Gegrilde dorade (Pascale Naessens)? Het beste recept vind je hier! Gegrilde dorade (Pascale Naessens)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gegrilde dorade (Pascale Naessens)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gegrilde dorade (Pascale Naessens)
Recept Afdrukken
Dorade, ofwel Goudbrasem, is een populaire vis in talloze restaurants. Vooral ronde de Middellandse Zee wordt de vis regelmatig klaargemaakt. Ook Pascale Naessens is er de dol op. De vis is niet alleen erg smaakvol, het volstaat om de vis te grillen om een mooi en lekker gerecht op tafel te toveren. Pascale houdt het erg puur met niks meer dan kruiden en gegrilde groentjes. Perfect op de barbecue of gewoon in de oven.
Gegrilde dorade (Pascale Naessens)
Recept Afdrukken
Dorade, ofwel Goudbrasem, is een populaire vis in talloze restaurants. Vooral ronde de Middellandse Zee wordt de vis regelmatig klaargemaakt. Ook Pascale Naessens is er de dol op. De vis is niet alleen erg smaakvol, het volstaat om de vis te grillen om een mooi en lekker gerecht op tafel te toveren. Pascale houdt het erg puur met niks meer dan kruiden en gegrilde groentjes. Perfect op de barbecue of gewoon in de oven.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 30minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Dep de dorades droog en steek in elke vis een tak rozemarijn.
  2. Maak met een scherp mes vier oppervlakkige inkepingen langs beide zijden van de vissen. Wrijf de vissen daarna goed in met olijfolie, peper en zout.
  3. Steek de dunne plakjes look in de inkepingen van de vissen en ze 20 à 30 minuten grillen op de barbecue of op een rooster in de oven (180°).
  4. Versnijd ondertussen de paprika's en courgettes in grove stukken. Bak alles een vijftal minuten op in een flinke scheut olijfolie.
  5. Prik de gebakken groentjes met de laurierblaadjes op de (stevige) rozemarijntakjes tot groentespiesjes. Halveer de citroenen.
  6. Leg de groentespiesjes samen met de helft van de citroenen bij de vissen in de oven of op de barbecue en laat rustig verder garen.
  7. Doe de andere stukken citroen in een pan met antikleeflaag en laat bakken tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Serveer bij de vis eenmaal gaar. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*