Recepten - weinig werk
Geroosterde bloemkool met burrata

Bloemkool is in de lage landen een populaire groente. We kiezen er echter net iets te vaak voor om deze smaakvolle groente te koken. Andere bereidingswijzen leveren een heel andere smaak op. Roosteren, bijvoorbeeld. Het geeft de bloemkool een meer notige en hartige smaak. In combinatie met kikkererwten, kappertjes en mediterrane specerijen levert dat een snelle maar hartverwarmende vegetarische ovenschotel op. Een lichtjes gesmolten bol burrata maakt het festijn compleet (maar laat die gerust achterwege indien je liever vegan eet).
Tags: beginner, bloemkool, bloemkoolroosjes, burrata, comfort food, gesmolten kaas, Italië, kappertjes, kikkererwten, makkelijk, Marokko, mediterraans, met brood, met pasta, middellandse zee, mozzarella, Noord-Afrika, olijfolie, oven, ovengebakken, ovenschotel, peterselie, ras el hanout, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, weinig werk
Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus

Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.
Tags: balsamico, basilicum, België, Belgisch, chili, chilipeper, garnalen, grijze garnalen, italiaans, Italië, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, linguine, luxe, noordzee, olijfolie, oregano, pasta, peterselie, romantisch, scampi, snel klaar, valentijn, voor elke dag, weinig werk, witte wijn, zee
Vegetarische chili met bonen (slowcooker)

De vegetarische variant van chili con carne, chili SIN carne, is heus geen minderwaardige versie van deze klassieker uit Mexico. Je kan het gebrek aan vlees perfect opvangen met allerlei ingrediënten. Bonen, bijvoorbeeld! Ze zijn goedkoop, voedzaam en geven het gerecht een unieke toets. Door het klaar te maken in een slowcooker heb je er bovendien weinig werk aan en komen alle smaken helemaal tot hun recht.
Tags: bonen, cayenne, cheddar, chili, chili sin carne, crockpot, geen vlees, kaas, kidneybonen, komijn, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexico, op voorhand, oregano, paprika, pintobonen, pittig, rode bonen, salsa, slowcooker, tomatensaus, traag garen, traag gegaard, veel groentjes, vegetarisch, veggie, voldoende tijd, weinig moeite, weinig werk, zuiders, zure room, zwarte bonen
Spaghetti met gerookte zalm, mascarpone en zeekraal

Deze snelle, zilte pasta zal flink wat culinaire harten veroveren. Het smeuïge sausje van mascarpone combineert fantastisch goed met de zoute smaken van zeekraal en gerookte zalm. Deze pasta zet je best in als voorgerecht, lunch of bescheiden hoofdgerecht.
Tags: bieslook, eenvoudig, gerookte zalm, mascarpone, pasta, romig, roomsaus, roomsausje, snel klaar, snelle hap, spaghetti, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten, weinig werk, zalm, zee, zeekraal, zilt, zout
Spaghetti met avocadosaus en spekjes

In tegenstelling tot wat het woord doet vermoeden, heb je niet noodzakelijk room nodig om een romig sausje te maken! Dit recept bewijst dat lekkere, verse avocado's net zo goed kunnen gebruikt worden. Samen met erwtjes, edamame-boontjes en knapperige spekjes levert dit snelle pastagerecht een verfijnd resultaat op waar je regelmatig naar kan (en zal) teruggrijpen.
Tags: avocado, basilicum, bieslook, blender, bonen, citroen, edamame, edamameboontjes, erwten, erwtjes, gemixt, gerookt spek, groene bonen, groene kruiden, groene saus, groentesaus, kruiden, linguine, mixer, pasta, peterselie, romig, smeuïg, snel klaar, spaghetti, spek, spekjes, spekreepjes, tuinbonen, weinig werk
Boerenkool met koolrabi en chorizo (Pascale Naessens)

Dit recept is een fraai voorbeeld van de typische kookstijl van Pascale Naessens: een minimum aan ingrediënten, een maximum aan smaak! Tegelijkertijd is het een uitzondering, wat worst zal ze niet snel gebruiken in haar recepten omdat ze doorgaans te weinig gezonde bestanddelen bevatten. Voor chorizo, die typische pittige worst uit Spanje, maakt ze echter graag een uitzondering.
Tags: avondmaal, boerenkoel, chorizo, dagdagelijks, dieet, diëten, éénpansgerecht, geen koolhydraten, geen moeite, gezond, koolrabi, low carb, lunch, mager, Pascale Naessens, pikant, pittig, puur, Spaans, Spanje, spicy, superfood, Varken, vermageren, weinig werk, worst, zuiver, zuivere smaken
Avocadobootjes met grijze garnalen

Grijze garnalen en avocado vormen een gouden combinatie. Beide hebben een eerder delicate smaak die niet al te veel extra's nodig heeft om te schitteren. Met een paar extra smaakmakers maak je er feestelijke hapjes van die erg leuk presenteren in de schil van de avocado's. Niet moeilijk, lekker gezond én een beetje feestelijk.
Tags: amuse, apero, avocado, bezoek, dille, feest, feestelijk, fris, garnalen, gezond, grijze garnalen, guacamole, hapje, knoflook, koriander, limoen, low carb, mager, makkelijk, mayonaise, origineel, peterselie, schaaldieren, snel klaar, tapa, tapas, tussendoor, verfrissend, vis, voorgerecht, weinig werk
Mini-blauwebessentaartjes

