Minestronesoep is een onverslijtbare klassieker uit de Italiaanse keuken waar je elke dag van het jaar van kan genieten. Het concept van de royale soep is dan ook heerlijk eenvoudig: allerlei groentjes in grove stukjes in een pittige en kruidige tomatensoep. Met dit basisrecept maak ook jij deze heerlijke (maaltijd)soep.
Minestronesoep is een onverslijtbare klassieker uit de Italiaanse keuken waar je elke dag van het jaar van kan genieten. Het concept van de royale soep is dan ook heerlijk eenvoudig: allerlei groentjes in grove stukjes in een pittige en kruidige tomatensoep. Met dit basisrecept maak ook jij deze heerlijke (maaltijd)soep.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode chilipeper optioneel
- 2 stengels preiwit
- 2 wortelen
- 2 stengels selder
- 2 aardappelen
- 1 courgette
- 200 gram diepvrieserwtjes
- 1 raap
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 scheutje rode wijn
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 liter groentebouillon
- oregano gedroogd
- enkele takjes basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui, knoflook en het chilipepertje fijn. Liever geen pittige soep? Laat het pepertje gerust achterwege.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpot. Fruit de ui, knoflook en chilipeper (desgewenst) op een zacht vuur.
- Versnijd ondertussen alle groentjes in kleine stukjes.
- Voeg alle versneden groentjes toe aan de pot en laat even meestoven.
- Roer de tomatenpuree door de soep. Laat even aanbakken. Blus met een scheut rode wijn en laat de alcohol uitkoken.
- Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe tot alles ruim onderstaat (vergeet niet dat het een soep is, voeg gerust meer bouillon toe).
- Roer de vermicelli samen met voldoende gedroogde oregano door de soep. Laat nog een kwartier zachtjes pruttelen.
- Werk de soep af met peper/zout naar smaak. Bestrooi net voor het serveren met flink wat vers gesnipperde basilicum. Smakelijk!
Recipe Notes
Dit basisrecept kan je vanzelfsprekend uitgebreid aanpassen naar wens. Je kan vrijwel elke denkbare groente gebruiken, kies er vooral zo veel of zo weinig als je zelf wil of lust. In supermarkten kan je ook vaak voorgesneden minestrone-mengelingen vinden (vers of diepvries). Wens je een lichter recept? Laat dan de pasta en eventueel zelfs de stukjes aardappel achterwege. Minestrone is een stevig voorgerecht of een ideale lunch, maar kan zeker ook als volwaardig diner ingezet worden. Voorzie in dat geval eventueel wat extra brood.
Share this Recipe
Speak Your Mind