kaas? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be kaas? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - kaas

Ovenschotel van broccolipuree, groene groenten en kalfsgehakt (Sandra Bekkari)

Ovenschotel van broccolipuree, groene groenten en kalfsgehakt (Sandra Bekkari)
Wie al eens een gerechtje van Sandra Bekkari heeft klaargemaakt, weet dat haar handelsmerk gezond koken zonder verlies van eetplezier is. Zelfs een stevige ovenschotel met gegratineerde kaas giet ze zonder problemen in een gezondere vorm. De smeuïge broccolipuree past heerlijk bij de groene groentjes en het kalfsgehakt. Een waar festijn voor jong en oud!

Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)

Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)
Spaghetti bolognese heeft natuurlijk geen introductie nodig, het is een wereldberoemd gerecht dat vaak een favoriete keuze is. Net daardoor bestaan er heel wat varianten waarop je deze klassieker uit Italië kan bereiden. Ook bekende chefs vertellen graag hoe zij het aanpakken. In dit recept onthult chef-kok en meester-patissier Roger Van Damme zijn geheimen!

Lasagne met spinazie en ricotta

Lasagne met spinazie en ricotta
Wie graag veggie kookt, moet deze typische lasagne geprobeerd hebben. Geen vlees of vis, noch tomaten in dit recept. Met flink wat spinazie, heerlijk smeuïge ricotta en pittige Parmezaanse kaas zorg je toch voor een rijk gerecht dat je gerust als comfort food mag beschouwen.

Gegratineerde hespenrolletjes (Sandra Bekkari)

Gegratineerde hespenrolletjes (Sandra Bekkari)
Het handelsmerk van Sandra Bekkari is lekkere gerechten in een gezond jasje steken. Zo pakt ze in dit recept onze overheerlijke klassieker aan: hespenrolletjes met kaassaus. De basis is vrijwel identiek, door de witte saus te vervangen door een bloemkoolsaus zorgt ze echter voor een zeker zo lekker maar veel gezonder resultaat. Absoluut het proberen waard!

Witloof in de oven (Piet Huysentruyt)

Witloof in de oven (Piet Huysentruyt)
Een echte classic tijdens de winter: witloof in de oven in een lekker rolletje hesp en overgoten met smeuïge kaassaus. In dit recept legt Piet Huysentruyt uit hoe hij dit typische gerecht van bij ons klaarmaakt.

Gevulde courgette met gehakt

Gevulde courgette met gehakt
Een groente uithollen en vullen met een lekkere bereiding is een ideale manier om op een verrassende manier extra groentjes op tafel te toveren. Een simpel voorbeeld dat altijd smaakt: courgettes gevuld met gehakt. Ontdek in dit recept een extra smaakvolle variant, met extra veel smaak en enkele Mexicaanse accentjes.

Frittata

Frittata
Frittata is een fantastisch gerecht uit Italië dat ideaal is om je koelkast op te ruimen. Behalve eieren past er immers werkelijk alles in. Bovendien wordt het ingezet als ontbijt, lunch, tussendoortje of diner. Het is dan ook een schoolvoorbeeld van authentieke Italiaanse armoedekost (Cucina povera). De term 'frittata' betekent 'gebakken', en dat dekt de lading prima: eender welke restjes die samen worden gebakken in geklutste eieren. Het resultaat lijkt dan ook op een dikke omelet of Franse quiche. Met dit basisrecept kan ook jij deze Italiaanse klassieker proberen.

Pastagratin met chipolata (Colruyt)

Pastagratin met chipolata (Colruyt)
Het buitengewone voordeel aan pasta is dat je er alle kanten mee uit kan. Doorgaans denken we aan zomerse gerechten, maar een hartverwarmende ovenschotel - heerlijk gegratineerd met kaas - is zeker zo goed. Dit toffe recept met stukjes chipolata en een heerlijk tomatensausje van Colruyt is pure comfort food!

Ovenschotel met kipfilet en Boursin

Ovenschotel met kipfilet en Boursin
Dit is een echte klassieker zonder officieel recept: een ovenschotel kip met boursin (kruidenkaas). Het basisidee is heel simpel, waardoor er heel wat recepten te vinden zijn. Met dit recept heb je alvast een uitstekende basis én je kan nog steeds naar hartenlust variëren door groentjes toe te voegen of weg te laten.

Pasta Carbonara (Sandra Bekkari)

Pasta Carbonara (Sandra Bekkari)
Een authentieke pasta Carbonara kan je bezwaarlijk omschrijven als gezond (eieren, kaas,...). Tegelijkertijd is het een fantastisch lekker gerecht, wat Sandra Bekkari aanzette om er een gezonde variant op te bedenken. Aan smaak geen gebrek, wel aan calorieën, in deze verrassend geslaagde variant!

Gratin met broccoli en worst (Colruyt)

Gratin met broccoli en worst (Colruyt)
Zin in heel gewone kost maar mag het tegelijkertijd ook een beetje anders zijn? Dan is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. In plaats van de Heilige Drievuldigheid (vlees - aardappelen - groente), werk je dit gerecht af door alles in een ovenschaal te combineren en bovenal te gratineren. Lekker origineel, origineel lekker!

Griekse pasta met halloumi

Griekse pasta met halloumi
Wie lekker wil (na)zomeren kan in de keuken aan de slag met zuiderse ingrediënten. Dit recept haalt inspiratie in Griekenland. Eén van de plaatselijke lekkernijen heet orzo: fijne, rijstvormige pasta. Gecombineerd met gegrilde halloumi en een mediterraans groentesausje dat smaken uit alle windstreken combineert, zorg je voor waanzinnig lekkere comfort food.

Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)

Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)
Dit is één van Jeroen Meus zijn lievelingsrecepten wanneer het snel en gemakkelijk moet zijn. Deze smaakvolle, vegetarische pasta is in een handomdraai klaar, ideaal wanneer het snel moet gaan (of je stiekem niet veel zin hebt om te kokkerellen).

Gezonde ovenschotel met kippengehakt

Gezonde ovenschotel met kippengehakt
Zo'n lekkere, gegratineerde en bovenal smeuïge ovenschotel is niet bepaald het soort gerecht waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar een gezonde maaltijd. Het is nochtans perfect mogelijk wanneer je met dit recept aan de slag gaat. Geen witte saus op basis van melk en boter, wel met bloemkool. Het resultaat is verrassend lekker en stukken beter voor je lijn.

Spinazie met tomaat en halloumi (Pascale Naessens)

Spinazie met tomaat en halloumi (Pascale Naessens)
Dit recept is één van Pascale Naessens haar favoriete creaties. Ze maakt het graag klaar wanneer er weinig tijd is. Laat je niet afschrikken door het korte ingrediëntenlijstje, dit snelle keto-gerecht is heel smaakvol en lekker gezond.