Het beste aan een dessert of zoetigheid tussendoor: niet gek veel werk. Dat is precies wat je in dit leuke recept kan vinden: uiterst makkelijke, maar smaakvolle en originele minitaartjes met een sappige vulling van blauwe bessen. Let wel op: je hebt een cupcake- of muffinbakvorm nodig voor dit makkelijke recept.
Tags: blauwe bessen, bosbessen, brunch, dessert, dessertje, dessertjes, ei, eieren, gebak, kind, kinderen, kindvriendelijk, koffie, kruimeldeeg, ontbijt, oven, snack, snel klaar, suiker, taart, taartdeeg, thee, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, veggie, verrassend, weinig werk, zoet
Scampi met geroosterde artisjok

De populariteit van scampi is eenvoudig te verklaren: een verfijnde, karakteristieke smaak die zich buitengewoon goed laat combineren met talloze ingrediënten. Eenvoud siert echter, denk maar aan die heerlijke klassiekers zoals scampi met look of diabolique. Dit eenvoudige recept (dat je best inzet als voorgerecht) kiest voor geroosterde artisjok: een ware delicatesse!
Geroosterde krieltjes met spinazie en spek

Wanneer je lekker maar efficiënt wil koken voor het gezin, is 'eenvoud siert' het beste motto. Een minimum aan ingrediënten heeft enkel voordelen in dat geval: het is goedkoper, levert minder werk op en ingrediënt kan schitteren. Deze kinderlijk eenvoudige - maar bijzonder lekkere - ovenschotel met spek en spinazie is daar het veste voorbeeld van!
Tags: alledaags, boerenkost, budget, comfort food, doordeweek, éénpansgerecht, eenvoudig, gerookt spek, goedkoop, kindvriendelijk, krielaardappelen, krielaardappeltjes, krieltjes, nieuwe patatjes, ontbijtspek, ovengerecht, ovenschotel, pijnboompitjes, plakjes spek, romig, room, simpel, snel klaar, spek, spinazie, weinig ingrediënten, weinig werk
Pasta met tomatenpesto en scampi (Sofie Dumont)

Voor een buikvullend, smaakvol en ietwat verrassend receptje kan je altijd terecht bij Sofie Dumont. Deze ladychef van eigen bodem kiest steevast voor leuke combinaties, zoals pasta met tomatenpesto en scampi. Verfijnd en toch alledaags.
Tags: alledaags, chili, chilipeper, citroen, gekonfijte kerstomaatjes, gezond, hazelnoten, italiaans, kerstomaatjes, knoflook, look, mager, mascarpone, mediterraans, noten, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pesto, rucola, scampi, scampi's, snel klaar, sofie dumont, spinazie, tomaten, tomatenpesto, volkoren pasta, voor elke dag, weinig werk, zomers, zonnig
Ovengebakken kip ras-el-hanout

Wanneer je 'ras-el-hanout' ziet staan, weet je dat het een culinair reisje richting Marokko wordt. Dit kenmerkende kruidenmengsel bestaat uit wel meer dan 20 specerijen en geeft een typische, royale smaak aan talloze Noord-Afrikaanse gerechten. Bovendien combineert de mengeling vlotjes met vrijwel alle ingrediënten: zoals kip en groentjes, bijvoorbeeld.
Tags: aardappelen, afrika, Afrikaans, citroen, kip, kipfilet, kippendijen, knoflook, koriander, kruidenmengeling, kruidig, look, Marokkaans, Marokko, Noord-Afrika, Noord-Afrikaans, ovengebakken, ovengerecht, ovengeroosterd, ovenschaal, ovenschotel, ras el hanout, rode ui, smaakvol, specerijen, tijm, weinig werk, wortel, wortelen, zoete aardappel
Stoofvlees op Chinese wijze (slowcooker)

Belgische stoverij is een heerlijke klassieker, maar we zijn niet het enige land dat graag geniet van traag gegaarde blokjes rundsvlees. Wie over een slow cooker beschikt moet deze Oosterse variant zeker eens geprobeerd hebben: de pittig en toch zoete smaak is een heerlijke sensatie in combinatie met rijst en gestoomde groentjes.
Tags: chili, China, Chinees, exotisch, geen moeite, gestoofd, gestoomde groenten, honing, langzaam, noedels, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, rund, rundsvlees, slow cooker, slowcooker, soja, sojasaus, stoofvlees, stoverij, traag, traag gegaard, variant, voor elke dag, weinig werk, wereldkeuken
Capellini met gehakt, paddenstoelen en minitomaten (Jeroen Meus)

Wanneer het vooruit moet gaan in de keuken is dit recept van Jeroen Meus een perfecte keuze. Niet alleen maak je deze pasra met gehakt snel klaar, je lepelt het daarnaast ongetwijfeld vlot binnen. Lekker en simpel, meer moet dat soms niet zijn.
Tags: budget, budgetvriendelijk, capellini, champignons, chilipeper, comfort food, Dagelijke kost, één, één pot, éénpansgerecht, gebakken gehakt, gehakt, Jeroen Meus, kerstomaatjes, kerstomaten, kindvriendelijk, look, minitomaten, oregano, paddenstoelen, pasta, rode chili, rucola, snel klaar, spaghtti, tv-kok, vlot, vlug, vrt, weinig werk
Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)

Pasta is in heel wat huishoudens een populaire keuze. Het is snel klaar en je kan er alle kanten mee uit. Het hoeft bovendien niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Deze pasta met parmaham en smeuïge ricottasaus van Colruyts receptenteam zal je zeker en vast overtuigen met pure smaken.