Recepten - smaakvol

Bloemkoolsalade met kikkererwten (Nigella Lawson)

Bloemkoolsalade met kikkererwten (Nigella Lawson)
De Briste tv-kokkin Nigella Lawson is beroemd vanwege haar extravagante gerechten die het midden houden tussen gezond en luxueus tafelen. Dit recept hoort vooral bij de eerste categorie: een rijke salade met bloemkool, kikkererwten en allerlei smaakmakers uit verschillende windstreken. Perfect als gezonde lunch of verrassend voorgerecht.

Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)

Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)
Het geheim van een klassieke bolognese (of ragu) is engelengeduld. Hoe langer de saus rustig kan pruttelen, hoe intenser de smaak. Dat weet de ervaren Italiaanse chef Gennaro Contaldo als geen ander. Net daarom gebruikt hij in dit recept een slow cooker, dat geeft deze hemelse maar bijzonder eenvoudige pastasaus alle tijd van de wereld om helemaal perfect te worden. Wil je helemaal scoren? Maak dan de saus een dag op voorhand klaar!

Capellini met scampi (Gordon Ramsay)

Capellini met scampi (Gordon Ramsay)
Capellini is een Italiaanse pastasoort die nog fijner dan spaghetti is. Deze erg fijne slierten, ook liefkozend bekend als 'engelenhaar', lenen zich tot heel elegante bereidingen. Dat weet ook Gordon Ramsay, de Britse chef die niet verlegen is om een straffe uitspraak. Gelukkig kan hij net zo straf koken, de uiterst smakelijke en frisse saus op basis van knoflook, witte wijn, kappertjes, kerstomaatjes en citroen uit dit recept is werkelijk fantastisch bij scampi en pasta.

Mediterraanse kalkoenstoverij (slowcooker)

Mediterraanse kalkoenstoverij (slowcooker)
Fans van veel smaak zullen dit recept absoluut kunnen appreciëren. De mediterraanse keuken bestaat immers niet echt, het is zo'n ruim gebied dat het een noemer is om veel verschillende stijlen te duiden (Frans, Italiaans, Spaans, Noord-Afrikaans, Arabisch,...). Die waaier aan smaken en invloeden komt heel uitgebreid aan bod in dit originele recept dat bovendien al het werk aan jouw slowcooker overlaat.

Pikante kipreepjes met kokosrijst

Pikante kipreepjes met kokosrijst
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.

Ierse ribeye met whiskeysaus

Ierse ribeye met whiskeysaus
Elk land heeft een nationaal gerecht of typisch product. Wat voor België stoofvlees en bier is, is voor Ierland ribeye en whiskey. Dit supermalse rundsvlees wordt tussen de ribben uit gesneden (vandaar, uiteraard, de naam), is mooi gemarmerd met vet en beroemd vanwege de karaktervolle smaak en sappige structuur. Met een simpel sausje op basis van whiskey en room zorg je voor een heus Iers festijn!

Groentetajine met kikkererwten (Sandra Bekkari)

Groentetajine met kikkererwten (Sandra Bekkari)
Ondertussen weten we allemaal dat vooral een gezonde portie groenten de enige echte manier is om gezonder te eten. Geen wonder dat heel wat chefs die inzetten op gezondheid, zoals Sandra Bekkari, graag vegetarische gerechten presenteren. Mag het voor jou zelfs een zuiders tintje hebben? Dan is deze zalige tajine perfect!

Spaanse kip (slowcooker)

Spaanse kip (slowcooker)
Het fantastische aan een slowcooker zit 'm niet alleen in het comfort. Geen andere bereidingswijze laat je ingrediënten zo goed tot leven komen. Verwacht je dan ook aan een overdosis smaken en geuren wanneer je deze kippenbouten op Spaanse wijze met typische smaakmakers zoals chorizo, paprika en olijven klaarmaakt.

Wintercouscous (Ottolenghi)

Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)
Voor een lekker Aziatisch gerecht hoef je heus niet naar een wokrestaurant of afhaalchinees. Heel wat typische gerechten - zoals Nasi Goreng - kan je perfect zelf maken. Jeroen Meus demonstreert in dit simpele en snelle recept hoe je deze klassieker zelf klaarmaakt met sappige varkensblokjes.

Witloofbootjes met kingkrab en granaatappel (Sandra Bekkari)

Witloofbootjes met kingkrab en granaatappel (Sandra Bekkari)
Wanneer je in volle voorbereidingsfase voor een feestelijk moment zit, kan het soms lelijk tegenvallen om lekkere dingen te vinden die origineel zijn en toch snel klaargemaakt kunnen worden. Vanuit die filosofie bedacht Sandra Bekkari dit leuke hapje. Snel klaar, gezond en een lust voor het oog.

Everzwijnragout met pompoen en spinazie (Colruyt)

Everzwijnragout met pompoen en spinazie (Colruyt)
Hoewel het weer frisser en natter wordt, zijn er ook pluspunten aan de herfst. Denk aan dekentjes, warme drankjes, stoofpotjes en wild. Vooral die laatste twee gaan uitstekend samen, weet Colruyt. In dit toffe en heel makkelijke recept komt het beste van de herfst samen tot een pot culinair geluk!

Stoofpotje van varkenswangen (Piet Huysentruyt)

Stoofpotje van varkenswangen (Piet Huysentruyt)
Tijdens de kille herfst- en zomermaanden is er niets smakelijker dan een stevig, karaktervol stoofpotje. Met malse varkenswangetjes zorg je zelfs voor een verrassend luxueus gerechtje, weet Piet Huysentruyt. Aangevuld met enkele typische wintergroenten, wordt dit stoofpotje eentje om duimen en vingers bij af te lekken waar je zelfs mee kan scoren tijdens de feestdagen.

Gemarineerde ribbetjes

Gemarineerde ribbetjes
Een echte klassieker op de barbecue: ribbetjes! Het geheim van lekkere ribbetjes zit vooral in de marinade, met dit eenvoudig recept kan je zelf aan de slag. Het is een prima basis waar je lekker op kan verder bouwen.

Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)

Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)
Liefhebbers van gerechten met een Italiaanse toets zullen genieten van dit toffe recept van Colruyt: een sappig kalfslapje gecombineerd met een kruidig tomatensausje en gegrilde krieltjes en courgette. Heel lekker en helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. Perfect voor de beginnende hobbykok!