Vis? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Vis? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - vis

Gegratineerde oesters met champagne

Gegratineerde oesters met champagne
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Als het écht feestelijk mag zijn, hoef je niet te besparen op de ingrediënten. Het is evenwel de kunst om het toch vrij eenvoudig te houden met luxueuze ingrediënten, zo blijven de pure smaken voldoende overeind. Het voorgerecht in dit recept is daar een prima voorbeeld van: gegratineerde oesters, op smaak gebracht met champagne, room en kaas. Heerlijk feesten!

Vispannetje met sint-jakobsvruchten (Sofie Dumont)

Vispannetje met sint-jakobsvruchten (Sofie Dumont)
Op feestelijke momenten kan je origineel én gezond uitpakken met allerlei soorten vis. Ingewikkeld hoef je het dan niet noodzakelijk te maken, een klassiek vispannetje waar de stukken vis in een smeuïg sausje met kaas worden gegratineerd is een 'gouwe ouwe'! In dit klassieke recept van Sofie Dumont wordt ook de puree aan de schotel toegevoegd, waardoor je een grote, heerlijke kom feest-eten volledig op voorhand kan klaarmaken.

Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)

Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)
Rode poon is een smakelijke, kleine vissoorten die je heel breed kan inzetten. Jeroen Meus kiest in dit recept voor veel groentjes en volle smaken zoals koolrabi, broccoli, rucola, amandel, dragon, saffraan,... die uitstekend gecombineerd worden met een beetje zure room. Heerlijk in combinatie met orzo, Italiaanse pasta die lijkt op rijst.

Linguine met scampi en bloemkoolsaus

Linguine met scampi en bloemkoolsaus
Een smeuïg gerecht op basis van witte saus is meestal niet erg gezond. Daar bestaat gelukkig een eenvoudige oplossing voor: bloemkoolsaus! Zo krik je het aantal groentjes op je weekmenu zonder moeite flink op. In dit recept wordt de saus gecombineerd met linguine, frisse erwtjes en scampi. Lekkere, alledaagse en bovenal gezonde kost.

Ovengebakken fish ’n chips

Ovengebakken fish ’n chips
Fish 'n Chips is een echt begrip op de Britse eilanden. Deze snelle (en ietwat vettige) snack kan je vergelijken met onze typische frietjes en bijhorende vleessnacks. Erg lekker, maar helaas niet erg gezond. Daar heeft dit verrassend eenvoudige recept een geweldig antwoord op. Door al het werk aan de oven over te laten wordt het een voedzaam en gezond gerecht dat ideaal is op een drukke werkdag.

Gebakken zalm in gekruide kokosmelk (Pascale Naessens)

Gebakken zalm in gekruide kokosmelk (Pascale Naessens)
De veelzijdigheid van een kwaliteitsvol stukje zalm kent geen grenzen. Deze volle en uitgesproken smaak van deze populaire vis past bijvoorbeeld ook goed bij gerechten met oosterse invloeden. Zo kiest Pascale Naessens in dit gezonde én snelle recept voor een smeuïge bereiding met kokos, spinazie en zongedroogde tomaten.

Zeebaars met Siciliaanse saus

Zeebaars met Siciliaanse saus
Wie graag vis klaarmaakt, weet dat zeebaars een erg dankbare soort is om te gebruiken. Deze populaire vis heeft een volle smaak die heel goed combineert met talloze ingrediënten en keukens. Geen wonder dat het vaak in restaurants op het menu staat. In dit verfijnde recept wordt de vis geflankeerd door een typische Siciliaanse saus met kerstomaatjes.

Kortgebakken zalm met tomaten (Pascale Naessens)

Kortgebakken zalm met tomaten (Pascale Naessens)
In dit zuivere recept kies Pascale Naessens voor een uiterst eenvoudige aanpak. Met een handvol ingrediënten creëert ze een snelle maar pure maaltijd waar je zeker van mag zijn dat het gezonde kost is.

Waterzooi van pladijs met venkel (Colruyt)

Waterzooi van pladijs met venkel (Colruyt)
Een ietwat vergeten klassieker uit onze streken is waterzooi. Het idee is simpel en lekker veelzijdig: een ingedikte soep waar alle denkbare ingrediënten aan toegevoegd kunnen worden. De ultieme klassieker uit Gent wordt met kip bereid, maar je kan dus evengoed met vis aan de slag. Precies wat het kookteam van Colruyt in dit voedzame gerecht doet.

Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei (Jeroen Meus)

Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is in Vlaanderen beroemd geworden met recepten die je écht als dagelijkse kost kan omschrijven. Geen ellenlange lijst ingrediënten of ingewikkelde bereidingen, gewone kost die toch verrassend en bovenal lekker is. Liefhebbers van een stukje vis zullen dan ook genieten van dit snelle recept met prei, geplette patatjes en friszure accenten.

Gebakken schelvis met boterboontjes (Colruyt)

Gebakken schelvis met boterboontjes (Colruyt)
Voor een lekker doordeweeks gerecht en je bij het receptenteam van Colruyt altijd aan het juiste adres. Niks leuker dan een eenvoudig recept met niet al te veel ingrediënten dat toch verrast en gewoon lekker is. Naast een mals stukje vis met een fris-zure puree scoort dit recept met de leuke combinatie van boterboontjes en asperges.

Gebakken zalm en pasta met broccoli en artisjok (Colruyt)

Gebakken zalm en pasta met broccoli en artisjok (Colruyt)
Met een mals stukje zalmfilet kan je in de keuken alle kanten op. In dit recept kiest het kookteam van Colruyt voor een zonnige bereiding met kerstomaatjes, broccoli, gemarineerde artisjok, mozzarella en pasta. Een heerlijk licht gerecht dat snel klaar is en het uitstekend doet op een warme zomerdag.

Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)

Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)
Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,...) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!

Pasta met tonijn (Carluccio)

Pasta met tonijn (Carluccio)
Dit snelle recept noemde de Italiaanse chef zijn 'store cupboard favourit'; een recept dat je dat je met weinig en makkelijk te bewaren ingrediënten kan klaarmaken. Onderschat de eenvoud van dit recept niet, het resultaat is een opvallend smaakvolle pasta!

Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)

Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)
Gezond, zomers en snel klaar? Dit mediterraanse recept met weinig ingrediënten van Colruyt vinkt al die vakjes feilloos af. De geroosterde paprika's zorgen voor een volle smaak die uitstekend past bij pasta, rucola en zwarte olijfjes. Samen met de gebakken scampi maak je een fris gerecht dat zowel warm als koud lekker is.