Recept - Gestoofde kip met dragon

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Gestoofde kip met dragon, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Gestoofde kip met dragon
Recept Afdrukken
Met kippenboutjes kan je alle kanten op. Vooral in stoofpotjes blinken ze uit, dankzij het botje blijft het vlees goed samen en is extra smaak gegarandeerd. In dit Bourgondisch recept worden ze gecombineerd met lekkere, eerder winterse, ingrediënten zoals aardpeer, boerenkool en champignons. Het romige sausje met dragon maakt dit gerecht tot het perfecte zondagsmaal.
Gestoofde kip met dragon
Recept Afdrukken
Met kippenboutjes kan je alle kanten op. Vooral in stoofpotjes blinken ze uit, dankzij het botje blijft het vlees goed samen en is extra smaak gegarandeerd. In dit Bourgondisch recept worden ze gecombineerd met lekkere, eerder winterse, ingrediënten zoals aardpeer, boerenkool en champignons. Het romige sausje met dragon maakt dit gerecht tot het perfecte zondagsmaal.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de kippenbouten op kamertemperatuur komen, kruid royaal met peper en zout.
  2. Verhit een ruime stoofpot. Smelt een klontje boter en schroei de kippenbouten rondom aan tot ze goudbruin zijn.
  3. Haal de kippenbouten uit de pot en houd even opzij. Voeg een beetje verse boter toe en fruit de gesnipperde ui met de geplette look op een lager vuur.
  4. Voeg de kwartjes champignon toe en blus met de cognac. Roer alle aanbaksels los en laat bijna droogkoken.
  5. Doe de stukjes aardpeer, aardappel, reepjes boerenkool en kippenbouten bij de stoofpot. Overgiet met de bouillon en room.
  6. Breng aan de kook en laat minstens een half uur afgedekt pruttelen op een zacht vuur.
  7. Controleer of de kippenbouten voldoende gegaard zijn. Werk af met peper, zout en voldoende gesnipperde dragon. Fris tot slot op met wat vers citroensap. Smakelijk!
Notities

Mag het wat feestelijk zijn? Laat dan de aardappelblokjes achterwege en serveer met kroketjes. Hou er dan wel rekening mee dat één derde tot een kwart minder bouillon en room volstaan.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*