Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 1 venkel
- 1 teen knoflook
- 2 lente-uien
- 1 mespuntje chilipoeder
- 250 gram gepelde scampi
- 1 scheut Marsala
- 2 eetlepels zure room
- 1 eetlepel peterselie vers gesnipperd
- 1 eetlepel bieslook vers gesnipperd
- 1 eetlepel koriander vers gesnipperd
- 1 eetlepel oregano vers gesnipperd
- peper en zout
- olijfolie
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de venkel in fijne stukjes, plet het teentje knoflook. Stoof samen aan in een scheutje olijfolie.
- Snipper de lente-uien in ringen en voeg samen met een mespuntje chilipoeder toe aan de venkel.
- Kruid ondertussen de scampi met peper en zout. Bak in een andere pan kort maar krachtig goudbruin in een scheutje olijfolie.
- Blus de scampi met een flinke scheut Marsala. Laat de alcohol even verdampen. Roer alle aanbaksels goed los.
- Voeg de gestoofde venkel toe aan de scampi. Vul aan met zure room en de groene kruiden (peterselie, bieslook, koriander en oregano). Laat nog heel even inkoken.
- Werk naar smaak af met peper en zout. Serveer met knapperig brood. Smakelijk.
Share this Recipe
Speak Your Mind