Een vegetarische klassieker uit Italië van formaat: Melanzane alla parmigiana! Dit is een eenvoudige maar ontzettend smaakvolle ovenschotel met aubergine, kaas en tomatensaus. Behalve dat het een beetje werk vraagt, is er niks moeilijk aan dit gerecht dat je kan vergelijken met een klassieke lasagne maar dan zonder pasta of bechamelsaus en extra groentjes. Geen wonder dat ook Sandra Bekkari fan is!
Een vegetarische klassieker uit Italië van formaat: Melanzane alla parmigiana! Dit is een eenvoudige maar ontzettend smaakvolle ovenschotel met aubergine, kaas en tomatensaus. Behalve dat het een beetje werk vraagt, is er niks moeilijk aan dit gerecht dat je kan vergelijken met een klassieke lasagne maar dan zonder pasta of bechamelsaus en extra groentjes. Geen wonder dat ook Sandra Bekkari fan is!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 30minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 30minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 2 aubergines
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 70 gram tomatenpuree
- 1 koffielepel harissapasta
- 800 gram tomatenblokjes met basilicum (blik)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 400 gram plakjes mozzarella
- 80 gram Parmezaanse kaas
- enkele takjes oregano
- olijfolie
- balsamicoazijn
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de aubergines in de lengte in dunne plakjes. Bestrooi met (grof) zout en laat een kwartier rusten zodat het vocht uit de groente trekt.
- Snipper de ui en knoflook fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie.
- Voeg de tomatenpuree en harissa toe. Laat even uitkoken. Blus met de balsamico en overgiet dan met de tomatenblokjes. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat een kwartier pruttelen.
- Spoel de aubergines en dep weer droog. Verhit een grillpan en bak de plakjes goudbruin in een scheutje olijfolie.
- Neem een ovenschotel en bouw de Melanzane op: start met een laagje saus, schik daar een laag aubergine dakpansgewijs op. Verdeel daar enkele plakjes mozzarello op. Herhaal tot alles op is. Eindig met een laagje saus met daar de geraspte Parmezaanse kaas op.
- Bak de Melanzane 20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven (185°).
- Serveer met verse blaadjes oregano en, desgewenst, een frisse salade op basis van rucola. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind