Boter | Boter |

 

Recepten - boter

Avocadotoast met spiegelei (Sofie Dumont)

Avocadotoast met spiegelei (Sofie Dumont)
Soms moet je de lekkerste dingen niet ver zoeken. Een eenvoudige toast is zo eenvoudig en veelzijdig te beleggen dat je het haast zou vergeten om nu en dan op het menu te zetten. Sofie Dumont doet dat niet! In dit recept één van haar favorieten: toast met avocado en een spiegeleitje. Ontbijt, lunch of zelfs diner: hier kan je altijd van genieten.

Orzo stroganoff met kippenballetjes

Orzo stroganoff met kippenballetjes
Wie houdt van een smeuïg pastagerecht zal dol zijn op deze eenvoudige maar smaakvolle bereiding met kippengehaktballetjes waar je maar één pan voor moet vuilmaken. Orzo (rijstvormige pasta) wordt gecombineerd met een klassiek stroganoff-sausje, bestaande uit champignons, zure room en mosterd. Perfecte dagelijkse en toch verrassende kost!

Asperges met gebakken zalm en yoghurtsausje (Sofie Dumont)

Asperges met gebakken zalm en yoghurtsausje (Sofie Dumont)
De elegante smaak van witte asperges vraagt om simpele en al even zachte combinaties die de smaak alle eer aandoen. Sofie Dumont kiest daarom in dit vetarme recept voor eenvoudige stukjes zalm, sla, een sausje op basis van komkommer en yoghurt en tot slot een gebakken eitje. Boordevol smaak en fantastisch als lunch of licht avondmaal.

Andijviestoemp met pensen

Andijviestoemp met pensen
Soms moet je het helemaal niet ver zoeken of ingewikkeld maken om lekker te eten. De klassieker die we kennen van oma of opa zijn vaak de beste en meest authentieke gerechten die voor een heerlijk gevuld maagje zorgen. Dit recept past perfect in dat rijtje: een smeuïge andijviestoemp met pensen en een lepeltje mosterd. Fantastisch, toch?

Aardappel-knoflookpuree met scampi (Piet Huysentruyt)

Aardappel-knoflookpuree met scampi (Piet Huysentruyt)
Vis en puree is een klassieke maar gouden combinatie. Ook scampi past door de zachte structuur perfect bij een smeuïge aardappelpuree. Wie scampi zegt, zegt ook knoflook. Wederom een klassieker zonder weerga. Dat weet ook Piet Huysentruyt, vandaar dit makkelijke en traditionele gerecht: puree met knoflook, scampi en gefrituurde peterselie. Simpel maar smaakvol!

Kip met curry, rijst en bimi (Jeroen Meus)

Kip met curry, rijst en bimi (Jeroen Meus)
Sommige klassiekers hebben geen introductie nodig. Zoals kip, rijst en currysaus. Ook Jeroen Meus is fan van deze combinatie. Ontdek in dit recept hoe hij de kip rustig laat garen en de currysaus helemaal zelf maakt, aangevuld met bimi (knapperige broccoli-stengels).

Erwtensoep met coquilles (Piet Huysentruyt)

Erwtensoep met coquilles (Piet Huysentruyt)
Hoe kan je van een supersimpele erwtensoep - die altijd past - toch iets speciaals maken? Piet Huysentruyt kent het antwoord: hij voegt coquilles en wat geraspte Parmezaanse kaas toe, waardoor het plots een feestelijk soepje of een perfecte lunch maakt. Voeg eventueel nog croutons en zure room toe om er een waar festijn van te maken!

Omelet met cheddar en groene asperges

Omelet met cheddar en groene asperges
Of je nu helemaal zonder inspiratie zit of een lekkere klassieker zoekt: een omelet is altijd weer een uitstekende keuze! Het vraagt weinig werk en biedt bovendien heel wat opties. In dit vegetarische recept kiezen we voor groene asperges, cheddar, zure room en kerstomaatjes. Klaar in een handomdraai en lekker tafelen zonder zorgen.

Visgratin met knolseldersaus

Visgratin met knolseldersaus
Een stukje vis in de oven? Lekker! Overgoten met een romig sausje op basis van knolselder met flink wat saus? Heerlijk! Op een bodempje aardpeerpuree? Fantastisch! Dit eenvoudige winterrecept kan je klaarmaken met eender welke vis en zorgt voor een portie dampend comfort food voor jong en oud.

Gehaktballetjes met andijviestamppot en picklessaus (Jeroen Meus)

Gehaktballetjes met andijviestamppot en picklessaus (Jeroen Meus)
Gehaktballen zijn altijd weer een succes, op welke manier je ze ook klaarmaakt. Dat weet ook Jeroen Meus die in dit recept voor een stamppot van andijvie en een picklessausje als bijgerechten kiest. De perfecte dagelijkse kost voor jong en oud!

Pasta met spek en wintergroentjes

Pasta met spek en wintergroentjes
Een stevige pot dampende pasta in een royale kaassaus met spekjes en wintergroentjes. Klinkt dat als het perfecte avondmaal na een kille dag? Dat vinden wij ook, aan de slag!

Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)

Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)
Wie het allerlekkerste stukje kip wil serveren, doet er goed aan om iets meer te investeren en voor een authentiek, kwaliteitsvol ras te kiezen. In België kom je dan automatisch uit bij de Mechelse koekoek, beroemd vanwege de volle smaak. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe hij deze kip het liefst klaarmaakt: met bier en champignons!

Varkenshaasje met jagerssaus (Wout Bru)

Varkenshaasje met jagerssaus (Wout Bru)
De beste gerechten zijn vaak de meest klassieke. Ze zijn immers beproefd, vertrouwd en geperfectioneerd doorheen de tijd. Zo is een simpele varkenshaas, indien juist gebakken, heerlijk in alle eenvoud. Vul aan met een jagerssausje, en je hebt een tijdloze klassieker die altijd past, weet topchef Wout Bru.

Hertenkalfgebraad met spekjes en noordkrieken (Colruyt)

Hertenkalfgebraad met spekjes en noordkrieken (Colruyt)
Bij krieken hoef je niet altijd gehaktballetjes te serveren. De typische combinatie van zoet-zout staat als een huis, en kan je dus makkelijk aanpassen. Zo maakt het receptenteam van Colruyt een heerlijke, feestelijke bereiding van kriekjes met een hertenkalfgebraad. Verrassend, eenvoudig en toch feestelijk. Het proberen waard!

Everzwijnragout

Everzwijnragout
Een klassieker die je elk wildseizoen minstens één keer moet klaargemaakt hebben? Everzwijnragout! Door het karaktervolle vlees langzaam maar lang te pruttelen krijg je een botermals stoofpotje dat elke koude dag zo opwarmt. Ontdek hier ons favoriete recept om deze lekkernij te bereiden.