Brood? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Brood? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - brood

Avocadotoast met spiegelei (Sofie Dumont)

Avocadotoast met spiegelei (Sofie Dumont)
Soms moet je de lekkerste dingen niet ver zoeken. Een eenvoudige toast is zo eenvoudig en veelzijdig te beleggen dat je het haast zou vergeten om nu en dan op het menu te zetten. Sofie Dumont doet dat niet! In dit recept één van haar favorieten: toast met avocado en een spiegeleitje. Ontbijt, lunch of zelfs diner: hier kan je altijd van genieten.

Scampi met venkel en tuinkruiden

Scampi met venkel en tuinkruiden
Geen zin in altijd weer dezelfde charcuterie op je brood? Of zocht je een lekker, verfijnd voorgerechtje? Deze kruidige scampi's in een fijn sausje met venkel zijn exact wat je zocht!

Meloensalade met munt en prosciutto

Meloensalade met munt en prosciutto
Wanneer de temperaturen stijgen is het fijn om lichte, frisse en zomerse (bij)gerechtjes op tafel te toveren. Vers zomerfruit mag dan niet ontbreken. Zo is de combinatie van meloen en rauwe ham een klassieker van formaat. In dit gerecht breiden we die combo uit met tomaatjes en munt tot frisse lunch, salade, voorgerecht of bijgerecht.

Ovenschotel met worstjes, tomaat en bonen (Jamie Oliver)

Ovenschotel met worstjes, tomaat en bonen (Jamie Oliver)
Het zalige aan een ovenschotel is dat het meeste werk voor de oven is en je niet met verschillende bereidingen of een mooie presentatie hoeft bezig te zijn. Jamie Oliver is ook een liefhebber van rechttoe-rechtaan gerechten die toch barsten van smaak. Pure comfort food, zoals deze schotel met stukjes worst, focaccia, tomaten en bonen. Weinig werk of ingrediënten, veel smaak!

Zalmburgers met limoenmayo

Zalmburgers met limoenmayo
Hamburgers! Daar zijn heel wat mensen dol op. Behalve dat een lekkere, snelle snack is, kan je er ook alle kanten mee op. Ook met vis en meer bepaald zalm kan je aan de slag. Ontdek in dit recept hoe je heerlijke zalmburgers maakt met oosterse invloeden die lekker fris smaken dankzij de extra limoenmayonaise.

Tonijnboter met kappertjes (Jamie Oliver)

Tonijnboter met kappertjes (Jamie Oliver)
Supermakkelijk en supersnel een simpel hapje voorzien waar je een vrij grote groep eters mee kan plezieren? Jamie Oliver heeft de perfecte oplossing: boter, tonijn en kappertjes!

Tajine met vis

Tajine met vis
Een tajine is een ontzettend leuk ding om in de keuken te hebben. Het oogt niet alleen leuk, de speciale vorm draagt effectief bij tot een extra malse en smaakvolle manier van voedsel bereiden. Ontdek in dit recept een royaal basisrecept voor een smakelijke tajine met vis en groentjes.

Yoghurtdip met komkommer

Yoghurtdip met komkommer
Deze gezonde dipsaus heeft wat weg van tzatziki, de Griekse saus op basis van yoghurt, komkommer en knoflook, maar is sneller en eenvoudiger. Perfect om een groep gasten snel en efficiënt van een lekker maar gezond hapje te voorzien.

Smeersalade van beenham en koolrabi

Smeersalade van beenham en koolrabi
Zelf smeersalades maken is niet moeilijk en leuk om doen! Bovendien kan je de typische salades, die vaak veel mayonaise bevatten, heel wat gezonder maken. Ontdek bijvoorbeeld in dit snelle recept hoe je vleessalade verfijnder maakt met yoghurt en koolrabi.

Zalmfilets met zuiderse spinazieroom

Zalmfilets met zuiderse spinazieroom
Een smeuïge zalmfilet kan je met talloze dingen combineren, ook mediterraanse gerechten gaan er prima bij. Dit heerlijk eenvoudige gerecht presenteert de filets met een smeuïg roomsausje op basis van kerstomaten, spinazie en Parmezaanse kaas.

Italiaanse aperitiefkrans

Italiaanse aperitiefkrans
Ben je de typische potjes met chips, nootjes en blokjes kaas een beetje beu bij het aperitieven? Dan biedt deze Italiaanse krans met zonovergoten ingrediënten een uitweg. Met de meest verfijnde ingrediënten uit het mediterraanse schiereiland, verras je je gasten en laat je ze heerlijk smikkelen. Ook leuk als ontbijt of lichte lunch met knapperig brood.

Herfstsalade met pompoen en spek

Herfstsalade met pompoen en spek
De typische slaatjes van bij je slager of uit de supermarkt beu? Dan biedt deze knapperige herfstsalade een uitweg: met stukjes gerookt spek en pompoen maak je heerlijk smeersel. Prima bij een verse boterham of een knapperig stokbroodje.

Mexicaanse kippenburger

Mexicaanse kippenburger
Een fijne kippenhamburger leent zich perfect tot een Mexicaans geïnspireerd gerecht. Met guacamole, mango en cheddar ben je in no-time op een ander werelddeel en is het smullen geblazen!

Zeeuwse mosselen met venkel en room (Colruyt)

Zeeuwse mosselen met venkel en room (Colruyt)
Voor heel wat Belgen (en Nederlanders) staan mosselen synoniem voor zomers genieten. De kleine weekdieren hebben bovendien weinig nodig hebben om een heerlijk maal te garanderen. Wie toch eens wil variëren op het beproefde natuurrecept, moet dit recept van Colruyt geprobeerd hebben. Venkel past immers geweldig goed bij mosselen en het scheutje room maakt het helemaal af.

Carpaccio d’Anvers

Carpaccio d’Anvers
Een authentieke carpaccio is een verfijnd voorgerecht dat wereldberoemd is. Het bestaat uit dungesneden reepjes rundsvlees, met enkele verfijnde smaakmakers. Puur en lekker. In dit recept ontdekt je een meer plaatselijke variant, op basis van onze overheerlijke filet d'Anvers.