Klassiek? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Klassiek? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - klassiek

Tomatenrisotto met zeebaars (Colruyt)

Tomatenrisotto met zeebaars (Colruyt)
Simpel en altijd lekker? Risotto, natuurlijk! De Italiaanse klassieker met rijst is een echte allemansvriend die op allerlei manieren bereid kan worden. De koks van supermarktketen Colruyt kiezen in dit recept voor de op-en-top mediterrane smaken van basilicum en tomaat, in combinatie met reepjes chorizo en een mals stukje zeebaars.

Cocktail met kip Hawaï en rijst (Jeroen Meus)

Cocktail met kip Hawaï en rijst (Jeroen Meus)
Heb je restjes kip of ben je op zoek naar een lekker ouderwets voorgerechtje? Dan is deze cocktail met kip Hawaï en rijst van Jeroen Meus een uitstekende keuze.

Aardappel-knoflookpuree met scampi (Piet Huysentruyt)

Aardappel-knoflookpuree met scampi (Piet Huysentruyt)
Vis en puree is een klassieke maar gouden combinatie. Ook scampi past door de zachte structuur perfect bij een smeuïge aardappelpuree. Wie scampi zegt, zegt ook knoflook. Wederom een klassieker zonder weerga. Dat weet ook Piet Huysentruyt, vandaar dit makkelijke en traditionele gerecht: puree met knoflook, scampi en gefrituurde peterselie. Simpel maar smaakvol!

Gegrilde asperges met pesto à la flamande (Jeroen Meus)

Gegrilde asperges met pesto à la flamande (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is dol op asperges. Hij weet als geen ander dat deze verfijnde groente vooral heel puur benaderd moet worden. In dit recept houdt het dan ook heel klassiek en zorgt toch voor een originele twist: met een pesto op Vlaamse wijze!

Pasta putanesca met kabeljauw

Pasta putanesca met kabeljauw
Pasta putanesca is een beroemde klassieker uit Italië. De zilte, ietwat pikante saus op basis van knoflook, ansjovis en chili is zo eenvoudig en toch ontzettend smaakvol. In dit recept voegen we er als extra een mals stukje kabeljauw aan toe. Een eenvoudige maar lekkere en heel doeltreffende aanvulling.

Caponata (Jamie Oliver)

Caponata (Jamie Oliver)
Caponata kan je best omschrijven als de Italiaanse (en volgens sommigen zelfs Siciliaanse) versie van ratatouille. Een handvol typische mediterraanse groentes wordt gebakken of gegrild om zo een rustiek, vegetarisch gerecht te krijgen dat erg polyvalent is. Het is zowel warm als koud lekker, past bij brood, pasta of rijst, is een prima hapje, voorgerecht, lunch maar kan ook als diner,... Het moge duidelijk zijn: dit moet je geprobeerd hebben. Ook Jamie Oliver is dol op deze zuiderse klassieker, ontdek hieronder hoe hij het aanpakt!

Omelet met cheddar en groene asperges

Omelet met cheddar en groene asperges
Of je nu helemaal zonder inspiratie zit of een lekkere klassieker zoekt: een omelet is altijd weer een uitstekende keuze! Het vraagt weinig werk en biedt bovendien heel wat opties. In dit vegetarische recept kiezen we voor groene asperges, cheddar, zure room en kerstomaatjes. Klaar in een handomdraai en lekker tafelen zonder zorgen.

Tagliatelle al ragu bolognese (Piet Huysentruyt)

Tagliatelle al ragu bolognese (Piet Huysentruyt)
Wie pasta zegt, denkt hoogstwaarschijnlijk instant aan de befaamde bolognese-saus. Deze wereldwijd geliefde klassieker uit het Italiaanse Bologna dient - ondanks de talloze varianten - volgens de regels van de kunst bereid te worden. OokPiet Huysentruyt weet dat. Of hij het helemààl correct aanpakt in dit recept is iets voor de kenners om te beoordelen, wij kunnen enkel vaststellen dat het resultaat ontzettend lekker is!

Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen (Jeroen Meus)

Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen (Jeroen Meus)
Jeroen Meus veroverde Vlaanderen (letterlijk) met dagelijkse kost: lekkere, maar alledaagse gerechten die iedereen kan klaarmaken. Typische klassiekers van bij ons horen daar regelmatig bij. Zoals dit recept: rode kool, een malse kotelet en een eenvoudig gekookt patatje: genieten maar!

Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)

Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)
Wie het allerlekkerste stukje kip wil serveren, doet er goed aan om iets meer te investeren en voor een authentiek, kwaliteitsvol ras te kiezen. In België kom je dan automatisch uit bij de Mechelse koekoek, beroemd vanwege de volle smaak. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe hij deze kip het liefst klaarmaakt: met bier en champignons!

Varkenshaasje met jagerssaus (Wout Bru)

Varkenshaasje met jagerssaus (Wout Bru)
De beste gerechten zijn vaak de meest klassieke. Ze zijn immers beproefd, vertrouwd en geperfectioneerd doorheen de tijd. Zo is een simpele varkenshaas, indien juist gebakken, heerlijk in alle eenvoud. Vul aan met een jagerssausje, en je hebt een tijdloze klassieker die altijd past, weet topchef Wout Bru.

Everzwijnragout

Everzwijnragout
Een klassieker die je elk wildseizoen minstens één keer moet klaargemaakt hebben? Everzwijnragout! Door het karaktervolle vlees langzaam maar lang te pruttelen krijg je een botermals stoofpotje dat elke koude dag zo opwarmt. Ontdek hier ons favoriete recept om deze lekkernij te bereiden.

Balsamico-zalm met spinazie en kerstomaatjes (Gino d’Acampo)

Balsamico-zalm met spinazie en kerstomaatjes (Gino d’Acampo)
Zalm en spinazie is een klassieke combinatie die we allemaal kennen. Meestal wordt er ook iets van room of puree aan toegevoegd. Wil je echter eens iets anders dan is dit recept van de Italiaanse tv-kok Gino d'Acampo een absolute aanrader. Met balsamico, sesamzaadjes en kerstomaatjes maakt hij er een heerlijk lichte, mediterraanse versie van.

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat

Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat
Fan van tapas? Dan ken je albondigas: gehaktballetjes in een tomatensausje. Ontdek in dit recept een variant met kippengehakt en koriander op de Spaanse klassieker. Perfect als apero, winter of zomer!

Hertensteak archiduc

Hertensteak archiduc
Wanneer het feestelijk maar toch simpel en vooral lekker mag zijn, is het een prima idee om klassiekers lichtjes te pimpen. Neem nu een klassieke steak-archiduc. Deze klassieker met een romige champignonsaus wordt meteen heel wat feestelijker wanneer je de rundssteak vervangt door een hertensteak. Benieuwd? Lees het recept hieronder.