Bulgur is een minder bekend product in West-Europa. Zonde, wat de fijne en toch ietwat grove graankorrels zijn heel populair rond de Middellandse Zee en in Klein-Azië (denk aan taboulé). De hoge voedingswaarde maakt het een interessant product voor wie gezond wil variëren. In dit vegetarische recept gaan we aan de slag met een pittig tomatensausje, veel kruiden, pesto en een smeuïg kaaskorstje. Simpel maar lekker!
Bulgur is een minder bekend product in West-Europa. Zonde, wat de fijne en toch ietwat grove graankorrels zijn heel populair rond de Middellandse Zee en in Klein-Azië (denk aan taboulé). De hoge voedingswaarde maakt het een interessant product voor wie gezond wil variëren. In dit vegetarische recept gaan we aan de slag met een pittig tomatensausje, veel kruiden, pesto en een smeuïg kaaskorstje. Simpel maar lekker!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 4 cm gember
- 1 rode chilipeper
- 200 gram kerstomaten
- 3 eetlepels tomatenconcentraat
- 2 eetlepels balsamico
- 1 koffielepel oregano gedroogd
- 1 liter groente- of pastabouillon
- 300 gram bulgur
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- 2 eetlepels groene pesto
- enkele sprietjes bieslook
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 2 eetlepels zonnebloempitjes
- enkele takjes basilicum
- 125 gram geraspte mozzarella
- Italiaanse kruidenmix
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de rode ui, de teentjes knoflook, het geschilde stukje gember en de chilipeper fijn. Stoof aan in en een ruime pan in een scheutje olijfolie.
- Halveer de kerstomaatjes en voeg toe. Laat zachtjes smelten, roer regelmatig.
- Roer het tomatenconcentraat door de kerstomaatjes en blus met een scheut balsamico. Laat even inkoken.
- Breng de tomatensaus verder op smaak met gedroogde oregano.
- Roer de ongekookte bulgur door de saus, overgiet dan met één liter bouillon. Laat zachtjes garen, tot de graankorrels het meeste van het vocht geabsorbeerd hebben en er een smeuïg sausje overblijft.
- Werk af met wat vers geraspte Parmezaanse kaas, wat gesnipperde basilicum, pijnboom- en pompoenpitjes, gesnipperde bieslook en wat groene pesto. Kruid naar smaak, indien nodig, af met peper en zout.
- Bestrooi met mozzarella en wat Italiaanse kruiden. Zet dan even onder de ovengrill tot er een mooi korstje op de bulgur ontstaan is. Bestrooi net voor het serveren met nog wat verse basilicum. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind