Gember? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Gember? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - gember

Sint-jakobsnoten op Vietnamese wijze

Sint-jakobsnoten op Vietnamese wijze
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Wie op zoek is naar een feestelijk hapje kan niet rond Sint-Jakobsvruchten. Ze zijn niet goedkoop, maar eenvoudig bereid en met talloze ingrediënten te combineren. De amuse in dit recept haalt inspiratie in het verre oosten: het sausje is gebasseerd op typisch Vietnamese technieken en smaakmakers.

Soep van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten (Sandra Bekkari)

Soep van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Op Sandra Bekkari kan je rekenen in je zoektocht naar lekkere, verrassend en gezonde receptjes. Dit smaakvolle soepje is zowel alledaags, als erg feestelijk wanneer je het serveert met sint-jakobsnoten. Extra bonus: ook de allerkleinsten zullen smullen van dit voedzame soepje met zoete aardappel en gember.

Tomatensoep met balletjes (Sofie Dumont)

Tomatensoep met balletjes (Sofie Dumont)
Tomatensoep is zo'n typisch gerecht dat het allerbeste smaakt wanneer oma ze heeft klaargemaakt. Wat het geheime ingrediënt is weet niemand, je kan hoogstens proberen in de buurt te komen. Misschien lukt het wel met dit authentieke recept van lady chef Sofie Dumont?

Spicy rijst met halloumi

Spicy rijst met halloumi
Simpel, snel en vegetarisch. Dit kruidige gerecht met rijst, bloemkool en halloumi is de ideale no-brainer op je weekmenu!

Mosselen op Thaise wijze

Mosselen op Thaise wijze
Hoewel 'mosselen natuur' met voorsprong de meest gekozen bereidingswijze is, zijn de smaakvolle weekdieren op talloze manieren klaar te maken. In dit originele recept wordt gewerkt met typische smaakmakers die je in Thaise gerechten zou verwachten, zoals koriander, chili en kokos. Het proberen waard!

Pasta met tonijn (Carluccio)

Pasta met tonijn (Carluccio)
Dit snelle recept noemde de Italiaanse chef zijn 'store cupboard favourit'; een recept dat je dat je met weinig en makkelijk te bewaren ingrediënten kan klaarmaken. Onderschat de eenvoud van dit recept niet, het resultaat is een opvallend smaakvolle pasta!

Oosterse runderreepjes

Oosterse runderreepjes
Deze spicy runderreepjes zijn een leuke troef om achter de hand te hebben. Snel klaar, weinig werk en makkelijk te combineren met allerlei gestoomde groentjes en rijst of noedels.

Babi pangang

Babi pangang
Babi pangang is een echte klassieker van Chinese afhaalrestaurants. Het is een oosters gerecht dat uit Maleisië of Indonesië afkomstig is en talloze varianten kent. De basis is echter eenvoudig: geroosterd varkensvlees in een pittige saus met typische smaakmakers. Ontdek in dit recept hoe je dit pittige gerecht eenvoudig zelf kan klaarmaken.

Rendang van Eieren

Rendang van Eieren
Nog op zoek naar een vegetarisch recept uit Azië voor de paasdagen? Dan heb je het hier gevonden. Dit is een rendang van eieren. Of zoals ze in Indonesie zeggen: rendang telor. De gele, romige kokossaus is gekleurd met geelwortel (koenjit). Een rendang mag best pittig zijn, maar het hoeft niet. Jij bepaalt hoe heet je eet.

Gele curry met scampi

Gele curry met scampi
Kant-en-klare curry's zijn een godsgeschenk om snel en efficiënt een oosterse wind door je gerechten te jagen. De rode variant is heel bekend, maar wist je dat er ook gele curry's te vinden zijn? Deze zijn iets minder uitgesproken van smaak. Zo zorg je in combinatie met een flinke hoeveelheid groentjes en scampi zonder enige moeite voor een heel smaakvol gerecht.

Thaise kip (slowcooker)

Thaise kip (slowcooker)
De veelzijdigheid van kip is eindeloos. Wil je graag wat meer variatie op tafel toveren is een exotischer gerecht erg geschikt. In dit recept voor slowcookers krijgt de kip alle tijd van de wereld om te garen met een aantal typische smaken uit Thailand. Het ingrediëntenlijstje is niet kort, maar het malse en sappige resultaat zal je verbazen!

Marokkaanse kipfilets

Marokkaanse kipfilets
Een kipfilet is op zich weinig speciaal, een beetje saai zelfs. Een verfijnde selectie kruiden kan dan een oplossing zijn. In dit recept zorgen exotische smaakmakers zoals koriander, kaneel, kurkuma voor een verrassende smaaksensatie.

Ovenschotel met kip, venkel en parelcouscous (Jeroen Meus)

Ovenschotel met kip, venkel en parelcouscous (Jeroen Meus)
Parelcouscous is een tof ingrediënt om wat meer variatie op tafel te toveren. De fijne structuur doet eerder denken aan pasta en het past bij een veelheid aan ingrediënten. Jeroen Meus kiest in dit rijke gerecht voor malse kip, verschillende groentjes, Noord-Afrikaanse accenten en een verfijnde kruidencoulis. Perfect voor een grotere groep. Om duimen en vingers af te likken!

Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry
Een curry is een lekkere en vooral snelle manier om een smaakvol vegetarisch (of zelfs veganistisch) gerecht te bereiden. Ideaal om je weekmenu van gezonde variatie te voorzien! Met bloemkool in de hoofdrol een minimum aan ingrediënten wordt deze kruidige curry zonder twijfel een favoriet.

Scampi met kokosrijst

Scampi met kokosrijst
Voor een snelle en smakelijke hap die zonder al te veel exotische ingrediënten toch verrassend oosters smaakt, is dit makkelijke recept perfect. Door kokosmelk aan de rijst toe te voegen zorg je voor een smeuïg resultaat dat perfect past bij scampi.