Vis en puree is een klassieke maar gouden combinatie. Ook scampi past door de zachte structuur perfect bij een smeuïge aardappelpuree. Wie scampi zegt, zegt ook knoflook. Wederom een klassieker zonder weerga. Dat weet ook Piet Huysentruyt, vandaar dit makkelijke en traditionele gerecht: puree met knoflook, scampi en gefrituurde peterselie. Simpel maar smaakvol!
Vis en puree is een klassieke maar gouden combinatie. Ook scampi past door de zachte structuur perfect bij een smeuïge aardappelpuree. Wie scampi zegt, zegt ook knoflook. Wederom een klassieker zonder weerga. Dat weet ook Piet Huysentruyt, vandaar dit makkelijke en traditionele gerecht: puree met knoflook, scampi en gefrituurde peterselie. Simpel maar smaakvol!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 24 scampi
- 4 teentjes knoflook
- 800 gram loskokende aardappelen
- 1 plantje platte peterselie
- 2 eetlepels knoflook-kruidenmix
- olijfolie
- boter
- lookolie
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Pel de teentjes look en schil de aardappelen. Kook of stoom ze samen gaar.
- Frituur ondertussen de peterselie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Pureer de aardappelen en knoflook. Breng op smaak de helft van de knoflook-kruidenmix, een klont boter en een scheut olijfolie.
- Kruid de scampi met de andere helft van de knoflook-kruidenmix En bak ze aan in boter (of grill met wat olijfolie).
- Lepel de puree op verwarmde borden. Schik daar de scampi op, afgewerkt met de peterselie. Overgiet tot slot met nog wat lookolie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind