Gember? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Gember? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - gember

Noedels met rundderreepjes en peultjes

Noedels met rundderreepjes en peultjes
Het leuke aan wokken is de pure eenvoud van het proces. Zet al je ingrediënten klaar, het het vuur lekker hoog en in een handomdraai staat er een lekker, oosters gerecht op tafel. In dit recept wokken we gemarineerde runderreepjes en voegen we peultjes en noedels toe. Alledaagse cuisine met een Aziatische toets!

Gegratineerde bulgur met tomatensaus

Gegratineerde bulgur met tomatensaus
Bulgur is een minder bekend product in West-Europa. Zonde, wat de fijne en toch ietwat grove graankorrels zijn heel populair rond de Middellandse Zee en in Klein-Azië (denk aan taboulé). De hoge voedingswaarde maakt het een interessant product voor wie gezond wil variëren. In dit vegetarische recept gaan we aan de slag met een pittig tomatensausje, veel kruiden, pesto en een smeuïg kaaskorstje. Simpel maar lekker!

Gebakken rijst met kalfsreepjes en sojabonen

Gebakken rijst met kalfsreepjes en sojabonen
Snel, simpel, oosters en ontzettend lekker! Dat is exact wat dit vlotte recept met gemarineerde kalfsreepjes en sojabonen omschrijft.

Oosterse ramensoep

Oosterse ramensoep
Deze Aziatische maaltijdsoep met noedels (ramen) is een uitstekende keuze als je houdt van een oosters accent op je weekmenu. Met ingrediënten zoals citroengras, gember en chilipeper zorg je voor een snelle, makkelijke voor smaakexplosie waar je dolgraag naar zal teruggrijpen.

Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos (Sofie Dumont)

Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos (Sofie Dumont)
Dit visrecept van Sofie Dumont is snel klaar en barst van smaak. Inspiratie haalde ze in Aziatische keukens met ingrediënten zoals citroengras en kokos. Perfect om smaakvol te variëren zonder veel werk!

Gebakken rijst met kip en sojascheuten (Sofie Dumont)

Gebakken rijst met kip en sojascheuten (Sofie Dumont)
Wokken is altijd een succes: het gaat snel vooruit en levert zonder moeite heerlijke gerechten op. In dit makkelijke recept van Sofie Dumont wordt gebakken rijst met malse stukjes kip, gember en knapperige sojascheuten gecombineerd.

Skrei met sojawok

Skrei met sojawok
Skrei, beter bekend als love-fish, is een typische delicatesse rond Valentijn. Dan zijn deze jonge kabeljauwen immers helemaal op smaak. De delicate smaak laat zich uitstekend combineren met de oosterse toetsen die je in dit gerecht ontdekt.

Gerookte zalm met scampi en mierikswortel

Gerookte zalm met scampi en mierikswortel
Wie wil genieten van het beste uit de zee, zal verlekkerd zijn op dit betrekkelijk eenvoudige maar desalniettemin erg lekkere en feestelijke voorgerechtje met gerookte zalm en scampi. De pittige en uitgesproken smaak van mierikswortel zorgt in combinatie met een frisse vinaigrette van limoen voor een erg compleet pallet aan smaken.

Kip Teriyaki (Nigella Lawson)

Kip Teriyaki (Nigella Lawson)
Iets 'teriyaki' bereiden is ondertussen heel erg ingeburgerd geraakt. De techniek is relatief eenvoudig: versneden stukjes vlees die in een marinade op basis van sojasaus worden opgebakken. Ook Nigella Lawson is er dol op. In dit recept legt ze uit hoe zij, snel en vlot, kip teriyaki maakt.

Kikkererwten-tajine (slowcooker)

Kikkererwten-tajine (slowcooker)
Het interessante van een slowcooker is, zoals het woord zelf zegt, de tijd die genomen wordt om iets klaar te maken. Die uren geduld zorgen er immers voor dat alle smaken extra tot hun recht komen. Voor dit Noord-Afrikaans stoofpotje, dat je ook in een tajine zou kunnen klaarmaken, worden talloze groentjes gecombineerd met typische smaakmakers. Heerlijk als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.

Thaise viscurry

Thaise viscurry
Wie oosterse gerechten kan smaken, zal dit eenvoudige en kruidige gerecht weten te waarderen. Deze eenvoudige Thaise curry combineert alle klassieke ingrediënten tot een comfortabel gerecht met malse stukjes vis waardoor je je heel even aan de andere kant van de wereld waant. Lekker met noedels of rijst.

Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)

Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)
Voor dit recept liet Jeroen Meus zich inspireren door de Japanse keuken. Eenvoudige maar volle smaken zorgen voor een alledaagse hap die lekker varieert: gebakken runderreepjes op teriyaki-wijze met champignons en rijst. Snel en lekker koken!

Kip met bloemkool in sojasaus

Kip met bloemkool in sojasaus
De oosterse marinade op basis van soja laat zich met talloze ingrediënten combineren. Zelfs een klassieke bloemkool van bij ons kan er door schitteren. In combinatie met stukjes kip maak je er een originele wokmaaltijd voor elke dag voor. Lekker met rijst of noedels!

Marokkaans stoofpotje met kip (Nigella Lawson)

Marokkaans stoofpotje met kip (Nigella Lawson)
Zowel een slowcooker als de rijkelijke Marokkaanse keuken zullen na het klaarmaken van dit recept gaan geheimen meer hebben voor jou. Nigella combineert talloze ingrediënten die heel typisch in Marokko zijn, wat een verfijnd en authentiek gerecht oplevert. Door alles te bereiden in een slowcooker geeft ze alle smaken de kans om zich helemaal te ontwikkelen.

Curry van groene groenten met noedels (Jeroen Meus)

Curry van groene groenten met noedels (Jeroen Meus)
Wie houdt van gerechten met een exotische insteek, zal dol zijn op dit vegetarische recept van Jeroen Meus. Met een flinke portie groene groentjes, groene curry en Japanse noedels zorgt hij voor een alledaags gerecht dat toch weet te verrassen.