Recepten - vis
Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)
![Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi) Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Zalm-met-zaatar-en-tahini-Ottolenghi.jpg)
Vis combineren met tahini (een smeuïge pasta van sesamzaad) is volgens Yotam Ottolenghi een niet te versmaden combinatie. In deze versie combineert hij die typische, notige smaak met zalm, za'atar (een oosterse kruidenmengeling) en sumac (een oosters kruid met een frisse smaak). Het zijn geen voor de hand liggende ingrediënten, maar aangezien het kruid zijn blijven ze lekker lang goed. Bovendien zal je ze veel vaker willen gebruiken eenmaal je deze smaakbom hebt geproefd!
Tags: babyspinazie, citroen, citroensap, exotisch, knoflook, koriander, look, midden-oosten, Noord-Afrika, olijfolie, Oosters, Ottolenghi, spinazie, tahini, vis, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi, za'atar, zalm, zalmfilets
Pittige tomatenrisotto met vis
![Pittige tomatenrisotto met vis Pittige tomatenrisotto met vis](https://recepten.be/wp-content/uploads/Pittige-tomatenrisotto-met-vis.jpg)
Het plezier van een risotto is de vlotte, makkelijke bereiding die je naar hartelust kan variëren. Dit recept laat je een pittige risotto op tafel zetten met stukjes vis, venkel en gedroogde tomaatjes. Snel klaar en ontzettend lekker!
Tags: alle seizoenen, arborio, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, groentebouillon, halfgedroogde tomaatjes, italiaans, Italië, kabeljauw, mediterraan, one pan, peterselie, pikant, pittig, rijst, risotto, roerbakken, tomaat, tomaatjes, venkel, vis, visblokjes, witte vis, witte wijn, zalm, zee, zongedroogde tomaatjes
Pastasalade met mozzarella en tonijn
![Pastasalade met mozzarella en tonijn Pastasalade met mozzarella en tonijn](https://recepten.be/wp-content/uploads/Pastasalade-met-mozzarella-en-tonijn.jpg)
Deze pastasalade laat de zomer door je keuken waaien op een gezonde, smaakvolle manier. Volkoren penne, tonijn, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, olijven,... Alles om je een zonnig mediterraan gevoel te bezorgen zit in recept verwerkt. Perfect als lunch, lichte maaltijd of royaal bijgerecht.
Tags: basilicum, blik, buffelmozzarella, fris, gezond, kappertjes, licht, light, lunch, mager, mozzarella, olijveb, pasta, pastasalade, penne, peterselie, rode ui, salade, tomaat, tomaten, tonijn, vinaigrette, vis, volkoren pasta, volkoren penne, zomer, zomers, zon, zongedroogde tomaten, zonnig
Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)
![Wijting alla Milanese (Jeroen Meus) Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Wijting-alla-Milanese-Jeroen-Meus.jpg)
Een op en top Italiaanse bereidingswijze? Alla Milanese! Traditioneel gaat het over een kalfslapje of kalfsschnitzel, aangevuld met pasta in een rijke tomatensaus. Jeroen Meus geeft een originele twist door met vis aan te slag te gaan. Wijting lijkt op kabeljauw en heeft iets fijnere smaak. Dagelijkse maar originele kost!
Tags: alla Milanese, ansjovis, chili, dagelijkse kost, één, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, kabeljauw, kappertjes, knapperig, linguine, mediterraans, Milaan, panko, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rozemarijn, rucola, spaghetti, tijm, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, veel smaak, vis, visfumet, wijting, witte wijn, zuiders
Tajine met vis
![Tajine met vis Tajine met vis](https://recepten.be/wp-content/uploads/Tajine-met-vis.jpg)
Een tajine is een ontzettend leuk ding om in de keuken te hebben. Het oogt niet alleen leuk, de speciale vorm draagt effectief bij tot een extra malse en smaakvolle manier van voedsel bereiden. Ontdek in dit recept een royaal basisrecept voor een smakelijke tajine met vis en groentjes.
