Low-carb, ofte koolhydraatarm, eten is een verstandige manier om gezonder te eten. Je beperkt of vermijd koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, brood,...) waar we vaak te veel van binnen krijgen. Ik ruil focus je op groentjes, noten, zaden en vis of vlees. Pascale Naessens levert al jaren de beste recepten af om te bewijzen dat deze visie perfect smaakvol kan zijn en geen lege maag oplevert. Dit recept met scampi en broccolini heeft een oosterse vibe is simpel, snel en toch ontzettend smaakvol.
Low-carb, ofte koolhydraatarm, eten is een verstandige manier om gezonder te eten. Je beperkt of vermijd koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, brood,...) waar we vaak te veel van binnen krijgen. Ik ruil focus je op groentjes, noten, zaden en vis of vlees. Pascale Naessens levert al jaren de beste recepten af om te bewijzen dat deze visie perfect smaakvol kan zijn en geen lege maag oplevert. Dit recept met scampi en broccolini heeft een oosterse vibe is simpel, snel en toch ontzettend smaakvol.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 32 scampi gepeld
- 4 tenen knoflook
- 4 eetlepels tomatenconcentraat
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 eetlepel harissa optioneel
- 2 eetlepels sesamolie optioneel
- 1 eetlepel sojasaus optioneel
- 500 gram bimi
- 100 gram cashewnoten
- 12 lente-uien gesnipperd
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de teentjes knoflook in dunne plakjes. Meng samen met de scampi, honing en het tomatenconcentraat. Laat een kwartiertje (of langer) rusten.
- Mag het smaakvoller en kruidiger? Voeg dan sesamolie, harissa en sojasaus toe zoals beschreven in de ingrediëntenlijst. Peper en zout is dan niet meer nodig.
- Stoom of kook de bimi beetgaar met een snuifje zout.
- Rooster ondertussen de cashewnoten in een ruime pan tot ze goudbruin zijn. Haal daarna uit de pan.
- Roerbak de gemarineerde scampi met een scheutje water kort maar krachtig in de pan tot de scampi mals en warm maar zeker niet taai is.
- Voeg de geroosterde cashews, gesnipperde lente-ui en beetgare bimi toe. Schud nog even op en kruid, indien nodig, verder bij met peper en zout. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind