Bieslook? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Bieslook? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - bieslook

Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)

Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)
Stoemp is voor Jeroen Meus de ideale manier om heel wat voedzame groenten makkelijk binnen te lepelen. Ook perfect voor de allerkleinsten, met andere woorden. Dit alledaagse recept combineert een frisse selderstoemp met malse stukken zalm en een verfijnd sausje op basis van boter en lavas. Smullen!

Spaghetti met worst en venkelroomsaus

Spaghetti met worst en venkelroomsaus
Spaghetti is een heerlijke allemansvriend. De slange slierten doen het goed bij jong en oud omdat ze een toffe structuur hebben en met vrijwel alles kunnen gecombineerd worden. In dit recept voegen we er een romig sausje met venkel, stukjes champignon en knapperige stukjes worst aan toe. Onvervalste comfortfood!

Aardappelsalade met maatjes

Aardappelsalade met maatjes
Tijdens de zomermaanden kunnen we in België en Nederland genieten van een verfijnde lekkernij: maatjes (Hollandse nieuwe). Deze jonge, vette haringen hebben een uitzonderlijk lekkere smaak waar weinig extra bij hoort. Deze eenvoudige salade met aardappel doet het dan ook perfect als lunch of lichte maaltijd.

Spaghetti met gerookte zalm, mascarpone en zeekraal

Spaghetti met gerookte zalm, mascarpone en zeekraal
Deze snelle, zilte pasta zal flink wat culinaire harten veroveren. Het smeuïge sausje van mascarpone combineert fantastisch goed met de zoute smaken van zeekraal en gerookte zalm. Deze pasta zet je best in als voorgerecht, lunch of bescheiden hoofdgerecht.

Spaghetti met avocadosaus en spekjes

Spaghetti met avocadosaus en spekjes
In tegenstelling tot wat het woord doet vermoeden, heb je niet noodzakelijk room nodig om een romig sausje te maken! Dit recept bewijst dat lekkere, verse avocado's net zo goed kunnen gebruikt worden. Samen met erwtjes, edamame-boontjes en knapperige spekjes levert dit snelle pastagerecht een verfijnd resultaat op waar je regelmatig naar kan (en zal) teruggrijpen.

Skreifilet met pittige uienkorst

Skreifilet met pittige uienkorst
Skrei is extra smaakvolle kabeljauw die rond Valentijn in seizoen is. Daarom wordt het vaak als 'lovefish' verkocht. Fijn aan deze stevige, witte vissoort is dat ze heel smaakvol is en daardoor weinig nodig heeft. Dit recept toont je bijvoorbeeld hoe een eenvoudig uienkorstje met wat pit voor een verrassend simpel resultaat kan zorgen!

Skrei in papillot met courgette en spinazie

Skrei in papillot met courgette en spinazie
Rond Valentijn is Skrei, een jonge kabeljauw met extra veel smaak, net in seizoen. Perfect om verzorgde gerechten mee te maken waar je al wie je lief hebt mee kan verrassen. Voor wie angst heeft dit mals stukje vis te verknoeien; 'en papillote' is dan de perfecte kooktechniek. Alle ingrediënten worden netjes samen klaargestoomd in dit verfijnde, zelfs feestelijke recept met spinazie en courgette.

Couscous met halloumi

Couscous met halloumi
Couscous is een tof ingrediënt om wat meer afwisseling in je weekmenu te brengen. Zowel de smaak als textuur geven een originele toets aan talloze bereidingen. Wil je het echter eenvoudig houden, is dit recept perfect. Met enkele typische mediterrane ingrediënten, zoals halloumi en ras-el-hanout, stoom je een gezond, vegetarisch gerecht klaar dat op elk moment van de week past.

Sint-Jakobsschelpen met pompoen en krokant spek (Jeroen Meus)

Sint-Jakobsschelpen met pompoen en krokant spek (Jeroen Meus)
Dat je met Sint-Jakobsnootjes net iets feestelijk kookt, is geen geheim. Ze zijn bovendien zo fijn en puur van smaak, dat een al te uitgebreid recept niet nodig is. Jeroen Meus weet dat uiteraard ook, daarom leert hij je met dit fijne recept een feestelijk voorgerechtje klaar te maken met krokante stukjes spek en pompoen.

Herfstsalade met pompoen en spek

Herfstsalade met pompoen en spek
De typische slaatjes van bij je slager of uit de supermarkt beu? Dan biedt deze knapperige herfstsalade een uitweg: met stukjes gerookt spek en pompoen maak je heerlijk smeersel. Prima bij een verse boterham of een knapperig stokbroodje.

Romige spaghetti met kruidenkaas en zalm (Jeroen Meus)

Romige spaghetti met kruidenkaas en zalm (Jeroen Meus)
Jeroen Meus beschouwt zichzelf als een pastaliefhebber. En hij is vast niet de enige! Deze romige pasta met zalm en prei bedacht hij als ultieme snelle hap die elke dag van het jaar smaakt.

Gevulde eieren (Nigella Lawson)

Gevulde eieren (Nigella Lawson)
Ooit was dit eenvoudige hapje verplichte kost op allerlei feestelijkheden. Dat is misschien een beetje jammer, het blijft een lekker, feestelijk en makkelijk te bereiden recept. De Britse tv-kok Nigella Lawson vertelt je in dit recept wat haar aanpak is.

Speltwraps met ricotta en gerookte zalm (Sandra Bekkari)

Speltwraps met ricotta en gerookte zalm (Sandra Bekkari)
Wie graag een beetje origineler luncht, kan rekenen op dit gezonde recept van Sandra Bekkari. Wraps zijn immers snel klaargemaakt en je kan er alle kanten mee uit. Sandra leert je in dit recept hoe je eenvoudig zelf (spelt)wraps kan maken. Tot slot kiest ze voor een eenvoudige maar lekkere vulling met ricotta en gerookte zalm.

Coquilles met kruidenboter en Parmezaan

Coquilles met kruidenboter en Parmezaan
Dit eenvoudige recept is de absolute perfectie wanneer je een snel maar feestelijk hapje nodig hebt. De zuivere smaak van coquilles (of Sint-Jakobsvruchten) wordt perfect gecombineerd met een beetje kruidenboter en een snuifje Parmezaanse kaas. Terwijl de oven al het werk doet, heb jij tijd om je gasten te ontvangen. Heerlijk genieten!

Vogelnestjes van spek en scampi (Ottolenghi)

Vogelnestjes van spek en scampi (Ottolenghi)
Rond Pasen zijn vogelnestjes traditiegetrouw erg populair. De originele gehaktbal met een smeuïg eitje in, is niet alleen bij ons een heerlijke hap. Zo worden ze in Groot-Brittannië 'Scotch Eggs' genoemd. Ook de beroemde tv-kok Yotam Ottolenghi is vertrouwd met het idee, maar geeft er graag zijn kenmerkende handtekening aan: hij maakt vogelnestjes met gehakt van spek en scampi. De pittige saus maakt deze verrassende variant helemaal af. Het proberen waard!