Gebakken scampi met cashewnoten en broccolini (Pascale Naessens)? Het beste recept vind je hier! Gebakken scampi met cashewnoten en broccolini (Pascale Naessens)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gebakken scampi met cashewnoten en broccolini (Pascale Naessens)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gebakken scampi met cashewnoten en broccolini (Pascale Naessens)
Recept Afdrukken
Low-carb, ofte koolhydraatarm, eten is een verstandige manier om gezonder te eten. Je beperkt of vermijd koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, brood,...) waar we vaak te veel van binnen krijgen. Ik ruil focus je op groentjes, noten, zaden en vis of vlees. Pascale Naessens levert al jaren de beste recepten af om te bewijzen dat deze visie perfect smaakvol kan zijn en geen lege maag oplevert. Dit recept met scampi en broccolini heeft een oosterse vibe is simpel, snel en toch ontzettend smaakvol.
Gebakken scampi met cashewnoten en broccolini (Pascale Naessens)
Recept Afdrukken
Low-carb, ofte koolhydraatarm, eten is een verstandige manier om gezonder te eten. Je beperkt of vermijd koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, brood,...) waar we vaak te veel van binnen krijgen. Ik ruil focus je op groentjes, noten, zaden en vis of vlees. Pascale Naessens levert al jaren de beste recepten af om te bewijzen dat deze visie perfect smaakvol kan zijn en geen lege maag oplevert. Dit recept met scampi en broccolini heeft een oosterse vibe is simpel, snel en toch ontzettend smaakvol.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 15minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Versnijd de teentjes knoflook in dunne plakjes. Meng samen met de scampi, honing en het tomatenconcentraat. Laat een kwartiertje (of langer) rusten.
  2. Mag het smaakvoller en kruidiger? Voeg dan sesamolie, harissa en sojasaus toe zoals beschreven in de ingrediëntenlijst. Peper en zout is dan niet meer nodig.
  3. Stoom of kook de bimi beetgaar met een snuifje zout.
  4. Rooster ondertussen de cashewnoten in een ruime pan tot ze goudbruin zijn. Haal daarna uit de pan.
  5. Roerbak de gemarineerde scampi met een scheutje water kort maar krachtig in de pan tot de scampi mals en warm maar zeker niet taai is.
  6. Voeg de geroosterde cashews, gesnipperde lente-ui en beetgare bimi toe. Schud nog even op en kruid, indien nodig, verder bij met peper en zout. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*