Tags: aardappelen, brood, citroen, courgette, couscous, gevarieerd, gezond, kabeljauw, knoflook, kruidig, Marokkaans, Marokko, Noord-Afrika, Noord-Afrikaans, olijfolie, olijven, paprika, pasta, peterselie, ras el hanout, scampi, smaakvol, tajine, ui, veel groentes, veel groentjes, vis, wereldkeuken, witte vis
Kabeljauw met spirelli en groene groentjes
![Kabeljauw met spirelli en groene groentjes Kabeljauw met spirelli en groene groentjes](https://recepten.be/wp-content/uploads/Kabeljauw-met-spirelli-en-groene-groentjes.jpg)
Wie houdt van een snelle en gezonde pasta met vis moet dit recept eenvoudige recept geprobeerd hebben. Een eenvoudig stukje kabeljauw met volkoren spirelli en groene groentjes (erwten, spinazie en selder) vormen samen een perfect, alledaagse gerecht waar je lekker en veel van kan smullen.
Tags: alledaags, babyspinazie, bieslook, comfort food, diepvrieserwtjes, erwtjes, gezond, gezonde pasta, groene groentes, groene groentjes, groene selder, italiaans, kabeljauw, kindvriendelijk, mascarpone, pasta, romig, selder, spinazie, spirelli, vis, volkoren pasta, voor elke dag, weinig ingrediënten, wereldkeuken, witte wijn, zee
Tonijnbrood (Ottolenghi)
![Tonijnbrood (Ottolenghi) Tonijnbrood (Ottolenghi)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Tonijnbrood-Ottolenghi.jpg)
Wie zin heeft in een origineel recept dat je bovendien op talloze manieren kan inzetten, moet dit enorm smaakvolle tonijnbrood van Yotam Ottolenghi geprobeerd hebben. In plaats van gehakt kiest hij voor ingeblikte tonijn, aangevuld met kerstomaatjes, ansjovis, Parmezaanse kaas en talloze smaakmakers. Opgelet: het resultaat is verslavend lekker!
Tags: ansjovis, basilicum, belegd broodje, broodje, chili, ei, eieren, gehaktbrood, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, komijn, kruidig, lunch, mayonaise, mediterraans, mosterd, origineel, Ottolenghi, paprika, parmezaanse kaas, pittabrood, smaakexplosie, speciaal, tomaat, tonijn, tonijn blik, tonijnbrood, tussen brood, verrassend, vis, wereldkeuken, werelds
Gepocheerde zalm met scampi en warme tartaar (Colruyt)
![Gepocheerde zalm met scampi en warme tartaar (Colruyt) Gepocheerde zalm met scampi en warme tartaar (Colruyt)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Gepocheerde-zalm-met-scampi-en-warme-tartaar-Colruyt.jpg)
Wie niet zo dol is op taaie of doorbakken zalm doet er goed aan om de vis te pocheren: slechts kort garen in water of een bouillon. Het receptenteam van Colruyt vult dat eenvoudige en altijd succesvolle idee aan met enkele gebakken scampi's en een warm tartaarsausje tot een alledaags en toch feestelijk gerecht.
Tags: aardappelen, alledaags, citroen, Colruyt, dragon, kappertjes, peterselie, scampi, tartaar, tartaarsaus, vis, vissaus, voor elke dag, warme saus, zalm, zalmfilet, zalmhaas, zee
Skrei met sojawok
![Skrei met sojawok Skrei met sojawok](https://recepten.be/wp-content/uploads/Skrei-met-sojawok.jpg)
Skrei, beter bekend als love-fish, is een typische delicatesse rond Valentijn. Dan zijn deze jonge kabeljauwen immers helemaal op smaak. De delicate smaak laat zich uitstekend combineren met de oosterse toetsen die je in dit gerecht ontdekt.
Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)
![Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver) Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Rokerige-chorizo-zalm-Jamie-Oliver.jpg)
Chorizo, een pittige Spaanse worst, is een godsgeschenk om allerlei ingrediënten op een verrassende manier klaar te maken. De olie drie vrijkomt wanneer je de worst even aanbakt is immers ontzettend smaakvol en geeft instant karakter aan eender welke bereiding. Zo kiest Jamie Oliver voor een heel eenvoudige, zuiderse bereiding die toch een uitgesproken smakenpalet oplevert. Zalm, chorizo, tomaatjes, olijven en basilicum. That's it! Bonus? Dit recept heeft iets romantisch!
