Recepten - gember
Thaise viscurry

Wie oosterse gerechten kan smaken, zal dit eenvoudige en kruidige gerecht weten te waarderen. Deze eenvoudige Thaise curry combineert alle klassieke ingrediënten tot een comfortabel gerecht met malse stukjes vis waardoor je je heel even aan de andere kant van de wereld waant. Lekker met noedels of rijst.
Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)

Voor dit recept liet Jeroen Meus zich inspireren door de Japanse keuken. Eenvoudige maar volle smaken zorgen voor een alledaagse hap die lekker varieert: gebakken runderreepjes op teriyaki-wijze met champignons en rijst. Snel en lekker koken!
Tags: alledaags, Aziatisch, Azië, champignons, chili, chilipeper, dagelijkse kost, gebakken rijst, gember, japan, Japans, Jeroen Meus, knoflook, lente-ui, mirin, Oosters, oosterse keuken, Orientaals, rijst, rund, runderreepjes, rundsvlees, sake, shiitake, soja, sojasaus, teriyaki, voor elke dag, wok, wokken
Kip met bloemkool in sojasaus

De oosterse marinade op basis van soja laat zich met talloze ingrediënten combineren. Zelfs een klassieke bloemkool van bij ons kan er door schitteren. In combinatie met stukjes kip maak je er een originele wokmaaltijd voor elke dag voor. Lekker met rijst of noedels!
Tags: Aziatisch, Azië, bloemkool, bloemkoolroosjes, chili, exotisch, gember, honing, kip, kippenblokjes, kippenfilet, kippenreepjes, knoflook, koriander, lente-ui, look, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, rijstazijn, roerbakken, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, snel klaar, sojasaus, tahini, wereldkeuken, wok, wokken
Marokkaans stoofpotje met kip (Nigella Lawson)

Zowel een slowcooker als de rijkelijke Marokkaanse keuken zullen na het klaarmaken van dit recept gaan geheimen meer hebben voor jou. Nigella combineert talloze ingrediënten die heel typisch in Marokko zijn, wat een verfijnd en authentiek gerecht oplevert. Door alles te bereiden in een slowcooker geeft ze alle smaken de kans om zich helemaal te ontwikkelen.
Tags: Afrikaans, arabisch, citroen, couscous, crockpot, exotisch, geconserveerde citroen, gember, kaneel, kaneelstok, kikkererwten, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippendijen, kippenfond, kippenvlees, komijn, koriander, kruidig, langzaam, Marokkaans, Marokko, Nigella Lawson, Noord-Afrikaans, olijven, rozijnen, saffraan, slowcooker, slowcooking, tajine, traag, traag garen, traag gegaard, veel smaken, wereldkeuken
Curry van groene groenten met noedels (Jeroen Meus)

Wie houdt van gerechten met een exotische insteek, zal dol zijn op dit vegetarische recept van Jeroen Meus. Met een flinke portie groene groentjes, groene curry en Japanse noedels zorgt hij voor een alledaags gerecht dat toch weet te verrassen.
Tags: asperges, Aziatisch, Azië, bonen, broccoli, courgette, curry, dagelijkse kost, erwten, exotisch, geen vlees, gember, gezond, groene curry, groene groenten, japan, Japans, Jeroen Meus, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, limoen, noedels, Oosters, Orientaals, pasta, Udon, veel groentes, vegetarisch, veggie, vissaus, vitaminen, voor elke dag, wok, wokken, wokpan
Zalm teriyaki met noedels

Dit recept is perfect om een snelle hap op tafel te toveren die heerlijke oosterse smaken bevat.
Tags: Aziatisch, Azië, broccoli, cashew, cashewnoten, chili, chilipeper, gember, honing, japan, Japans, noedels, Oosters, pinda, pindanoten, rap, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, snel, snel klaar, snelle hap, soja, sojasaus, suiker, teriyaki, vis, vlug, wok, wokken, woknoedels, zalm, zalmfilet, zalmhaas
Volkoren pasta met zalm, citroengras, koriander en pancetta (Sofie Dumont)

Voor een gezond gerecht dat talloze smaken bevat en smaakt als pure comfort food moet je dit recept van Sofie Dumont geprobeerd hebben. De zalmfilets laten zich prima combineren met knapperige stukjes pancetta en talloze oosterse smaken zoals citroengras, kokos en koriander. Een verrassend recept, in alle opzichten!
Tags: chili, citroengras, comfort food, courgette, fusion, gember, gezond, kippenbouillon, kokos, kokosroom, koriander, mager, Oosters, origineel, pancetta, pasta, smaakbom, smaakvol, sofie dumont, speciaal, spinazie, veel smaken, verrassend, volkoren pasta, wereldkeuken, zalm
Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt)

Zin in meer variatie op het weekmenu? Probeer dan eens een recept dat werkt met smaken uit de andere kant van de wereld. Colruyt kiest bijvoorbeeld voor een smakelijk gerecht met gelakte eend en gebakken mango met witloof. Verrassend lekker!
Tags: Aziatisch, Azië, bulgur, Colruyt, eend, exotisch, gelakte eend, gember, granaatappel, kippenbouillon, knoflook, limoen, mango, oestersaus, Oosters, Orientaals, origineel, sojasaus, variatie, variëren, verrassend, wereldkeuken, witloof
Thaise kipcurry

De verwesterde versie van kipcurry is eerder eenvoudig: gebraden kip, rijst en een currysausje. Hoewel lekker, doet het de originele smaken weinig eer aan. Dit Thais geïnspireerde recept propvol oosterse kruiden en smaakmakers zal je daarom aangenaam verrassen.
Tags: anijs, Aziatisch, boontjes, citroengras, curry, fris, gember, kaneel, kerrie, kip, kip-curry, kipcurry, kipfilet, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, kruidig, kurkuma, limoen, limoensap, look, met brood, met rijst, Oosters, Orientaals, paprika, pikant, pittig, prinsessenbonen, smaakbom, smaakvol, sperziebonen, steranijs, Thailand, Thais, veel smaken, vissaus, wereldkeuken, zoete aardappel
Oosters visstoofpotje

Visliefhebbers opgelet: dit heerlijke stoofpotje met vis en oosterse kruiden is niet te versmaden. Behalve een kruidige, volle smaak zal dit recept je verleiden met een flinke portie groentjes waardoor je er zonder zorgen lekker veel van kan smullen.
Tags: Aziatisch, basmati, basmatirijst, bonen, boontjes, broccoli, Chinees, courgette, gember, jasmijnrijst, kabeljauw, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, lente-ui, limoen, look, olie, Oosters, Orientaals, origineel, pittig, rijst, scampi, sesam, sesamolie, sperziebonen, stoofpot, stoofpotje, Thais, vis, visbouillon, visfond, visstoofpotje, witte wijn
Gemarineerde kip met aardappel en garnalen (Sergio Herman)

Sergio Herman is een succesvolle topchef van erg hoog niveau. Desondanks heeft ook hij enkele recepten die voor (hobby)koks perfect haalbaar zijn. Zo combineert hij gemarineerde kipreepjes met gebakken aardappelen, grijze garnalen en komkommer tot een verfijnd gerechtje. De verhoudingen mikken op een hapje/voorgerecht, maar verdubbel gerust de portie om er een hoofdgerecht van te maken.
Tags: aardappelen, amuse, azijn, chilisaus, chique, curry, currypoeder, eieren, garnalen, gebakken aardappelen, gemarineerd, gemarineerde kippenreepjes, gember, grijze garnalen, hapje, ketjap, kip, kipfilet, kippenreepjes, knoflook, komkommer, koriander, limoen, marineren, noordzeegarnalen, oosterse invloeden, pittig, rozemarijn, Sergio Herman, sesamolie, soja, sojasaus, tijm, ui, verfijnd, voorgerecht, wereldkeuken
Vogelnestjes van spek en scampi (Ottolenghi)

Rond Pasen zijn vogelnestjes traditiegetrouw erg populair. De originele gehaktbal met een smeuïg eitje in, is niet alleen bij ons een heerlijke hap. Zo worden ze in Groot-Brittannië 'Scotch Eggs' genoemd. Ook de beroemde tv-kok Yotam Ottolenghi is vertrouwd met het idee, maar geeft er graag zijn kenmerkende handtekening aan: hij maakt vogelnestjes met gehakt van spek en scampi. De pittige saus maakt deze verrassende variant helemaal af. Het proberen waard!
Tags: bieslook, chili, ei, eieren, esdoornsiroop, frituren, gefrituurd, gehakt, gember, kruidig, lente, lente-ui, origineel, Ottolenghi, panko, Pasen, scampi, Scotch eggs, seasmzaad, sesam, sesamzaadjes, smaakvol, soja, sojasaus, spek, uit het vuistje, veel smaak, verrassend, vogelnestjes, wereldkeuken
Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)

Ondertussen heeft halloumi, de Cypriotische kaas die je kan grillen, een plaatsje veroverd in heel wat huishoudens en restaurants. Het is een vlotte vleesvervanger die in een handomdraai gegrild is. Gordon Ramsay toont echter in dit verrassende recept dat je er heel wat meer mee kan. Door de halloumi te raspen en te mengen met courgette en andere fijne smaakmakers, maakt de Britse chef er heerlijke burgers van. De pittige chili-dressing maakt het vegetarische festijn compleet.
Tags: azijn, bbq, broodkruim, burger, chapelure, chili, courgette, dressing, ei, eieren, geen vlees, gember, Gordon Ramsay, grillkaas, groene kruiden, halloumi, halloumikaas, kruiden, kruidig, lente-ui, leuk, munt, origineel, salade, veel groentjes, vegetarisch, vegetarische burger, veggie, verrassend, witte wijnazijn, wortel, zonder vlees
Zalmfilets met mangosaus

Door toevoeging van een exotisch ingrediënt kan je een bekend verhaal, zoals een malse ovengebakken zalmfilet, naar een heel ander niveau tillen. Met dat idee voorop bereiden we in dit verrassend recept een mangosausje dat er heerlijk bij past. Lekker met gestoomde groentjes.
Tags: Aziatisch, chili, exotisch, exotisch fruit, gember, gestoomde groenten, gestoomde groentjes, gezond, kaneel, knoflook, kruidig, limoen, look, low carb, mager, mango, mangosaus, marinade, marineren, mirin, noedels, Oosters, oosters accent, oosterse toets, origineel, oven, ovengebakken, rijst, rijstazijn, sesam, sesamzaad, sesamzaadjes, smaakvol, soja, sojasaus, speciaal, verrassend, vis, zalm, zalmfilet
Citroenrijst met scampi en ei

Wie van een frisse rijstschotel met oosterse toetsen houdt, moet dit snelle recept geprobeerd hebben. Heerlijk met scampi en een roergebakken eitje!
Tags: altijd lekker, Aziatisch, chili, chilivlokken, citroen, citroengras, edamame, edamameboontjes, eenvoudig, ei, eieren, erwten, erwtjes, fris, gebakken rijst, gember, lente-ui, nasi, nasi goreng, Oosters, Orientaals, rijst, rijstgerecht, roerbakken, scampi, sesam, simpel, snel klaar, snelle hap, soja, sojasaus, vis, vlug, voor elke dag, weinig tijd