Als het écht feestelijk mag zijn, hoef je niet te besparen op de ingrediënten. Het is evenwel de kunst om het toch vrij eenvoudig te houden met luxueuze ingrediënten, zo blijven de pure smaken voldoende overeind. Het voorgerecht in dit recept is daar een prima voorbeeld van: gegratineerde oesters, op smaak gebracht met champagne, room en kaas. Heerlijk feesten!
Als het écht feestelijk mag zijn, hoef je niet te besparen op de ingrediënten. Het is evenwel de kunst om het toch vrij eenvoudig te houden met luxueuze ingrediënten, zo blijven de pure smaken voldoende overeind. Het voorgerecht in dit recept is daar een prima voorbeeld van: gegratineerde oesters, op smaak gebracht met champagne, room en kaas. Heerlijk feesten!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 12 oesters
- 1 sjalot
- 1 dl room
- 0,5 dl Champagne of een andere schuimwijn
- 1 eetlepel citroensap
- 1 handvol gemalen kaas
- enkele sprietjes bieslook
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Open de oesters voorzichtig en zorgvuldig met een oestermes. Lepel de oesters los en vang al het vocht op.
- Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Fruit in een klontje boter in een steelpannetje.
- Zeef het vocht van de oesters en voeg samen met de room en champagne aan het steelpannetje toe. Laat inkoken tot een dikke, smeuïge saus.
- Werk de saus af met peper, een beetje zout en voldoende citroensap om op te frissen.
- Lepel wat saus over elke oester. Bestrooi daarna met een klein beetje kaas (overdrijf niet, anders proef je enkel kaas).
- Zet de oesters in een voorverwarmde oven (200°). Laat vijf minuutjes grillen, zet eventueel op het einde de grill-functie even aan voor een mooier korstje.
- Bestrooi met wat gesnipperde bieslook en serveer meteen. Heerlijk met, hoe kan het ook anders, een glaasje champagne. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind