Recepten - verrassend

Courgettecannelloni (Donna Hay)

Courgettecannelloni (Donna Hay)
Al wie vreest dat vegetarisch koken saai en smaakloos is, moet dit recept van de Australische Donna Hay geprobeerd hebben. Haar pure recepten zijn wereldwijd populair en zijn altijd verrassend. Dit gerecht zit propvol groentjes, is heerlijk gezond en mag je gerust als comfort food van de bovenste plank beschouwen.

Zalm met romige parelcouscous

Zalm met romige parelcouscous
Met de verrassende structuur van parelcouscous kan je leuke bereidingen maken. In dit wereldse recept gaan we aan de slag met een waaier aan frisse groentjes en een licht roomsausje, perfect afgewerkt met een smeuïg stukje zalm uit de oven. Prima comfortfood waar je jezelf niet schuldig bij hoeft te voelen!

Bloemkoolsalade met kikkererwten (Nigella Lawson)

Bloemkoolsalade met kikkererwten (Nigella Lawson)
De Briste tv-kokkin Nigella Lawson is beroemd vanwege haar extravagante gerechten die het midden houden tussen gezond en luxueus tafelen. Dit recept hoort vooral bij de eerste categorie: een rijke salade met bloemkool, kikkererwten en allerlei smaakmakers uit verschillende windstreken. Perfect als gezonde lunch of verrassend voorgerecht.

Lamsbout met venkel

Lamsbout met venkel
Lamsvlees is een typische delicatesse tijdens de lentemaanden. Het malse en karaktervolle vlees heeft weinig nodig om echt te schitteren. Dit recept geeft een flinke lamsbout alle tijd van de wereld om te garen en wordt verrassend goed gecombineerd met venkel en patatjes. Perfect voor een feestelijk diner rond Pasen!

Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)

Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)
De kunst van een smakelijk gerecht dat invloeden uit alle windstreken combineert is, raar maar waar, eenvoud. Het is immers verleidelijk om een hele hoop dingen samen te gooien, terwijl het net een zorgvuldige balans is die voor een geslaagd recept zorgt. Dat heeft het kookteam van Colruyt ook goed begrepen: dit verrassende recept combineert fluwelen parelcouscous met een smeuïg roomsausje, oosterse kruiden en zilte coquilles. Feestelijk en toch eenvoudig! Dit gerecht zet je bij voorkeur in als een voorgerecht.

Pasta met spinazieballetjes (Antonio Carluccio)

Pasta met spinazieballetjes (Antonio Carluccio)
Dit fantastische recept van de Brits-Italiaanse topkok Antonio Carluccio bedacht hij voor zijn restaurants bij gebrek aan een vegetarische optie. Het gerecht, Pennoni Giardiniera genaamd, werd een instant klassieker. De spinazieballetjes zijn verrassend makkelijk te maken en ongelooflijk vol van smaak. De grote pasta's en zachte courgettesaus maken het feest compleet. Dit recept moet je geprobeerd hebben!

Thaise gehaktballetjes

Thaise gehaktballetjes
Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.

Visnuggets

Visnuggets
Wanneer je gasten over de vloer krijgt, zijn allerhande hapjes altijd leuk om je kookkunsten te tonen. Ook met vis kan je toffe dingen maken. Kippennuggets kent iedereen, maar heb je al eens visnuggets gemaakt? Dit eenvoudige recept helpt je op weg. Zalig met (verse!) tartaarsaus.

Witte bonen in tomatensaus (Jamie Oliver)

Witte bonen in tomatensaus (Jamie Oliver)
Voor heel simpele dingen lijkt een recept soms wat overbodig. Denk gerust aan deze hier: bonen in tomatensaus. Daarvoor warm je toch gewoon een blik op? Als het van Jamie Oliver afhangt niet! Met dit makkelijke recept geef je deze klassieker een Italiaanse boost waardoor je er, vergezeld van knapperig brood, een volwaardige lunch/maaltijd van kan maken. Lekker, simpel en efficiënt.

Steak Madeira met gebakken aardappelen en waterkers (Jeroen Meus)

Steak Madeira met gebakken aardappelen en waterkers (Jeroen Meus)
Fans van een lekker stuk biefstuk weten dat zo'n mals en smakelijk stuk vlees weinig liefde heeft om echt te schitteren. Een simpel sausje is ruimschoots voldoende, iets dat Jeroen Meus uiteraard ook weet. In dit recept presenteert onze dagelijkse kok een heel lekkere saus met Madeira. Zalig lekker met gebakken patatjes en frisse waterkers.

Butternutsoep met koriander en kokos (Sofie Dumont)

Butternutsoep met koriander en kokos (Sofie Dumont)
Voor heel veel mensen is de beschikbaarheid van pompoenen (vanaf de herfst tot het begin van de lente) een heus feest. Vooral pompoensoep is een echte topper. Naast de klassieke bereiding kan je ook de exotische toer opgaan, zoals Sofie Dumont doet in recept. Met heerlijke en krachtige smaken zoals knoflook, kurkuma, gember en chili zorgt ze voor een fluwelen soepje dat een echte smaakbom is. Absoluut het proberen waard!

Spaghetti Frutti di Mare

Spaghetti Frutti di Mare
Elke lekkerbek weet dat zeevruchten de ware sterren zijn van zilte gerechten. Hun rijke en gevarieerde smaak heeft weinig nodig om te schitteren. Dat weten ze als geen ander langs de kusten van de Middellandse Zee, waar dit gerecht haar inspiratie haalde. De truc van dit simpele maar verrassend lekkere en pittige recept? Spaanse chorizo! Benieuwd? Probeer dan vlug deze zalig lekkere Spaghetti Frutti di Mare met dit recept.

Pikante kipreepjes met kokosrijst

Pikante kipreepjes met kokosrijst
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.

Ovenschotel met butternut, rode biet en gekarameliseerde halloumi (Sandra Bekkari)

Ovenschotel met butternut, rode biet en gekarameliseerde halloumi (Sandra Bekkari)
Wie van kleurrijke gerechten houdt die én vegetarisch én gezond én origineel én heel smaakvol zijn, is bij Sandra Bekkari zonder twijfel aan het juiste adres. Deze smakelijke ovenschotel zit propvol lekkers. Perfect om een kille herfst- of winterdag te bestrijden met comfort food waar je je niet schuldig bij hoeft te voelen.

Pittige zalmtartaar met kokos

Pittige zalmtartaar met kokos
Als je op zoek bent naar een fris en verrassend hapje propvol smaak zou dit recept wel eens bingo kunnen zijn. De volle en vette smaak van een kwaliteitsvol stukje zalm past geweldig goed bij een pittig chilipepertje, romige kokosmelk, frisse munt en knapperige ijsbergsla. Lekker als voorgerecht of hapje.