Wok? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Wok? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - wok

Bami Goreng (Piet Huysentruyt)

Bami Goreng (Piet Huysentruyt)
Bami Goreng kennen we uit Chinese (afhaal)restaurants. Hoewel lekker, sluit dat niet zo goed aan bij het originele, Indonesische gerecht dat 'gebakken noedels' betekent. Er bestaan talloze varianten van dit rijke gerecht, in dit recept doet Piet Huysentruyt ook zijn duit in het zakje met kip, spek en talloze groentjes.

Curry van groene groenten met noedels (Jeroen Meus)

Curry van groene groenten met noedels (Jeroen Meus)
Wie houdt van gerechten met een exotische insteek, zal dol zijn op dit vegetarische recept van Jeroen Meus. Met een flinke portie groene groentjes, groene curry en Japanse noedels zorgt hij voor een alledaags gerecht dat toch weet te verrassen.

Zalm teriyaki met noedels

Zalm teriyaki met noedels
Dit recept is perfect om een snelle hap op tafel te toveren die heerlijke oosterse smaken bevat.

Scampi met paprika en roomsaus (Piet Huysentruyt)

Scampi met paprika en roomsaus (Piet Huysentruyt)
Door enkele lekkere ingrediënten in een wok te kieperen maak je in geen tijd een lekker en gezond maal klaar. Piet Huysentruyt kan dat beamen. In dit wokrecept met scampi en paprika van zijn hand, is de hoofdrol weggelegd voor een lekker roomsausje.

Oosterse varkenshaas met wokgroentjes

Oosterse varkenshaas met wokgroentjes
De zachte en verfijnde smaak van een varkenshaas laat zich vlot combineren met allerlei smaakmakers en ingrediënten. Dit recept voert je naar oosterse streken met een milde saus op basis van sojasaus. De knapperige wokgroentjes passen perfect bij het sappige vlees.

Chinese citroenkip

Chinese citroenkip
Helemaal dol op afhaalchinees maar ook zin om zelfs eens iets te proberen dat in de buurt komt van die typische smaken en texturen? Dan zit je helemaal goed met dit recept. De malse kipreepjes gaan heerlijk samen met de frisse smaak van citroen en typische Aziatische smaakmakers. Bonus: dit maak je in een handomdraai klaar, zeker als je kan wokken!

Gewokte kippenblokjes met paprika in kerriesaus (Colruyt)

Gewokte kippenblokjes met paprika in kerriesaus (Colruyt)
Snel klaar, altijd lekker en veel opties om flink wat ingrediënten te combineren? Wokken! In dit vlotte recept van Colruyt wordt er bovendien en lekker kerriesausje bij bereid, zo wordt het een alledaags festijn voor jong en oud.

Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)

Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)
Wokken is een topidee wanneer je weinig tijd hebt en toch een volledige maaltijd wil klaarmaken. Door alles snel op hoog vuur te roerbakken, blijft er veel smaak en structuur intact. Het is een bereidingswijze waar je werkelijk alle kanten mee op kan, al houdt Piet Huysentruyt het graag simpel in dit oosters getinte recept.

Oosterse runderreepjes

Oosterse runderreepjes
Deze spicy runderreepjes zijn een leuke troef om achter de hand te hebben. Snel klaar, weinig werk en makkelijk te combineren met allerlei gestoomde groentjes en rijst of noedels.

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)

Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)
Voor een lekker Aziatisch gerecht hoef je heus niet naar een wokrestaurant of afhaalchinees. Heel wat typische gerechten - zoals Nasi Goreng - kan je perfect zelf maken. Jeroen Meus demonstreert in dit simpele en snelle recept hoe je deze klassieker zelf klaarmaakt met sappige varkensblokjes.

Zalm Teriyaki

Zalm Teriyaki
De Japanse kooktechniek om vlees of vis dat gemarineerd is in sojasaus, Teriyaki, is ondertussen geen onbekend gegeven meer in Europa. Het allerfijnste aan deze eenvoudige methode is de hoeveelheid aan smaak die je op een minimum aan tijd kan garanderen. Ook zalm kan je perfect op deze manier bereiden met dit eenvoudige basisrecept.

Kip teriyaki

Kip teriyaki
Voor liefhebbers van Aziatische kookstijlen is 'teriyaki' waarschijnlijk niet nieuw. Deze Japanse kooktechniek, waarbij stukjes vlees of vis in een marinade van sojasaus worden gebakken, staat garant voor snelle, smakelijke en originele recepten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt is dit recept wat je zocht. Heerlijk en snel klaar!

Loempia met currysaus en wokgroentjes

Loempia met currysaus en wokgroentjes
Als oosterse specialiteit zijn loempia's heel bekend. Ze bestaan in talloze varianten en zijn niet zo vanzelfsprekend om zelf te maken. Gelukkig bestaan er voldoende kant-en-klare oplossingen waardoor jij kan focussen op een lekkere, zelfgemaakte currysaus en smakelijke wokgroentjes.

Pad Thai

Pad Thai
Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo'n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!

Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes

Oosterse rijst met gemarineerde runderreepjes
Tegenover Aziatische keukens lijken West-Europese gerechten vaak wat saai. Dat heeft veelal te maken met de overdaad aan exotische smaakmakers zoals soja, ketjap, citroengras, gember,... Heerlijke smaken die voor een unieke smaakervaring kunnen zorgen. Zin in zo'n oosters gerechtje propvol smaak? Zoek niet verder, deze rijstschotel met gemarineerde runderreepjes is al wat je zoekt!