Tags: basilicum, chorizo, gerookt, Jamie Oliver, kerstomaatjes, kerstomaten, mediterraans, middellandse zee, olijven, pittig, rokerig, romantisch, Spaans, Spanje, tomaten, valentijn, vis, worst, zalm, zalmfilet, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Pasta met zalm en spinazieroom
![Pasta met zalm en spinazieroom Pasta met zalm en spinazieroom](https://recepten.be/wp-content/uploads/Pasta-met-zalm-en-spinazieroom.jpg)
Snel, niet al te moeilijk en toch gezond koken? Het is een uitdaging waar we vaak mee worstelen. Bondige en eenvoudige receptjes kunnen dan een hemelse oplossing zijn. Vandaar: volkoren pasta met zalm, spinazie en kerstomaatjes in luchtig roomsausje. Klaar in een handomdraai en verdomd lekker!
Spaghetti vongole (Jamie Oliver)
![Spaghetti vongole (Jamie Oliver) Spaghetti vongole (Jamie Oliver)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Spaghetti-vongole-Jamie-Oliver.jpg)
Dit uiterst eenvoudige gerecht uit de Italiaanse keuken is een absolute klassieker geworden. Nochtans was het ooit een snelle, makkelijke hap voor Venetiaanse vissers. Vergis je echter niet: timing is cruciaal in dit authentieke en zilte gerecht. Jamie Oliver helpt je op weg!
Tags: alle seizoenen, chili, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kerstomaten, klassiek, klassieker, knoflook, pasta, peterselie, pikant, pittig, snel klaar, spaghetti, Venetië, venusschelpen, verfijnd, vis, vongole, voor elke dag, weinig ingrediënten, witte wijn, zee, zeevruchten, zilt, zomer, zomers, zonnig
Gerookte zalm met chili en limoen
![Gerookte zalm met chili en limoen Gerookte zalm met chili en limoen](https://recepten.be/wp-content/uploads/Gerookte-zalm-met-chili-en-limoen.jpg)
Gerookte zalm kan je ondanks de eenvoud van het product gerust als een delicatesse beschouwen. Vooral als voorgerecht is het een dankbaar ingrediënt. Ben je op zoek naar een origineel hapje dat toch de smaak van zalm centraal houdt? Zoek niet verder; aangevuld met avocado, komkommer en een simpele maar pittige dressing is dit het recept dat je zocht.
Royale vispannetjes met wittewijnsaus
![Royale vispannetjes met wittewijnsaus Royale vispannetjes met wittewijnsaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Royale-vispannetjes-met-wittewijnsaus.jpg)
Op feestelijke momenten is het nooit verkeerd om terug te grijpen naar beproefde klassiekers. Een vispannetje is bijvoorbeeld relatief eenvoudig maar kon toch erg luxueus zijn. Ontdek in dit recept een erg verfijnde bereidingsmethode van individuele potjes met de lekkerste stukjes vis en een elegant sausje op basis van witte wijn.
Tags: België, Belgisch, bezoek, butternut, chique, coquilles, Emmentaler, feest, feestelijk, garnalen, gegratineerd, gemalen kaas, gratin, gratineren, Gruyère, individuele porties, kabeljauw, kappertjes, kerst, kerstmis, kroketten, luxe, luxueus, nieuwjaar, noordzee, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, peterselie, prei, preiwit, puree, rivierkreeftjes, room, roomsaus, scampi, schelvis, Sint-Jacobsvrucht, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, steranijs, vis, visbouillon, visfond, visfumet, vispannetjes, wijting, witte vis, witte wijn, witte wijnsaus, zalm, zee, zeevruchten
Gerookte zalm met scampi en mierikswortel
![Gerookte zalm met scampi en mierikswortel Gerookte zalm met scampi en mierikswortel](https://recepten.be/wp-content/uploads/Gerookte-zalm-met-scampi-en-mierikswortel.jpg)
Wie wil genieten van het beste uit de zee, zal verlekkerd zijn op dit betrekkelijk eenvoudige maar desalniettemin erg lekkere en feestelijke voorgerechtje met gerookte zalm en scampi. De pittige en uitgesproken smaak van mierikswortel zorgt in combinatie met een frisse vinaigrette van limoen voor een erg compleet pallet aan smaken.
Tags: alle seizoenen, amuse, aperitief, apero, bezoek, culinair, feest, feestelijk, fris, gasten, gember, gerookte zalm, gezellig tafelen, gezond, hapje, honing, kerst, kerstmis, limoen, mager, mierikswortel, nieuwjaar, olijfolie, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, room, salade, scampi, sla, starter, tapa, tapas, verfijnd, verzorgd, vis, voorgerecht, zalm, zee, zeevruchten