Zonnig? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Zonnig? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - zonnig

Pizza Valtellina

Pizza Valtellina
Zelf pizza maken is altijd een beetje feest. Het is makkelijk en de opties zijn eindeloos. Heb je àlle klassiekers uit Italië al geprobeerd? Vast niet, het lijstje is immers erg lang en ze zijn lang niet allemaal bekend. Zo is deze pizza Valtellina een fraai voorbeeld van smaakvolle eenvoud: bresaola (luchtgedroogd rundvlees), Parmezaan en rucola. Voor fijnproevers!

Varkensmignonette met venkel en tomaten (Colruyt)

Varkensmignonette met venkel en tomaten (Colruyt)
Denk niet meteen aan een kille winterdag wanneer je een ovenschotel op het menu plaatst. Met zomerse groentjes zoals tomaat en venkel kan je er ook een verkwikkend gerecht van maken dat perfect past op zonnige dagen. Aangevuld met malse varkensmignonettes, gegrilde kaas en rijst wordt dit een lekker en volledig gerecht van Colruyt.

Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo

Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo
Met dit charmante recept trek je een subtiele Spaanse kaart. De gebraden aardappeltjes doen in combinatie met de chorizo en paprika wat denken aan patatas bravas, terwijl de malse smaak van de kabeljauw voor een mild en smaakvol geheel zorgt. Extra bonus aan dit recept: je kan al het werk aan de oven overlaten!

Pappardelle met harissa, olijven en kappertjes (Ottolenghi)

Pappardelle met harissa, olijven en kappertjes (Ottolenghi)
Harissa is een fantastisch ingrediënt waar je heel veel smaak mee in een gerecht kan brengen. Deze hete rode saus uit Noord-Afrika bevat talloze smaakmakers waardoor de je gerecht een volle en rijke smaak krijgt in een handomdraai. Yotam Ottolenghi maakt er een eenvoudige pasta met tomaat, kappertjes en olijven bij. Puur genieten!

Parelcouscous met zalm en broccoli

Parelcouscous met zalm en broccoli
Wie het wekelijkse menu van een gezin beheert, kent die typische strijd: hoe zorg ik voor een gezonde avondmaaltijd waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan en waar iedereen van smult? Dit vlotte recept biedt daar een perfect antwoord op: smeuïge zalm met parelcouscous en broccoli. Heerlijk gewoon, gewoon heerlijk.

Geroosterde kip met pruim en dragon (Ottolenghi)

Geroosterde kip met pruim en dragon (Ottolenghi)
De smaakvolle en kleurrijke recepten van Yotam Ottolenghi zijn erg fijn om nieuwe combinaties te ontdekken waarvan je misschien dacht dat ze onmogelijk waren. Zo kiest hij in dit mediterraanse gerecht voor een verfrissende combinatie van pittige kip, pruim en dragon. Heerlijk eenvoudig!

Limoncello

Limoncello
Op een warme dag gaat er niets boven een ijskoud glaasje limoncello als digestiefje. Deze beroemde citroenlikeur wordt in Italië meestal zelf bereid. Traditioneel worden citroenen uit de omgeving van Sorrento gebruikt, maar ook hier bij ons kan je dit fris-zoete drankje makkelijk zelf bereiden. Elk Italiaans gezin zweert bij hun familierecept, hieronder vind je dan ook een prima basisrecept.

Gebakken zalm en pasta met broccoli en artisjok (Colruyt)

Gebakken zalm en pasta met broccoli en artisjok (Colruyt)
Met een mals stukje zalmfilet kan je in de keuken alle kanten op. In dit recept kiest het kookteam van Colruyt voor een zonnige bereiding met kerstomaatjes, broccoli, gemarineerde artisjok, mozzarella en pasta. Een heerlijk licht gerecht dat snel klaar is en het uitstekend doet op een warme zomerdag.

Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)

Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)
Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,...) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!

Pizza-salade

Pizza-salade
Zin in pizza maar is het stiekem een beter plan om iets gezonds op tafel te zetten? Dan is deze salade een leuke oplossing: lekker als voorgerecht of finger food, snelle lunch of licht diner, alleen of samen,... Deze toffe salade is de perfecte keuze wanneer je zin hebt in die typische Italiaanse smaken maar het gezond wil houden.

Kroatische kip

Kroatische kip
Aan de geur van een gebraden kip kan niemand weerstaan! Veel meer dan de typische kippenkruiden heb je daar niet voor nodig. Als je echter graag eens wil variëren is dit recept ideaal. De Kroatische keuken is niet echt bekend in West-Europa, terwijl ze een heerlijke smeltkroes biedt van Mediterrane smaken. De kruidenmengeling in dit eenvoudige recept zal je duimen en vingers doen aflikken (en kan zeker naast de klassieke kippenkruidenmix staan)!

Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)

Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)
Gezond, zomers en snel klaar? Dit mediterraanse recept met weinig ingrediënten van Colruyt vinkt al die vakjes feilloos af. De geroosterde paprika's zorgen voor een volle smaak die uitstekend past bij pasta, rucola en zwarte olijfjes. Samen met de gebakken scampi maak je een fris gerecht dat zowel warm als koud lekker is.

Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)

Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)
De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.

Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)

Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)
Het fijnste stukje varkensvlees, de varkenshaas, is heel veelzijdig te gebruiken. Het kookteam van Colruyt kiest er in dit recept voor om de fijne en malse smaak van het vlees te combineren met een smakelijke pasta-bereiding. De tomaatjes, stukjes courgette en rucola zorgen voor een instant zomer-gevoel!

Pollo al Marsala

Pollo al Marsala
De ster in dit recept is Marsala, een Italiaanse versterkte wijn uit Sicilië. Het veelzijdige drankje heeft veel karakter en bestaat in droge en zoete varianten. Behalve een uitstekend aperitief, combineert het fantastisch met allerlei kazen. In dit mediterrane gerecht zorgt een royale scheut Marsala voor een eigenzinnig sausje dat heerlijk smaakt bij de malse kipfilets.