receptenteam van Colruyt een variant op basis van spaghetti. Deze smeuïge en vegetarische pasta vormt een perfect avondmaal na een goedgevulde (werk)dag.